Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2008., 23:02   #1
zega
Zgubidan
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
A ASUS ploce?

Citam prije nego postam nesto ali moram primjetiti da se asusove ploce maltene ne spominju na AMD topicu?
Imam AMD 64 x2 4000+ i ASUS M2A-VM sa integriranom grafikom...
E sad frend ima istu i pljucka po njoj da na DVI izlazu nemre upogoniti 22" ili vise W-LCD u native rezoluciji, i objasnjava mi da je to poznat problem ove ploce i njene on board grafike (kao nasao je ponesto o tome na forumima na netu), ja taj problem nemam jer ganjam stari CRT preko VGA van...
Citam tu po forumu i asus ploce maltene kao da se ne rabe koliko se rijetko spominju...
E sad u cemu je stvar seka mi treba novi komp pa sam joj ga mislio slagat oko tog proca AMD 64 X2 4000+ ali ona ima W-LCD 20.5" koji bi ganjala preko DVI izlaza pa me malo muci to kaj je frend rekao za ovu plocu?
Uglavnom da se ja okanim ASUS AM2 ploca i predjem na nesto drugo, preporuke za jeftine ploce sa integriranom DVI grafikom (nema igranja samo office) do 400-500kn?
Unaprijed zahvaljujem na konstruktivnim komentarima
z
zega je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 23:31   #2
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor zega Pregled postova
Citam prije nego postam nesto ali moram primjetiti da se asusove ploce maltene ne spominju na AMD topicu?
Imam AMD 64 x2 4000+ i ASUS M2A-VM sa integriranom grafikom...
Osobno sam slagao komp uredske namjene za malo starije ljude.
Radilo se o stroju sa 1GB rama, 160GB disk, AMD LE1600 i upravo ta M2A-VM ploca sa DVI-em na koji je spojen Samsung 223BW 22" LCD.

Sve radi ok a frendu poruci neka proba flashati zadnji bios. Bilo je nekoliko biosa koji ispravljaju odredjene propuste oko onboard grafike.
Moze se desiti da pokoja ploca ima neku musicu ali sad da sve nisu ok to je vec generaliziranje.

Evo zadnji bios je izasao nedavno.
2008/03/31 update
http://support.asus.com/download/dow...s&model=M2A-VM
Oglas

Oglas
Staro 02.04.2008., 23:47   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor zega Pregled postova
.............
Citam tu po forumu i asus ploce maltene kao da se ne rabe koliko se rijetko spominju...
.............
Uglavnom da se ja okanim ASUS AM2 ploca i predjem na nesto drugo, preporuke za jeftine ploce sa integriranom DVI grafikom (nema igranja samo office) do 400-500kn?
ne spominju se jer je asus u vecini slucajeva nesto skuplji a i slabije je zastupljen po trgovinama. recimo u vk si nekada samo njega takoreci mogao kupiti dok danas jedino ako bas nesto narucis. gotovo sve ove vece trgovine furaju jeftinije brandove (tipa gigabyte, sad je eto i ECS odjednom prilicno zastupljen sto je nekad bilo "nezamislivo" i slicno) pa je i logicno da ploca drugih proizvodjaca bas i nema nesto kad gledas po konfama ljudi na forumu. konkretno asus vidjam ovdje ili kod ljudi s prilicno starim konfama ili kod par likova s highend plocama.

no, to ne znaci da ti imas ikakvog razloga da njihove ploce izbjegavas
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2008., 07:24   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako želiš jeftine AM2 ploče sa integrirkom, pogledaj ECS AMD690Gm-M2 (http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010038), Gigabyte MA74GM-S2H (http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010118) ili nešto skuplju Gb MA78GM-S2H (http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010117)
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno