|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
problem ad-hoc wirelles
Neznam kako da spojim laptop i stolno računalo ad -hoc.Oba imaju bežične mrežne kartice i pratila sam postupke na raznim forumima ali u properties od moje dell wirelles kartice nema opcija network već samo general i advanced.Dala sam bežičnim karticama adrese 192.168.1.2 i 192.168.1.3 i kod pinganja piše non recognized.Imam router d-link G684T i računala se oba spajaju na njega bežično ne u isto vrijeme i ne bih željela da dijele net vezu pa bih zato ad-doc spajanje.Što mislite o ovome i što dalje da napravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Da ne mislite da se ne trudim sama riješiti: u međuvremenu sam pokrenula zero i pojavila mi se opcija bežične mreže na svojstvima bežične kartice i sa zerom sam podesila ime ssid mreže, mrežni ključ i potvrdila da je to ad-hoc mreža .Naravno tako na oba računala.U popisu dostupnih mreža je samo d-link(router) a na kartici svojstva bežičnih mreža vidi se na popisu moja mreža ali je prekrižana.Tako se vidi i na jednom i na drugom računalu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
I dalje se trudim.. U popisu bežičnih mreža dobila sam drugo računalo i povezala se tako mi pokazuje bežična kartica (ravnopravna računala signal ok)ali ne znam kako ući u to drugo računalo.Ako sam dobro shvatila "pinganje"ulazi se RUN/COMMAND PROMPT/ping192.168.1.3(to mi je adresa drugog računala.)Opet mi je odgovor "not recognized"Treba li znaci navoda ili nešto drugo?Malo mi fali ali što.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Zar baš niko nije zainteresiran da mi pomogne?Hoće li ovo biti moj blog kad sama pišem? Nisam baš tolika tuka iako sam žensko da svi gube volju da mi pomognu. Ne želim iči preko routera koji je IP 192.168.1.1 laptop je IP 192.168.1.2 desk računalo je IP 192.168.1.3 Na bežičnoj mreži računala se vide i povezana su. Na oba računala je pristupnik kao router(jer ne bi mogla na net)192.168.1.1 Kod pinganja dobijem odgovor ...timed out loss 100% kod odgovora na oba računala. Kad pingam router odgovor je ok.Pomozite bakici od 42 godine koja se ne da...godinama i ljudima kao i Ines.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
LiveandLetDie
Datum registracije: Apr 2007
|
Isključi firewall na routeru |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |