|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() Dakle nakon sto sam imao jedno 15-ak min vistu da nesto istestiram, vratio xp. I od tad su mi winsi na D, a podaci na C. Probao sam sa paragornovim toolom za particije mjenjati drive letter i sve on to fino promjeni, osim sto nemogu nikako postici da su windowsi na C, on uvijek ostavi podatke na C a ovu particiju sa winsima na D. Instalacija win xp isto tako ispisuje da su podaci C, i nema tu.. lupim winxp sp2 i opet, bootam sa D. Nakon malo čačkanja sam skuzio da je ipak ključan C (podaci) i da ga vijerojatno zbog toga nemogu maknuti. Stvar je u tome što na C ima boot fileove (folder options -> show system files) koji se naravno nemogu maknuti, pa sam nekoliko njih promjenio iz npr .sys u .jpg ![]() Na C (podaci) su mi jako vazni fajlovi u čak 220gb, tak da mi je format te particije zadnja opcija. Jel postoji nekakav boot shell, nešto, da uđem u neke oklještene winse i da izbrišem te boot fajlove sa C (podaci), i da mu promjenim drive letter jer ovako ne radi.. Help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako su particije fizički raspoređene na disku? Probaj obrisati tu na kojoj bi inače trebali biti Windowsi pa je opet napraviti i formatirati, a zatim preko recovery konzole obrisati boot fileove s druge particije. Imaš i na Hiren's Boot CD-u nekoliko DOS file managera pa se igraj...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Domy, probao sam svašta. Niti iz DOSa nemogu izbrisati de boot fajlove jer kaze access denied. Nakon visesatne muke, skuzio sam da nema nacina, i izbrisao sam particije, dakle sad je Raw. Preko easy recoverya ih moram sve negdje izvuci, sad cistim disk da izvucem negdje tih ~200gb podataka van. Slicno ko kad sam slucajno preformatirao particiju na kojoj su mi bili podaci, uglavnom easy recovery radi svoje. Samo sto ce mu trebat kojih sat i pol da to proskenira, (jos 50-ak min) i onda dok to vrati.. a odkud mi prostor da te fajlove stavim negdje, argh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Porbao sam sa paraornom, on je nešto slično tome. Evo jos 5min i zavrsit ce se sken ![]() EDIT1: Wtf, http://img230.imageshack.us/img230/4750/stajeovokd1.jpg kakvi su ovo fajlovi? To uopce nije bilo na disku, kako cu sad znati sto da vratim a sto da ostane? Npr trazim pjesmu Chemical Warfare i ne nadje .. ili su to ti fajlovi ali svi u drugim imenima, ili je ovo nesto koruptirano? EDIT2: Sta da radim sad s ovim? ![]() ![]() neznam vise sta je sta.. da odem nazad, formatiram particiju na quick ntfs, pa probam od tamo recovery, mozda je zbog toga sto je ovo RAW? EDIT3: dada, to je zato jer je RAW. ![]() znaci nikad ne raditi sken dok je raw, barem ntfs lupiti quick i onda .. btw ovo sto gledate su ostaci viste. Vista je odgovorna za sve ovo, ***o nju i njen bootmgr sto ne koristi .ini, i sto se integrira direktno u data od same particije. Prije viste nije bilo problema sa windowsima na D; on je zapravo cijelo vrijeme izbjegavao C, jer je mislio da su na C vista (prema boot fajlovima i je) ..a neznam kako su ti fajlovi uopce dosli tamo kad nisam na tu particiju stavljo vistu..z0mg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.10.2007. u 01:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Snipere provaj to rjesit s programom R-studio http://www.data-recovery-software.net/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Treba te recovery fajlove negdje stavit, a ja nemam prostora, uglavnom podjelio sam taj disk di su nestali fajlovi tako da je svaka particija 20gb (250gb disk) i sad iz svake po malo izsišem podatke i prebacim ih na particiju, a onda ovu koju sam riješio (od 20gb) joinam sa još jednom koju sam riješio, pa prebacim podatke tamo. Pa idem dalje, i na kraju opet dodjem s jednom velikom particijom,di su recoverani svi podaci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
jednostavno skini http://www.vistabootpro.org/ i napravi uninstall vista boot manager-a s njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gledao sam to, vista boot pro i onda kaze da nema viste. Pa normalno da nema kad sam formatiro particiju di je bila instalirana, Sad, zasto su boot fajlovi ostali na drugoj particiji (koja nema veze s vistom) neznam, obrisao sam ih nekoliko, ali nisam mogao onaj boot folder i jos neka 2 fajla, neznam tocno. Neznam uopce kako su boot fileovi dospjeli na tu particiju. I nakon toga stavim winxp, xp na particiji D a boot fajlovi na pariticji C. I nemre butat bez ove C, nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Prvo se riješi ovog vista boot managera s tim programom i nema veze sto on ne vidi vistu i ne treba mu ali on vidi boot manager bez obzira bio on na c ili d tak trebas staviti da ti default bude ovaj od xp-a a to mozes s ovim programom.A ak ti je sve to pre teško instaliraj vnc ili logmein i pomoć ću ti sad imam vremena... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala ti CPU ![]() Ali sad sam udesio particije, da si se javio prije, tako bih i probao.. eto, to mi je kad zurim.. Zahvaljujem se na dobroj volji ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|