Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2007., 13:20   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Exclamation Windowsi nonstop na D particiji, kako rijesiti?

Dakle nakon sto sam imao jedno 15-ak min vistu da nesto istestiram, vratio xp. I od tad su mi winsi na D, a podaci na C. Probao sam sa paragornovim toolom za particije mjenjati drive letter i sve on to fino promjeni, osim sto nemogu nikako postici da su windowsi na C, on uvijek ostavi podatke na C a ovu particiju sa winsima na D.
Instalacija win xp isto tako ispisuje da su podaci C, i nema tu.. lupim winxp sp2 i opet, bootam sa D.
Nakon malo čačkanja sam skuzio da je ipak ključan C (podaci) i da ga vijerojatno zbog toga nemogu maknuti. Stvar je u tome što na C ima boot fileove (folder options -> show system files) koji se naravno nemogu maknuti,
pa sam nekoliko njih promjenio iz npr .sys u .jpg , a ove ostale (boot folder) nemogu nikako maknuti.
Na C (podaci) su mi jako vazni fajlovi u čak 220gb, tak da mi je format te particije zadnja opcija. Jel postoji nekakav boot shell, nešto, da uđem u neke oklještene winse i da izbrišem te boot fajlove sa C (podaci), i da mu promjenim drive letter jer ovako ne radi..
Help
Staro 27.10.2007., 18:24   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kako su particije fizički raspoređene na disku? Probaj obrisati tu na kojoj bi inače trebali biti Windowsi pa je opet napraviti i formatirati, a zatim preko recovery konzole obrisati boot fileove s druge particije. Imaš i na Hiren's Boot CD-u nekoliko DOS file managera pa se igraj...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2007., 18:29   #3
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Domy, probao sam svašta.
Niti iz DOSa nemogu izbrisati de boot fajlove jer kaze access denied. Nakon visesatne muke, skuzio sam da nema nacina, i izbrisao sam particije, dakle sad je Raw. Preko easy recoverya ih moram sve negdje izvuci, sad cistim disk da izvucem negdje tih ~200gb podataka van. Slicno ko kad sam slucajno preformatirao particiju na kojoj su mi bili podaci, uglavnom easy recovery radi svoje. Samo sto ce mu trebat kojih sat i pol da to proskenira, (jos 50-ak min) i onda dok to vrati.. a odkud mi prostor da te fajlove stavim negdje, argh.
Staro 27.10.2007., 18:35   #4
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
A jesi probo sa Partition Magic ja sam prije mjenjo snjim!!?
Staro 27.10.2007., 19:16   #5
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Porbao sam sa paraornom, on je nešto slično tome. Evo jos 5min i zavrsit ce se sken

EDIT1: Wtf,
http://img230.imageshack.us/img230/4750/stajeovokd1.jpg
kakvi su ovo fajlovi?
To uopce nije bilo na disku, kako cu sad znati sto da vratim a sto da ostane?
Npr trazim pjesmu Chemical Warfare i ne nadje .. ili su to ti fajlovi ali svi u drugim imenima, ili je ovo nesto koruptirano?

EDIT2: Sta da radim sad s ovim?

neznam vise sta je sta..
da odem nazad, formatiram particiju na quick ntfs, pa probam od tamo recovery, mozda je zbog toga sto je ovo RAW?

EDIT3: dada, to je zato jer je RAW.

znaci nikad ne raditi sken dok je raw, barem ntfs lupiti quick i onda ..
btw ovo sto gledate su ostaci viste.
Vista je odgovorna za sve ovo, ***o nju i njen bootmgr sto ne koristi .ini, i sto se integrira direktno u data od same particije. Prije viste nije bilo problema sa windowsima na D; on je zapravo cijelo vrijeme izbjegavao C, jer je mislio da su na C vista (prema boot fajlovima i je) ..a neznam kako su ti fajlovi uopce dosli tamo kad nisam na tu particiju stavljo vistu..z0mg

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.10.2007. u 01:58.
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 20:38   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Snipere provaj to rjesit s programom R-studio http://www.data-recovery-software.net/
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 20:45   #7
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Citiraj:
Autor Olymp Pregled postova
Snipere provaj to rjesit s programom R-studio http://www.data-recovery-software.net/
To sad radim sa easy-jem, slicna stvar su oba programa.
Treba te recovery fajlove negdje stavit, a ja nemam prostora, uglavnom
podjelio sam taj disk di su nestali fajlovi tako da je svaka particija 20gb (250gb disk)
i sad iz svake po malo izsišem podatke i prebacim ih na particiju, a onda ovu koju sam riješio (od 20gb) joinam sa još jednom koju sam riješio, pa prebacim podatke tamo. Pa idem dalje, i na kraju opet dodjem s jednom velikom particijom,di su recoverani svi podaci.
Staro 27.10.2007., 20:59   #8
CPU
Varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
jednostavno skini http://www.vistabootpro.org/ i napravi uninstall vista boot manager-a s njim.
CPU je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 21:05   #9
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Gledao sam to,
vista boot pro i onda kaze da nema viste. Pa normalno da nema kad sam formatiro particiju di je bila instalirana, Sad, zasto su boot fajlovi ostali na drugoj particiji (koja nema veze s vistom) neznam, obrisao sam ih nekoliko, ali nisam mogao onaj boot folder i jos neka 2 fajla, neznam tocno. Neznam uopce kako su boot fileovi dospjeli na tu particiju. I nakon toga stavim winxp, xp na particiji D a boot fajlovi na pariticji C. I nemre butat bez ove C, nikako.
Staro 27.10.2007., 21:09   #10
CPU
Varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Prvo se riješi ovog vista boot managera s tim programom i nema veze sto on ne vidi vistu i ne treba mu ali on vidi boot manager bez obzira bio on na c ili d tak trebas staviti da ti default bude ovaj od xp-a a to mozes s ovim programom.A ak ti je sve to pre teško instaliraj vnc ili logmein i pomoć ću ti sad imam vremena...
CPU je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2007., 21:12   #11
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Hvala ti CPU
Ali sad sam udesio particije,
da si se javio prije, tako bih i probao..
eto, to mi je kad zurim..

Zahvaljujem se na dobroj volji
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno