|
![]() |
#1 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
(riješeno) ASRock K7NF2-RAID & Athlon XP-M 2500+
Valjda spada u hardverski problemi... Enivejs ploča iz naslova i dotični proc (AXMH2500FQQ4C) mi se baš i ne vole. Naime čim istog postavim na 14*133 ploča ne buta. Najviše sam uspio dobit 8,5*225. Bios na ploči je zadnji 1.30, napajanje neki codegen 400w, 2*512mb neke meme, 7600gs od gigabayta pasivka, hard neki 80gb, SS2 i modem. Pastu na proc sam friško stavio. Svjestan sam da dotični proc nije na suported listi, ali na 8,5*200 ga uredno prepozna kao mobile athlona 2200+. Ono što želim je taj proc na defaultu da mi radi, a to uredno odbija. Mislim da bi još trebalo napomenut da ploča na difoltu diže sa fsb200 iz neznam kojeg razloga, a voltažu za proc drži na 1.6. FID jumpere sam dobrano proučio na ploči pa smatram da nema šanse da ih krivo stavljam (za one koji neznaju, bios ne podržava mijenjanje množitelja). Molio bi za bilo kakve ideje i savjete kako natjerat dotičnu kombinaciju da radi na defaultu. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
|
Bump??? Nemojte se pokidat od savjeta ljudi, glavno da opel astra topik ima 7k posjeta....
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam što ti je tu čudno? To je totalna lowend ploča i još imaš nestandardni proc na njoj, IMHO bilo bi pravo čudo da radi, a to što ga prepoznaje na nekom taktu kao mobile - ko zna kaj je to ili nije uopće prepoznala... Napucaj joj novi BIOS i onda probaj a konkretno - sumnjam da je iko imao ovo kombinaciju, ljudi sa mobilcima su u pravilu vozili DFi lanparty, Abit NF7-S ili epox 8rda ploče...
![]() |
#4 | ||
Laughing Man
|
Dakle kad sam već otvorio topik da napišem i da je riješen problem. Ploča naime uredno podržava proc i prepoznaje ga, ali treba i multi i FSB podesit preko jumpera. Isti su bili postavljeni na fsb400, pa je ploča odbijala radit na multiju većem od 8.5. Čim se stavio ispravan FSB jumper setting i multi se bez problema diže na 14. Ostaje još vidjet dali vlasnik želi saznat koliko taj proc ide na zraku ![]() Daklem može lock... EDIT:Evo i samo jedan rofl za kraj. Naime pisao sam Asrock support-u o ovom problemu i uredno dobio odgovor: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 12.11.2007. u 17:49. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|