Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2007., 22:28   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Lightbulb Psiholoska granica / HTPC hoces~neces + jednu kiselu za put.

Tema ce biti pomalo prosirena jer vjerujem da mnogi od vas razmisljaju takodjer o nekim spomenutim stvarima. Uz odgovore, ocekujem i pokoje razmisljanje na temu :

1)

Psiholoska granica naftnih i inih energo igrara. Kad vlade preventivno delaju na "dobrobit" svojih gradjana...

Prije par sati, upravo sam dozivio prelaz preventivne granice zdravog razuma jednog potrosackog uredjaja ciju cijenu sa hiper cudjenjem i sad ponavljam u sebi.

99kn! HG S. (nesumnjivo bit ce i kod drugih) upravo nudi DVD player uobicajenih mega potentnih citalackih sposobnosti. Player se odaziva na SF ime Vortex.

Konkretno radi se o necemu sto otprilike ovako izgleda : , Vortex DVD-290

Malo drugacije izgleda model kojeg prodaju. Nesto je jos cisca maska. Cak i moze proci kao elegantno i ne previse nakiceno za takve uredjaje. Koliko je neodgovorno ovako stancati proizvode necu ni trositi slova. Ionako sve ide u %#^$@!.

Vezano za ovu temu... desava se jedan interesantan modus kod korisnika kako kod nas tako i vani. Posebno vani. Vec neko vrijeme ljudi kupuju top modele linijskih rekordera a uz njih upravo ovakve, odnosno, od ljudi provjerene jeftilene, koji u sustini citaju gotovo sve sto formatom proguraju. Nisam do sada ni prato toliko te modele, ali ako se ne varam, Vivax (valjda) visoko kotira kao super dobar jeftilen?

2)

Vec koji mjesec uvidjeh da je faza pripravka (za vecinu nas) HTPC zapravo neminovna stvar. Cak i top modeli stacioniranih linijasa, malo po malo procesorski zapravo sve vise pocinju sliciti na skupe konje slabog trka. Na stranu sa skupom i kvalitetnom logikom, kvalitetom komunikacije i ostalim uobicajeno ocekivanim stvarima. Ali problem nastaje kod novije generacije potentnijih HD xvid-a kao i krvne im brace koja se izjasnjava na minimalnih 2.5G, dok redovito nova HDRE xvid bratija uredno ide i po 4.2GB. Tko je vidio sliku takvih uradaka vjerovatno zna koliko to impresivno moze izgledati.

Probao sam kako kod sebe (JVC,Samsung), tako i na top modelu Pioneer-a, Sony-a i Panasonica. U najboljem slucaju mogu ih ucitat, dok sama kontrola ili premotavanje je nepostojeca vrlina. Stavi, gledaj i šuti! Vecini je jasno da se tome moze intervenirati, ali tko bi se isao za svaki materijal dodatno angazirati? Malo kome bi palo na pamet svaki takav materijal dodatno intervenirati zbog linijskog gledanja. No realnost da je cedno doba ekonomicnih 700MB iza nas isto nema razloga negirati. Jedan PC danasnje generacije osrednjoj klase, sasvim ce pristojno odvrtiti sve ove materijale. Znam da je vecina vec odavno pocela slagati i aktivno koristi HTPC, ali meni je upravo neki dan puhnulo, kako ce vrlo brzo, linijska braca ili brzo evoluirati u mocnije masine ili ce veliki broj živahnijih korisnika, uvidjeti da im pored HTPC-a uopce netrebaju!

3)

Vezano za spomenuti jeftilen s pocetka teme, zanima me cuti od vlasnika nazivno jeftinijih a u praksi super sposobnih u citanju svega i svacega... kako se spomenuti modeli ponasaju kad ih ošamari materijal razmetnijeg Bitrate-a? Posebno pri gledanju 2GB ili 4GB materijala?
Pitam primarno vezano za kontrolu istih.

'
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2007., 20:59   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Rekoh ceka me barem 5 postova a kad ono, 70 junaka ocijukalo... ni jednog slova napisali

Sramota ljudi... cak ni fibra jednog Gabre-a nije mogla natjerati da koju podijeli

Ovo je zabrinjavajuce uspavan interes foruma. Valjda ce se koji Vivax ili Quadro vlasnik udostojiti javiti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2007., 21:45   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja sam ponosni vlasnik stare CyberHome pile, ne onog kaj tebe zanima.
Nisam baš dobro skužio kaj to tebe zanima, max bitrate koji ti playeri mogu koristiti?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 10.11.2007. u 22:21.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2007., 22:00   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ja sam ponosni vlasnik stare CyberHome pile, ne onog kaj tebe zanima. Nisam baš dobro skužio kaj to tebe tanima, max bitrate koji ti playeri mogu koristiti?

