|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
SPDIF Realtek
Imam optikom povezan AVR s kompom. Kada pusam glazbu pise mi stereo, pcm. Postoje isto tako jos dvije opciije na konfiguraciji zvucne. Jedna je SPDIF a druga je SPDIF througt pass ili tako nesto. Da li ce mi sa SPDIF through pass signal neizmijenjeno stici do receivera i tamo se napraviti DAC ili.., moram priznati da mi nije bas jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne, sPDiFF ( ![]() Ja imam Realtek ALC888 i mogu birati: ![]() Znaci primjer - kad sluzam mjuzu stavim na 44,1 a kad gledam film stavim na 48. Tako se signal ne mjenja sve dok ne dodje u dac, tj. ne radi se resampling. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
pa jel se to nemože pametnije rješit,recimo ako slušaš u winampu/foobaru tamo da podesit 44.1 a i mpc/bsplayeru/wmp/vlc staviš na 48 i onda nemoraš prebacivat jel tako? ![]()
![]() |
#5 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
mp3 su u tome ili 48kHz, cd-i su u 44.1kHz. za filmove(DVD-e) googlaj, neznam koja je frekva, ne vjerujem da je 192kHz jer je to vec dvd audio ili hd audio...neznam tocno, zaboravih taj podatak al sam siguran da je dosta manje. googlaj! svejedno je da pustas to i na 1MHz kad je vec zvuk unisten manjom frekvom. pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Audio CD i vecina mp3-ca, FLAC i ostalo - 44,1 DVD filmovi, vecina divx, xvid - 48 192 ne znaci najbolja kvaliteta, a i ne vjerujem da ce ti reciver uspjet dekodirat to. Ako izlaz postavis na manjem ili vecem samplerate-u onda ce se signal "pretvarati" i gubiti na kvaliteti u startu. Za ziku stavi 41,1, a za filmove meni i nije toliko bitno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|