|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
siemens se515dsl i edimax 6104wg
Krepao mi je wireless na siemensu i odlučio sam ga iskoristiti isključivo kao modem i spojiti na drugi wireless router (edimaxov). Sve sam to spojio (isključio sam wireless na siemensu), povezao siemensa lan kablom na edimaxa i internet radi i sve je ok, ali problem je port forwarding... naime više mi nije jasno gdje treba forwardat portove u siemensovim postavkama ili edimaxovim... forwardao sam port za utorrent u edimaxovim NAT postavkama međutim to ne prolazi... DHCP je uključen i na jednom i na drugom uređaju, ali mislim da na siemensu to nema koristi pošto on samo služi kao modem... probao sam isključivati DHCP na siemensu međuti onda nemam pristupa netu.. isključivši dhcp na dimaxu imam pristup internetu i ništa novoga se ne događa.. Jel ima neko ideju kako točno napraviti port forwarding?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nadam se da si IP adrese routera (SE555 i Edimax) postavio u isti niz (npr. SE555 = 192.168.1.1, a Edimax = 192.168.1.2). Imaš dvije opcije: 1. - U konfiguraciji SE555 uključi opciju PPPoE pass trough - promjeni na računalima Gateway na IP od Edimaxa - u Edimaxu podesi PPPoE - u Edimaxu otvori potrebne portove 2. - u SE555 ugasi firewall - e sad probaj jednu od slijedećih opcija a) postavi Exposed Host - tu stavi IP od Edimax - a b) podesi NAT tj. Port Forward i to tako da na Edimax - a prebaciš cijeli niz portova (možeš unjeti kao 1-49151) i naravno u Edimax - u na Port Forward - u otvaraš točno potrebni port za pojedinu aplikaciju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
..hm... imam problem prilikom postavljanja ip adresa routera u isti niz... probao sam u oba smjera... defaultna IP adresa siemensa je 192.168.1.1 i tako sam je i ostavio, a defaultna IP adr od edimaxa je 192.168.2.1 te sam pokušao promjenit tu adresu u 192.168.1.2 kako si i rekao, ali tada mi se više ne želi spojiti na edimaxov router koristeći tu novu adresu niti uz staru već sve moram vratiti kako je bilo ili promjeniti niz u potpunosti kako bih opet ostvario wireless pristup prema obo dva uređaja... Možda nisam nešto dobro spojio pa ću opisati cijeli proces koji sam radio: 1. U se515 sam isključio wireless (opcija disable wireless) te sam u WAN opcijama podesio PPPoE upisavši account i username providera preko kojega se spajam na internet 2. Edimax sam povezao pomoću lan kabla sa siemensom (iz lan1 porta na siemensu sam spojio na wan port na edimaxu) te sam na njemu samo postavio SSID i WEP postavke. Nisam podešavao PPPoE na edimaxu jer je on po defaultu za broadband type stavio Dynamic IP i tako mi radi internet. (ako pokušam upisati i postavke o PPPoE na edimaxu internet prestaje raditi) Uglavnom nije mi jasno kako točno postaviti isti niz za IP adrese routera a da jedan od njih tada ne izgubi dostupnost preko IP adrese? Samim time neznam jeli potrebno (ako se ovo može) postaviti i isti raspon IP adresa koje generira DHCP? Da li je potrebno isključivati DHCP i postavljati Static IP adrese? Također mi nije jasno gdje bi se ovo trebalo podesiti (U konfiguraciji SE515 uključi opciju PPPoE pass trough) jer jedino gdje mogu nekaj u vezi PPPoE podešavati su WAN opcije a tamo ne vidim tu opciju? Da li bi isključivanje NATa na jednom od routera možda pomoglo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nakon šta promjeniš IP u Edimaxu i zadaš mu da napravi Reboot promjeni Gateway na računalu u tu novu IP adresu i moći ćeš ponovo otvoriti njegov web konfig. DHCP server u SE555 isključi EDIT: Sad sam tek vidio da je SE515 u pitanju, sorry Ovako na brzinu, čini mi se da on nema opciju PPPoE Pass Trough. Onda treba prekonfigurirati Internet Connection u Bridge mode Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.09.2007. u 01:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
...evo izgleda da sam uspio... uglavnom samo sam u se515 NAT postavkama forwardao raspon portova koji si rekao i pojedine portove na edimaxu forwardao i izgleda da radi... uglavnom hvala puno još bum sutra pogledao kako se stvari ponašaju pa još pitam ak nekaj ne bude u redu Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|