|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Hitno! Ploča+hard/više ne radi a radilo?!
E ovako, frend je nešto sklapao komp, i ima ovakav problem: Na postojećoj ploči -Intel Desktop board MO810E- su bila spojena dva Harda po 20Gb. Oznake WD200. /oznake i modele sam dobio telefonom pa možda i nisu najtočnije/. Uglavnom, problem je: Ovo je bilo sve spojeno i radilo. Na jednom disku sistem na drugom podaci nekakvi. I on je izvadio te diskove van, i kad je išao nazad stavit jedan, više ga ploča uopće ne prepoznaje u Biosu. Probao je te iste diskove kod sebe ma kompu i obadva normalno rade i prepozaju se u Biosu. Isprobao je sve kombinacije kablova, master, secondary i ta sranja, ali nema promjene. Jednostavno ih više ploča ne prepoznaje. Skidao je i bateriju sa ploče, i opet ništa, nema promjena. Ostao je bez ideja a i ja ne znam više što bi moglo bit?! POMOĆ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Neobicno za tu plocu,jednom sam sastavljao comp i imao sam probleme da jednostavno nije bilo prepoznavanja diska a kad ga je prepoznalo nije htjelo dalje od detecting IDE drives .Kasnije sam maknio jedan CDROM koji se nekak nije slagao sa diskom iako je bio na IDE2 a disk na IDE1.Ploca je bila Matsonic... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
više neće da prepoznaje diskove. Cdrom prepozna normalno, ali diskove jednostavno kao da ih nema. Čudno totalno... napominjem da su isprobane sve kombinacije kablova i raznih postavljanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lika u mom srcu
|
ma nije.... pitao sam ga da li napajanje radi, za svaki slučaj... ![]() nema pojma zašto više ne radi... Kad se spoji cdrom, radi, njega prepoznaje, ali diskove ne. Tako da kontroler na ploči nije valjda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
A da nije možda krivo spojio ATA kabel...ona strana gdje je crvena žica ide do napajanja...i kraj kabela uvjek ide na disk koji je master... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Jel sigurno probao i sa drugim kablom, ili da niste možda koristili predugačke vijke(ako nisu originali) pa oštetili štampanu ploču od HDD-a. Probajte umjesto CD ROM-a spojiti HDD sa kablom koji je radio na CDROM-u i napajačkim kablom koji je bi spojen na CDROM . Također provjerite da li je u BIOS-u IDE uljučen i da li je dozvoljen UDMA transfer, općenito dobro pregladajte BIOS, meni se davno desilo da mi jedno jutro komp jednostavno nije vidio disk a prošle večeri se sve uredno ugasilo, kvaka je bila u tome da se u biosu isključila detekcija HDD-a(ni danas neznam kako se to desilo) uključio sam sve postavke za HDD i sve je normalno radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
|
probao je s kablom od struje drugim, i na kabal od CDroma. I rekao je da je isprobao u Biosu sve opcije. Ne mogu točno reć jer nisam sam vidio o čemu se radi, on je u Novoj Gradišci, a ja u ZG. Prilično se kuži u računala, tako da sumnjam da je išta preskočio. Nego pazi sad najnovije sranje! Kad su izvadili diskove, jedan od njih je spojio kod sebe, i mormalno radi. Danas ga opet spoji da ga formatira, i sjebe mu njegov komp?!?!! Nećw više win da se dižu, izbaciva plavi ekran, system restore nije ništra popravio, u biosu sve ko prije!!?? prcaj me u onu stvar ako ja kužim što se dešava?! naglašavam da su diskovi potpuno normalno radili prije vađenja iz kućište... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
A mozda je i u maticnoj problem desi se da poblesavi ponekad nest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Hitno! Ploča+hard/više ne radi a radilo?!
Citiraj:
Ovako, imao sam ja taj problem na jednoj Intelovoj serverskoj ploči (Dual P-II). Riješenje je bilo: skini diskovima napajanje i upali komp. Kada se počne bootat i brojat memoriju, tada uštekaj napajanje na oba diska. I diskovi bijahu prepoznati! Ili ištekaj CD/DVD-ROM uređaje. To je bila moja procedura koja je par puta upalila.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|