|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Najtiši 80GB disk kod nas?
Što bi preporučili kao ekstremno tih disk od 80gb? Planiram baciti ovog sistemskog Seagate-a van iz konfe jer je bučan, umjesto njega bi složio dva diska u RAID 0. BTW; može li mi netko u brojkama opisati dobiveno ubrzanje, tipa za upalit photoshop s jednim diskom xy sekundi, a sa 2 zv sekundi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
|
Od 80 GB su od tiših PATA/IDE verzije Seagatea jer im je AAM namješten na quiet dok je kod SATA modela na performance. Nadalje, od SATA modela Samsungovi SpinPoint P80, neki modeli WD-a (ne sjećam se točno koji) i Hitachi 7K80 koje i sam trenutno posjedujem. Potonji su po defaultu vrlo glasni, ali nakon prebacivanja AAM-a u quiet mode, stišaju se upola.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Od WD-a oni koji su "crni", dakle koji imaju FDB bearing motore ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Mislim da su im svi od 80 GB s FDB motorima. Ili se varam? Znam da su zujalice bile do 60 GB...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam do sada imao wd800jd-00jrco sata (crni), a sada imam 320 aaks wd-a (za kojeg svi kazu da je jedan od najtisih) i mogu reci da je onaj stari od 80 gb cak bio tisi...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ja sam se susreo sa samsung/wd 80gb PATA diskovima i mogu reci da su oba daleko od ekstrmno tiha... mislim da ces ekstremnu tisinu naci eventualno kod 2.5" diskova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Nisu ni svi 2.5" tihi... Ja imam jednog Toshibinog od 60 GB u eksternom kućištu i u seeku je tek malo tiši od 2 x Hitachi 7K80 u RAID-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
bas zato sam i boldao onaj "eventualno"... @gog: odi na silentpcreview.com i imas dio sa "silent storage" pa pogledaj tamo malo review-ove itd... ta stranica inace kada radi review neke komponente ne radi testove sa performansama nego ugl mjeri decibele, vibracije itd... takoder imas i storagereview.com |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|