|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
opet seagate 320gb problem!
Pozdrav svima, imam jedan problem! Imam trenutno maxtor 80gb pata, 2mb cache, radi super. I sad ponovio sam se u Seagate 320gb sata2 16mb cache, i Bios ga prepozna i prepoznaju mi ga windowsi kako treba! Ali kada pokrenem win xp pro instalaciju tada mi ga krivo prepozna kao hdd od 127gb i na tu particiju je nemoguce instalirat win, a naravno maxtor mi prepozna uredno(pri instalaciji win), znaci Seagate disk mi je vidljiv samo u biosu i u windowsima kao particija od 298GB u NTFS-u! Pretpostavljam da mi treba sata driver od maticne ploce ali je problem sto su soltekove stranice u banani, a na cd-u od maticne nema tih drivera! Komp. p4HT northwood 2,6, 2*512ddr 400, 80gb maxtor(pata)2mb, i doticni novi Seagate! MATICNA PLOCA: Soltek SL-86SPE-L (na linku je slika maticne), ako neko ima takvu maticnu I DOTICNE SATA DRIVERE molim da se javi i pomogne mi u rjesavanju problema! Vec dvije noci ne spavam i trazim ko budala, jedino sto sam nasao je ich5(r)_(raid)_boot_disk.exe a to mi netreba, treba mi samo sata driver za 865 PE chipset! Svaka pomoc dobrodosla! ![]() Unaprijed hvala! PS. jumper nisam skidao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Sa programom Nlite ubaci SP2 u instalacijski cd, možeš usput ubaciti i sata driver. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Odi na Intelov site ili na downloads.guru3d.com i skini si drivere za svoj čipset i gurni ih na floppy ili slipstreamaj na CD i gotovo... BTW inače kladio bi se da negdje u biosu imaš opiju da ti SATA radi kao IDE disk tj tzv compatibility mod...
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
@Seagate3 - Nije ti dovoljan samo driver (ako imaš IDE mode u BIOS-u, onda ti driver i nije nužan prilikom instalacije). Potreban ti je SP2 tj. trebaš napraviti slipstream SP2 u WinXP instalacijski disk (googlaj nLite), jer ranije verzije Windowsa ne prepoznaju 48-bitno adresiranje tj. ograničeni su na tih famoznih 127GB.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na odgovorima, sad idem probat integrirati sp2 u winxp instalaciju pa cu probati. @Doom, pa ja sata driver nemogu naci, o tome se radi, da ga imam ne bi postao tu pitanje ali opet hvala javit cu se sigurno jos ako mi ga opet nebude htjelo prepoznati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čekaj, kažeš da ti Windows XP instalacija prepozna taj Seagate od 320 GB? U tom slučaju ti ne trebaju nikakvi SATA driveri, samo SP2. Drugačije izgleda kad ne prepozna disk...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ma lakse mi je puno sad, da, prepozna sve uredno, ****************** ako proradi naravno javim odma. Hvala :-) EDIT BY MOD: Porijeklo tvog XP-a ovdje zadrži sa sebe. Budući da si novi član, shvati ovo kao prvo i posljednje upozorenje. http://forum.pcekspert.com/faq.php I da pojasnim, disk radi uredno sve 5, samo na njega ne uspijevam instalirati XP jer mi ga prepozna kao disk od 127 GB, samo sam u prvom postu bezveze opsirno sve napisao. Sad cu probat sa ovim integriranim sp2 pokrenuti instalaciju pa cu vidit oce li mi ga prepoznat kao HDD od 320GB i hocu li uspijet na nj install xp ![]() RIJESENO, sve je rijesio instalacijski cd sa uradenim sp2. Hvala lijepa na odgovorima i isprike moderatoru! Pozz. Zadnje izmijenjeno od: Seagate3. 22.09.2007. u 18:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|