|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
vent 250mm i potenciometar...Problem
imam problemcek jedan...kupio sam kuciste aplus twin engine sa 2 komada 250mm venta(bočno i naprijed)...na pocetku mi odmah crko potenciometar za bočni 250mm vent...vent se spaja sa molexom na napajanje i 3pinskim na potenciometar pa na matičnu...pokušam spojiti 3 pinski sada direkt na ploču i neče raditi,kupio sam čak i zalmanov potenciometar i ne radi niti s njim.kada spojim na potenciometar od prednjeg venta sve radi za 5. vent je xclio na 12vdc i 0.3A imate kakve prijedloge?jel mogu spojiti oba venta na prednji potenciometar?kolko ce to dugo raditi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Taj bočni vent da bi se vrtio mora biti spojen molexom na napajanje i 3-pin konektorom na potenciometar koji dolazi sa kućištem. Dakle dok oba uvijeta nisu zadovoljena, vent se ne vrti. Ako se spoji samo molex, onda svijetle ledice na ventu, ali se on ne vrti. Ni u kojem slučaju ne spajati istovremeno 3-pin na ploču (kao što sam rekao namjenjen je isključivo za spajanje na potenciometar koji se nalazi kao bracket na stražnjoj stranici kućišta) i molex na napajanje, jer ćeš napraviti kratki spoj (govorim iz iskustva) i spaliti ili vent ili nešto na ploči. Dakle zbunjujuće je što su taj konektor za potenciometar napravili kao standardni 3-pin konektor za spajanje ventilatora, još jednom da naglasim - taj 3-pin se spaja isključivo na potenciometar. Ukoliko sumnjaš u moje tvrdnje, pošalji mail supportu od Aplus-a. Provjeri potenciometar sa mjernim uređajem, ako je neispravan (a velike su šanse da je ok), probaj nabaviti odgovarajući model za zamjenu (Chipoteka). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
ja sam kod sebe dva antec ventilatora spojio na zalman potenciometar bez problema samo sam 2 zice od venta spojio crnu i crvenu na zalman 2 prekidaca,a mores i na one koturaljke samo odrezes 2 zice na njima i spojis ako oces uslikam ti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ma znam da se može na zalmana...al problem je u tome šta taj vent ne želi raditi na zalmanovom potenciometru(ne kužim zakaj)vjerojatno zbog amperaže neke.a kad ga spojim na potenciometar(koji se dobije sa kučištem) od prednjeg venta radi bez beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
može...fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|