|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Restartanje kompa
Komp mi se restarta svakih nekoliko dana, napravila sam reinstall winas, cak i druge stavila no stvar se ponavlja tako da ne vjerujem da je do njih. Komp je star cca 4 mjeseca, u prvih mjesec dana to se dogodilo dva put, mislila sam da je mozda nestalo struje, no onda se to pocelo dogadati sve cesce, da bi sad to bilo svakih nekoliko dana. Citala sam na netu da bi moglo biti do rama no radila sam windows memory testing diagnostic i nije bilo nikakvog erora. Everest mi daje ovakve temperature (nista posebno koliko se mani cini): hard - 31, GPu mem - 59, GPU okolina - 53, GPU dioda - 66, GPU - 59, CPU 1. j. - 31, CPU 2.j. - 31, maticna - 30. Event viewer je zabiljezio prije dva dana: System: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D. Periodicno: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. No nista u vrijeme kad se komp restarta. I ne znam da li je bitno, no restart se uvijek dogodio kad ja nisam na kompu, ali ostavim da se nesto radi.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ovaj "controller error" je vezan uz hard disk....odnesi kod nekoga komp pa testiraj hard tamo...meni se restart znao dešavati zbog overklokanja,da li je sistem overklokan??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za prvu ruku probaj promijeniti kabel kojim je hard spojen na ploču. Ja sam jučer frendu sastavljao novu konfu i novi origigi IDE kabel od Gigabyte ploče nije radio na optici pa sam mu stavio jednog svog iz vlastite zalihe.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
[QUOTE=jest;897575]Komp mi se restarta svakih nekoliko dana, napravila sam reinstall winas, cak i druge stavila no stvar se ponavlja tako da ne vjerujem da je do njih. Komp je star cca 4 mjeseca, u prvih mjesec dana to se dogodilo dva put, mislila sam da je mozda nestalo struje, no onda se to pocelo dogadati sve cesce, da bi sad to bilo svakih nekoliko dana. Citala sam na netu da bi moglo biti do rama no radila sam windows memory testing diagnostic i nije bilo nikakvog erora. Everest mi daje ovakve temperature (nista posebno koliko se mani cini): hard - 31, GPu mem - 59, GPU okolina - 53, GPU dioda - 66, GPU - 59, CPU 1. j. - 31, CPU 2.j. - 31, maticna - 30. Event viewer je zabiljezio prije dva dana: System: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D. Periodicno: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. No nista u vrijeme kad se komp restarta. I ne znam da li je bitno, no restart se uvijek dogodio kad ja nisam na kompu, ali ostavim da se nesto radi.[/QUOTE Provjeri sa chkdsk /R disk ako postoje koji bad sectori ili index koji se nalaze unutar tih sektora pokušat će ih spasit, a bad sektor prekrižit da ne zapisuje u njega. Ako to ne pomogne probaj update-a za SATA kontroler. Ako je komp nije kupljen u firmi nekoj nego si ga sam slagao onda još provjeri mem tako da izvadiš jednu pa radiš zatim ih zamjeni. A ako je komp složen u firmi nosi ga na servis. Shadow
![]() |
#7 |
Premium
|
napravila sam ono sto je coconut rekao... eror se vise ne pojavljuje al se komp opet restarta.. ovaj put se sistem nije digao... jel moguce da zbog "TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts." jednostavno winsi popi*de i odluce shutdown? (iako sam mjenjala winse oboje su bili sp2) citala sam da bi mogla iskljucit ono Automatically Restart pa da bi mi se pojavio blue screen koji bi mi rekao sto je problem.. da to napravim? i jos sam zaboravila da sam koristila hd tune koji nije javio nikakvu gresku na hardu.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
istina... imamo isti problem.... restarta se uvijek kad nisam na kompu ali mi se i jedno dva puta restarto kad sam igro na njemu... u svim slucajevima mi se skidalo s neta s azereusom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
istina... ja se ne sjecam da je azureus ikad bio zgasen a da se to dogodilo... ugasit cu Automatically Restart pa mozda bude srece.... ![]() il da iskljucim azureus na neko vrijeme.... al nekako mi puno za cekati.... jer nije da se restarta u pravilnim razmacima...
![]() |
#10 |
Premium
|
evo ja sam probo i izgasit taj auto restart ali onda mi se pokaze neki blue screen i opet sranje.... u zadnjih par dana mi se stvarno cesto restarta i ja reko... samo se ti restartaj... ukljucio sam si da mi se azureus pali automatski kad ude u windowse... tak da ono.. on se restarta, ude u win. malo skida pa se opet restarta... i tak.. sad cu vidit kak ce to funkcionirat... jwedino ak neko nema pametniju ideju... ili rjesenje... ;( |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
sreca je kratko trajala.. cak 5 dana..... opet se restartao... zapravo nije se restartao.... sistem se nije digao.... automatsko resetiranje je iskljuceno... BSODa nije bilo... ![]() posto mi se u event vieweru javlja samo "TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts." da probam ovo
![]() |
#14 | |
Premium
|
uhvatila sam jedan BSOD Citiraj:
isprika za dupli post
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ovdje : http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497 i ovdje : http://www.lvllord.de/?lang=en&url=tools ti je objašnjeno zakaj se to događa. Vezano je uz peer-to-peer programe i limit broja pokušaja TCP/IP konekcija u sekundi. Uz pomoć navedenog patcha trebalo bi broj dopuštenih konekcija svesti na razumnu mjeru. Valjalo bi prije svega dobro pročešljati nekim antivirusom.
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Stavi za sva tri profila jednake taktove jer se oni mijenjaju ovisno o programu koji koristiš. U igrama recimo prebaci na 3D profil...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ThinkPad Hunter
Datum registracije: Oct 2006
|
Obrisati drivere od grafičke (deinstalirati) i onda vidjet jel zeza...ako zeza onda je nekaj drugo..ribbon...disk....ti taktovi ne bi trebali igrat neku ulogu jer nije nešto pretjerano clockano.
![]() |
#22 |
Premium
|
da meni ne bude dosadno.... Event viewer>System The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D. The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\D. sama sam restartala komp.. pa cu vidjeti oce me budan docekati i ujutro....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|