Izmedju ostalog, zanima me kako se jeftileni ponasaju (sekcija 03) sa spomenutim 2GB i 4GB fajlama po pitanju kontrole.
Staro 10.11.2007., 22:16   #5
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
99kn? Ja ga vidim za 199kn u HGspotu...

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2007., 22:28   #6
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
bilo je na onim njihovim reklamnim plavim letcima akcija dvd/divx noname player za 99kn.
Dule je online   Reply With Quote
Staro 10.11.2007., 22:38   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova

A jesi potrošacka baba

Umjesto da bacis koji podatak o svom High End Kamacrown modelu playera, on vec trlja ruke da ide u HG po novog

Tome se od jednog SuperUnknown-a nisam nadao. Imaju neku akciju, valjda nisu jos osvjezili web ili se mozda igraju pokvarene psihologije udice : Dodji, pa kad vec, dodjes kupit ces za 199kn !

Nemam pojma, nisam bas Vertex zainteresiran.
Staro 11.11.2007., 01:15   #8
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
A jesi potrošacka baba

Umjesto da bacis koji podatak o svom High End Kamacrown modelu playera, on vec trlja ruke da ide u HG po novog

Tome se od jednog SuperUnknown-a nisam nadao. Imaju neku akciju, valjda nisu jos osvjezili web ili se mozda igraju pokvarene psihologije udice : Dodji, pa kad vec, dodjes kupit ces za 199kn !

Nemam pojma, nisam bas Vertex zainteresiran.

Strpi se još koji mjesec ukoliko sumnjaš u odnos kvaliteta/cijena i ne želiš riskirat radića ili mažuranića i dobit ćeš ga već uz neki prašak za rublje, ili u nekom većem pakiranju čipsa.
Tko zna, sudeći po tome kak je krenulo, možda u firmi dobijemo umjesto božićnice ovakve uređaje.

A sad ozbiljno. Da li je situacija u državi tako neizvjesna pred izbore da ljudi izgubljeni hodaju trgovinama mješovite robe i kupuju dvd playere, ili je uistinu došlo do toga da su takvi uređaji vrijedni kupovine čak i uz standard koji pojednicu dopušta kupovinu skupljih?

Mišljenja sam, a i iskustva da takve stvari ne prolaze. Kao što ne prolazi sir iz interšpara nego isključivo bakin ili s placa, nit su jabuke iz konzuma poput onih ubranih na stablima pored vinograda, nit gavrilović može napravit bolju kobasu nego moji doma.

Stoga navali, ako je to tvoj izbor.
Pretpostavljam da će vrlo vjerojatno ostati bezličan okus proizvoda na kojem se štedilo i kojim si s par kuna dao doprinos iskorištavanju malih Kineza, jer čisto sumnjam da je u cijeni tog uređaja i certifikat kvalitete koji treba proći da bi udovoljio potrošačke norme.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 11:03   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Strpi se još koji mjesec ukoliko sumnjaš u odnos kvaliteta/cijena i ne želiš riskirat radića ili mažuranića i dobit ćeš ga već uz neki prašak za rublje, ili u nekom većem pakiranju čipsa.
Tko zna, sudeći po tome kak je krenulo, možda u firmi dobijemo umjesto božićnice ovakve uređaje.

A sad ozbiljno. Da li je situacija u državi tako neizvjesna pred izbore da ljudi izgubljeni hodaju trgovinama mješovite robe i kupuju dvd playere, ili je uistinu došlo do toga da su takvi uređaji vrijedni kupovine čak i uz standard koji pojednicu dopušta kupovinu skupljih?

Mišljenja sam, a i iskustva da takve stvari ne prolaze. Kao što ne prolazi sir iz interšpara nego isključivo bakin ili s placa, nit su jabuke iz konzuma poput onih ubranih na stablima pored vinograda, nit gavrilović može napravit bolju kobasu nego moji doma.

