|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Napajanje i ventilacija pomoc plz
Molim za savjet i pomoć. Prije 1mj riknuo meni Tagan 2force 480w (2godine) i povukao za sobom sve osim diska (cudo). S obzirom da sam bio na moru moj je stari to rijesio prek nekog gurua, a vise manje prema Bugu od lipnja kad su slagali konfu za 5k. Nova konfa je AMD X2 4000+ box nforce 550 chipset 4x 1024 mb ddr2 800Mhz (stari trazio 2 guru ubacio 4) radeon 1650Pro 512mb (to cu nadam se brzo zamijenit) 2 diska (ata i sata) Hiper 350w (bljak) Komp moram drzati na stolu pa mi je stalno oko 30cm od glave. Kad sam dosao doma (naviknut na tihog tagana) ovo mi se cini kao avion. Da ne govorim da se bojim kihnut da ne bi preopteretio napajanje. Nakon malo istazivanja i citanja komentara izbor novog napajanja sam sveo na Corsair VX450 i HX520. Napajanje se nadam da ce izdrzati bar 3-4g i neku novu konfu mozda i sa sliom pa naginjem prema jacem. I kao dodatni bonus je to kaj je modularno. Problem je kaj sam cuo ak nije jako opterećeno (kao vjerojatno kod mene) da zna biti glasnije nego je predvideno. Kakva su vaša iskustva i kaj preporucate 1. slabije koje nije modularno 2. jace koje je modularno i trebalo bi dulje izdrzat (nove generacije procova, grafičkih i sl) ali ce mozda biti bucnije jer ga nemrem sad oznojit. Drugo pitanje tiče se dodatnog hlađenja. Na kucistu imam naprijed 2x80mm mjesto i otraga 1x120mm mjesto. Dosad nisam imao dodatnih ventilatora. Osim venta na napajanju, na maticnoj je pasivac a na grafickoj aktivni. Molim preporuku dal mi je dosta 120mm otraga ili da ubacim i 80mm naprijed. Također koji proizvođač? Kriteriji bi bili: tisina, dobavljiv u Hr. Hvala unaprijed. P.S. ups, slucajno mi 2 puta postalo. Ispričavam se. Zadnje izmijenjeno od: NightShadow. 27.09.2007. u 14:29. Razlog: slucajni dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
1. Promjeni Gurua... 2. Uzmi si 520W ako misliš slagati neodređeno puno upgradea unutra... 3. Stavi iza 120mm i vozi i ja tako imam i nema problema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Nemoj da te brine zujanje kod neopterecenog HX-a, to je, ajde recimo to tako, "nenormalno" ponasanje, pa ako bas nabasasas na falicni primjerak, je*i ga. Nazovi to losom karmom. ![]() Ja imam upravo HXa 520 i u pocetku, dok nisam skupio lovu za bolu konfu sam gonio neki Celer-D 2.66 na MSI integrusi ploci sa 1GB DDRa i zanemarivim periferijama. Total power consumption < 100 W u loadu. I od Corsaira ni glasa. Ali bas ono, doslovno ga nista ne cujes. Morao sam gledati da li se vent uopce vrti da bih skuzio radi li ili ne. VX ti ne bih preporucio - 450ku zato jer moze biti preslaba za buduce komponente, ako mislis upgradeat (naravno da mislis, tko je vidio imati isti CPU ili grafu 3-4 god. ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, ne ti si krivo shvatio. HX serija se lagano čuje kad je neopterečena dakle kada bi samo prebrikao žice na ATX konektoru i upalio ga bez ikakvog trošila, čim spojiš neko trošilo pa makar to bio običan 120mm vent taj zvuk nestaje. Dakle ako možeš uzmi HX seriju. I da promjeni ''guru-a'' ![]() @Lord nije M12+ imaš M12 i S12+ (uz naravno S12 i S12II) M12 i HX su rađeni po S12+ šabloni
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|