|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Stavljanje HDDa u eksterno kućište
Imam Seagate Barracuda 250GB sata II. Mislio sam ga stavit u eksterno kućište, budući da ga stalno trebam nosit okolo... Ali ako ga stavim u eksterno kućište, oću moć normalno OS dić s njega? I kolko bi izgubio na brzini prijenosa podataka? Pozdrav!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Tesko ako mislis preko usb-a, ja sam stavio 320GB brzina je solidna ali nikakako ako mislis raditi sa njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Da, mislio sam radit s njega, budući da je to jedini disk koji imam u kompu. Pričekat ću da mi još netko odgovori, hvala! ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti s externog harda možeš instalirati OS kod većine noviih ploča (ovisi o BIOS-u), ali mislim da nije moguće raditi s njime tako da bude jedini hard u konfi. Brzina prijenosa je ograničena vezom s konfom. U slučaju usb, to je nekih 55Mb/s što je osjetno sporije od SATA veze.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
A da kupiš HDD neki od 40/80 GB. Jeftinjara |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Krivo, možeš koristiti disk kao prenosni disk i kao disk na kojem će ti biti OS. Neki modeli Icy Box-a opremljeni su sata priključkom+usb priključkom. (ja ga imam) tako da ga doma bez bada koristiš kao normalni disk, a kad ga želiš prenositi koristiš usb..stvar rješena.. btw. dobiješ i s njim "sata produžni" tako da dobiješ jedan sata port na zadnjoj strani računala (tako da za sata mod ne otvaraš računalo).. ..jako dobra stvar..
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.” Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.09.2007. u 23:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam imal S-ATA vanjsko kuciste koje je bilo mrvicu sporije nego disk direktno spojen na plocu. Disk je bio normalno prepoznat, ja nisam probao, no vjerujem da se bez problema dade OS dic s njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Onda ti je disk vrlo spor, jer razlika u brzini prijenosa izmedju USB i (S)ATA sucelja je poprilicna... Enivej, preporuka za SATA IcyBox kuciste, i USB i SATA konekcija funkcioniraju bezprijekorno. Sa kucistem dobijes i externi SATA (doduse, ne eSATA) bracket (SATA konektor na limicu koji ide na mjesto limica od PCI kartica i koji mozes spojit na bilo koji SATA konektor u kucistu) i SATA kabel. ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|