Stoga navali, ako je to tvoj izbor.
Pretpostavljam da će vrlo vjerojatno ostati bezličan okus proizvoda na kojem se štedilo i kojim si s par kuna dao doprinos iskorištavanju malih Kineza, jer čisto sumnjam da je u cijeni tog uređaja i certifikat kvalitete koji treba proći da bi udovoljio potrošačke norme.
Da znaš kako gore spomenuti razmišlja - ne bi tako pisao o tome

No, šalu na stranu, potpuno se slaže s tobom. Samo je pravo pitanje gdje je cjenovna granica totalno promašenog proizvoda i apsolutnog best buy artikla. Mislim, 99kn je smješna cijena za bilo što osim kutiju šibica eventualno, tak da čak i ako želiš sadomazo igrice s time - nećeš puno izgubiti u najgorem slučaju. Ono što sam ja vidio u praksi - ne tako rijetko ovi jeftiniji uređaji (govorim o klasi do 200-300kn max) se ponašaju puno bolje od skuplje braće po 600-800kn, dok se ipak s onima preko soma kn ipak ne mogu mjeriti. Ali ispada da se više isplati kupiti neki totalni jeftilen, ako već nećeš dati osjetnu lovu od 1500-2000kn, nego loviti u mutnom i pokušavati skužiti koji je model best buy do 700kn.
E sad, o ponašanju takvih playera na materijalu od 4GB po pitanju premotavanja - nisam siguran koliko je to striktno ovisno samo o hardveru. Jer, sjeti se starih Divixa - I-frameiliti Keyframe pogrešno postavljen prilikom kodiranja sadržaja i možeš zaboraviti na premotavanje, bez obzira na vrstu playera...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 12:17   #10
Juan
Premium

Juan's Avatar

Nije li pitanje bilo više formirano kao razmišljanje forumaša o ovoj klasi uređaja.
Moje skromno mišljenje je da si takve stvari ne mogu priuštiti, kao što bih savjetovao svakom da izbjegava takve uređaje. Nek samo stoje na policama i srozavaju cijenu, makar u malim postocima, kvalitetnijim brandovima.
Jednostavno treba kao potrošač pokazati uvoznicima/trgovcima da takvu robu ne želimo i da nas pokušaju "častiti" s nečim što svijet prihvaća, a ne da smo tržište koje samo guta sve što mu se ponudi pritom jačajući gospodarstvo Kine.
Očito je da ovakvi uređaji ne žele biti konkurencija, nego se jednostavno žele prodati svojom cijenom, pa ih doslovno možemo shvatiti i kao tester parfeme, dakle, kao drugi uređaj.

Pomalo mi je čak smiješno da se vodi rasprava o takvom uređaju, tj. nasmijava me pomisao da postoje pitanja kako se ponaša uređaj čija je cijena bez poreza, marže, zarade proizvođača, prijevoza i ostalih davanja vjerojatno 1-2 €.

Plaćamo dodatna davanja za zbrinjavanje starih automobila, pa i motorna ulja su trebala poskupit nekoliko lipa radi zbrinjavanja, a poskupila su 10-20Kn, skupljamo ambalažu i uz sve to dozvoljavamo uvoz ovakvih uređaja.
Ma ne želim ni znati kakvi su korjeni takve industrije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2007., 12:20   #11
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma naravno, no znaš i sam kako to ide- dok postoje ovakvi jeftini uređaji postoje i ljudi koji će to kupovati. Takva je stvar i s hranom, kozmetikom, autima i svime. To je jednostavno u ljudskoj prirodi, a tu nema pomoći...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 13:23   #12
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ja sam jedan od ponosnih vlasnika jeftilena razvikanog branada Vivax
Nabavio sam ga kao drugi player u kuci jer kad moja kcerkica Ivica krene gledati crtice i manipulira strojem dobijem ospice . Zato ako se dogodi neko iznenadjenje neka strada brand Vivax ako vec mora
Sto se tice njegove kvalitete i mogucnosti reprodukcije materijala nemam nikakvih zamjerki. Je da je materijal od kojeg je izrađen neka jeftinjara, posebno ladica koja djeluje kao da ce svaki tren otpasti od tezine DVD-a, mali gura i guta sve sto u njega strpas bez obzira na velicinu. Jos mu se i divim obzirom na tretman koji ima kod Ivice
Uglavnom radi i to nista losije od LG koji me dosao 3x skuplje. Danas i onako par velikih radi komponente za sve firme samo je stvar u kvaliteti ugradjenih djelova i materija od kojih je napravljen. A to sve skupa i onako rade i sklapaju Kinezi po narudzbama. O mogucnostima tog Vortexa ne znam nis, mozda da neko ko ga ima kaze svoje. Danas i onako na svima pise DVono, DVovo, MPxyz la, la, la, bla, bla bla ......tako da se nesto mora isprobati i onda reci je li u redu ili je neki srotex

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 23:27   #13
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ma naravno, no znaš i sam kako to ide- dok postoje ovakvi jeftini uređaji postoje i ljudi koji će to kupovati. Takva je stvar i s hranom, kozmetikom, autima i svime. To je jednostavno u ljudskoj prirodi, a tu nema pomoći...

Da, takva roba će se imati svoje kupce dok ne proradi svijest ljudi da nam to ne treba. Kao što nam ne ni ona koma ponuda koja se nudi u Lidlu. Šta je ono, nijedan poznati proizvod? Ne radi se o (ne)kvaliteti, nego o ponudi nečega za što nikad nisam čuo.
Zar nitko nije nezadovoljan ponudom hrane koja je sve gora i gora. Ne možeš više kupit naranče a da nisu sve iste i bezličnog okusa.
Ekonomija je opaka igra moćnika, ali moja uloga u tome ipak ima značaj, ako ne kao njihov potrošač, onda ono meni bitnije: ja na prvom mjestu.

A i općenito, otkad je DVD postao popularan, pogotovo 5.1, kao da se sve vrti oko toga tko će jeftinije podvalit svoj proizvod. Toliko su se potrudili oko toga kao da je DVD + 5.1 sustav nešto neophodnije od veš mašine u domaćinstvu.
A mi kupujemo i kupujemo, jedan uređaj na drugi, dok su naši roditelji imali video, komada 1, i to cijeli vijek. Ne kažem da nisu mogli da si priušte 2 ili 3, nego da im nije padalo na pamet kupovati gluposti, nego im je prioritet bilo druženje, putovanja, obitelj, a sadašnji oci i matere teže imati u domu sve, klima, dvd, plazma, lcd, auto bez klime je postao neprihvatljiva stvar, dok su druženja s ljudima rijetka i jadna. Sve se gleda kroz računicu, čak i ako nije računica, strogo se napominje "nije važno" ali prolazi misao "bit će mi to već negdje vraćeno".

Jednom rječju, izobličujemo osnovnu čovjekovu osobinu, Zoon politikon.
Staro 11.11.2007., 23:34   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Mislim, 99kn je smješna cijena za bilo što osim kutiju šibica eventualno, tak da čak i ako želiš sadomazo igrice s time - nećeš puno izgubiti u najgorem slučaju.
Neodgovorno stancanje koje kosta puno resursa. Sto ce serviser Gojko reci kad mu ovo dodje na stol? Pokazati kantu za smeche jedino. Radni servisni sat bi vani pojeo cijenu Vortex-a. Mi lagano glumatamo taj trend i jedina servisna domena ostaje smeche.

Citiraj:
Ono što sam ja vidio u praksi - ne tako rijetko ovi jeftiniji uređaji (govorim o klasi do 200-300kn max) se ponašaju puno bolje od skuplje braće po 600-800kn, dok se ipak s onima preko soma kn ipak ne mogu mjeriti.
Ni jedan srednji ili top model Niponaca - sa ili bez HDD-a - nikad u praksi nema vise od dva firmware-a. Jeftilenci imaju nonstop nekakve nove verzije. Zato kao sto rekoh, mnogi koji zele DiVX-ati na linijasima, redovito uzimaju i jednog takvog avlijanera.

Citiraj:
E sad, o ponašanju takvih playera na materijalu od 4GB po pitanju premotavanja - nisam siguran koliko je to striktno ovisno samo o hardveru. Jer, sjeti se starih Divixa - I-frameiliti Keyframe pogrešno postavljen prilikom kodiranja sadržaja i možeš zaboraviti na premotavanje, bez obzira na vrstu playera...
Dobro, ovo je moja krivica sto sam uvodom pojeo ostatak pojasnjenja. Kad sam spomenuo intervenciju nad tim materijalima, onda sam u to ubrojio i Keyframe intervalisanje. Ali problemi su raznoliki i nisam sve ni spomenuo. Na papiru mnogi modeli pricaju o granici 720 za DiVX i recimo 640 plafon za xvid. U praksi se cesto puta ispostavi da zapravo pojedini modeli i tada mogu uredno pokretati. Opcenito ovo je dosta siva zona u relaciji sluzbene price i prakse korisnika. Vecina spomenutih materijala je recimo 1280x544 i ono sto je zanimljivo, kad se nemogu spomenuti dizati, ne bivaju prepoznati uobicajenim porukama tipa Nepodrzana Reza ili Nepodrzan Format, vec najcesce ga pokusava skuhati bez uspjeha dok ne prekine. Pa recimo djelomicna mogucnost premotavanja, (pocetak) pa razna nestabilnosti i nejasnosce. Sve ovo ide na mlin price o HTPC-u. Htio sam zato opcenito cuti o ponasanju takvih materijala na sto vise... budimo ipak Queen In'gleški uljudni pa ih nazovimo: Razumno Kostajuci Modeli Jer intervencije ne dolaze u ozbir!

