|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Objasnjenje
Ovako zanima me sta se mora gledat kod napajanja: Zelim uzet novi komp i zanima me koje napajanje moze u koju maticnu , graficku itd. Kako se tu gledaju priključci kao socket za procesor. Dali netko moze objasnit??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gledaj da je rađeno po standardu ATX12V 2.2 što znači da obavezno mora imati 24-pinski ATX konektor, ATX12V 4-pinski ili EPS12V 8-pinski za dodatno napajanje proca, barem jedan PCI-E izlaz za napajanje grafičke kartice i najmanje dva SATA konektora za napajanje diskova i optičkih pogona. Trebalo bi imati dva odvojena +12 V raila, ali to nije toliko bitno ukoliko nemaš neki snagom zahtjevniji komp. Ostale stvari kao broj malih i velikih molexa su manje bitne. Napajanje obavezno mora biti brand name, znači nikakav MS, Codegen, JNC, LC Power, Smartbox, Everpower, Maxpower i kompanija. Napajanje koje zadovoljava navedene uvjete se da kupiti od 400-500 kn na više i osiguran si barem 2-3 godine.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako nemas bas love gledaj chieftech, fortron, coolermaster ako imas love corsair, seasonic, ocz
![]() |
#4 |
Registered User
|
Napajanje ce moci ovo sve pogurnit al ne znam dali su utori dobri. Maticna:ASUS P5K, LGA775, Intel P35, FSB 1333, 4xDDR2 Dual Channel,2xPCI-Ex16, PCI-Ex1, 3xPCI, ATA133x4, SATAx5-S1xExternal SATA (RAID 0,1,JBOD), 12xUSB2.0, Gigabit LAN, 8-channel audio, ASUS Green, ATX HDD: *HDD HITACHI HDT725032VLA380 320GB SATA-300 7200rpm 8MB Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0 1.854,39Kn Memorija: DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax X4 250,kn 1000 KN Kuciste: Thermaltake big tower Armor LCS, ugrađeno vodeno hlađenje, bez PS, crno,3×12cm i 2×9cm fan, prozor Napajanje: Thermaltake W0116, power supply Toughpower750W,crno,EPS,ATX 2.2,4×12V,PFC,AFC, 14cm fan, modularno Graficka: VGA BFG GF8800GTS OC-2 640MB PCIe, Dual DVI Graficka: VGA BFG GF8800GTS OC-2 640MB PCIe, Dual DVI ova grafa ima 6-pinski pci-e konektor pa ne znam dali ce odgovarat. a sad vidim da sam hdd zezno ovo je sata 2 a meni treba sata pa neka mi netko preporuci HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
To ti je isto uzmi SATA 2 i vozi.
![]() |
![]() |
#6 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Bez obzira što Jonny Guru kaže . . . http://www.jonnyguru.com/review_deta...=17&page_num=3 ja ne bih uzimao thermaltake ![]() Corsair 620 HX ili nešto od Silverstona (Olimpia, Strider, Zeus) Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 23.09.2007. u 23:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
bilo bi dobro i ovo bar pogledat ![]() mislim da je sticky tema jako intuitivnog naslova ''Sve o napajanjima'' a teme unutar nje će ti otvoriti oči tj pokazati što se gleda http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65516 btw domy LC je puno puno bolje napajanje od jednog MS-a ili neona ![]() a i nove serije su made by CWT
![]() |
#8 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
@ Spore-Jeli ti to mislis imat SLi na P5K ili si zabunom stavio dvije kartice ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako 'oćeš SLI, onda trebaš recimo Gigabyte N650SLI-DS4. Na P5K ne ide SLI, samo Crossfire.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Stvarno ne kužim čemu gurat dve GTS-ice ali ak se ima para....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Tko voli, nek' izvoli jel ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Smisla nema -pogotovo sa ovom plocom koju je naveo no neka uzme pa nek ih spaja u CF ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
A jesam lik u PM. Vidim da sam se zaje*o ja sam mislio da je ovo SLI ploca. JBG nisam gledo ma ja uzmem komp za 10 milja pa ne diram 5 godina i tako tak da cu uzet dvije graficke sam moram sad plocu pronac. Znam da dvije graficke daju ako imas srece 40 % jedne graficke i tak. Onda mozda uzmem HD2900XT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
SLI i CF su totalno neisplative kombinacije jer za cijenu 2 kartice ne dobiješ duplo bolje rezultate.
![]() |
#16 |
Moderator
|
ponekad neće ni 50% boost-a imat jednostavno kada sve zbrojiš i oduzmeš računica definitivno pokazuje kako je to neisplativa investicija. Pogotovo ako ih kupuje obe odjednom. dvije grafe troše dva puta više struje, duplo su bučnije, duplo više griju i duplo više koštaju, a dobitak na perf je max50% snage jedne grafe. Sad dal se to isplati prosudite sami ![]() Da ne počinjem o tome koja je hebada hladit sistem sa 2x 2900XT ili 2x 8800GTX
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|