Citiraj:
Ovo me je sad dosta zainteresiralo, samo da nadjem xdvd Gruntovčane i probat cu da vidim kako to kod mene radi na mome Mazda playeru
Zahvalan sam ti na tome Valjda ce se jos netko javiti, pa nije da nitko ne špila HD xvid-e.
Staro 12.11.2007., 00:01   #15
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
moje misljenje o cjenama u danasnjem svijetu je hhhhmmmm tesko ga je izrec ali amo ovako to objasnit

uzmimo prosjecna dobra grafa kosta cca 1200 do 2000 kn (okvirno)

uzmimo sada ovo

prosjecna dobra felga (za auto) kosta cca 800 do 2000 kn

e pazi sad ovo

-ljudska rasa je ovladala proizvodljom i obradom metala jos prije cca 3000 godina i do danas je tu djelatnost poprilicno usavrsila i malo je tu nepoznanica i neceg revolucionarnog sta moze naka firma koja radi auto felege izmislit + sta je sam proizvodni proces kotaca i slicnog oblika ljevanjem vec duze godina poznat (tu ne znam kada je izliven prvi kotac pa necu stavljat godine ali ih ima sigurno dosta) i mislim da se za izradu felege ne trazi vakum i prostor bez ili sa 0.1 % prasine
-e sada ige grafa i njen razoj, svi znao da je satvljena od poluvodica i slicnih cuda koje je ljudska rasa otkrila prije cca 80 godina i usavrsila do danas (ne mislim bas na sve djelove grafe ima tu i metalurgije a ona je poznata od prije ) pa novi inzinjeri pa 100 cuda o kojima necu sada pisat jer vecina ovdje zna kaoko se rade i smisljaju elektronicke komponenete.

i sada vi meni recite ko je tu lud; ili je li grafa skupa, a auto felga jeftina, ili je grafa jeftina a felga skupa ???

da zakljucim ovo izlaganje, ja mislim da je danas generalno dobar dio onog sta kupujemo precjenjen od adidasa do HI-FI pa sve do auto felgi (narocito one skuplje) i grfae su skupe (narocito one friske) ali fala bogu brzo dojdu na razumnu cijenu (npr prije par dana kupih 7600 GT za 350kn polovnu) pa ako ti se ne zuri mozes proc skroz ok ili dat da te malo deru (ko mene )

ps- ako taj dvd za 99 kn nakon prvog paljenja pusti film na tv mislim da se isplatila svaka kuna od njih 99, a vjerovatno oce (mozda i ja uzmem jednoga za maltretiranje)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2007., 00:11   #16
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Osobno ne kupujem stvari koje mi ne trebaju ili me ne vesele, samo iz razloga jer si to mogu priušititi, a da ne osjetim previše na budžetu. Kada mi pak nešto treba ili me veseli onda pak nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

Tko voli nek izvoli, ne želim se zamarati time kako netko troši svoje novce. Većini ljudi je HD nepoznanica, a tv slika sa malo snijega normalna pojava. Takvima da i pokloniš htpc ne bi se njime znali služiti. Svaka roba ima svog kupca...

Što se usporedbe s felgama tiče, donekle se slažem. No moraš uzeti u obzir da kada kupuješ felge kupuješ nešto što će te voziti pri brzinama u kojem defekt u proizvodnom procesu može odnijeti i tvoj i tuđe živote. S druge pak strane, i što je skuplji osnovni proizvod, skuplji su i afetermarket dijelovi.
gog je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2007., 00:22   #17
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
je istina
o felgi ti ovisi zivot i ako imas bjesnog mercedesa ili bmw treba te gulit ali zasto onda za mog malog daewoo matiz-a 13 inchne felge kostaju ko da imam ferari ili da su od zlata ???

dok su obicne celicne za sicu a sa ni jednima necu ic preko 150 km (sa vjetrom u ledja i 70% nizbrdicom )
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja