Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2007., 16:35   #1
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Asus P5K Green + Scythe Mine Revision B Cooler?

Ekipa imam jedan problemcic i treba mi par savjeta.

Uzeo sam novi stroj jucer, maticna je Asus P5K *Green* valjda je to vanilla verzija iako neznam sta im znaci taj green na kutiji.

Proc je c2d e6600 kojeg zelim klokati a za hladjenje sam uzeo Scythe Mine Revision B cooler.

E sad problem nastaje kada zelim montirati cooler na maticnu jer izgleda da mi prokleti cooler udara ravno na kondenzatore koje su izredali bas oko chipseta (asus gg)

Uspijem zabit 3 one crne nozice sto idu u rupe ali cetvrta nikako da sjedne jer kako gledam onaj komad metala na kojem je montirana bakrena plocica i vent naslanja se direktno na kondenzatore.

Ono da je cooler visi za 5-6 mm sjeo bi cooler na plocu bez problema ovako nisam htio forsati previse na silu da ne s***em plocu ili cooler.Okretanje coolera u svim mogucim pozicijama nije pomoglo jer uvijek negdje udara u crne kockaste ili okrugle konde.

Evo par slikica da skuzite o cemu se tocno radi.
Trazio sam i po netu da li mi je ploca s obzirom na layout kondenzatora uopce kompatibilna sa Mine coolerom ali nisam uspio nigdje naci tu informaciju.

Sta mi savjetujete da napravim? Prva glupa ideja koja mi pada na pamet da eventualno probam lagano saviti konde dok cooler nekako ne sjedne a da ih ne s***em totalno? Mozda neka improvizacija sa nozicama?

Ono trenutno sam lud nad neklokiranim procom i Box verzijom coolera koju sam dobio uz proc.Koliko bi bilo pametno ili moguce recimo klokat sa tim box coolerom ovaj proc ako od ovog Mine-a ne bude nista?
Help!

Evo slike od deluxe verzije posto je layout skoro identican osim pasivca heatpipe koji ide oko socketa.

Colossus je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2007., 16:45   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Isti je polozaj kao na P5B, mislim na kondice i crne kockice i drzao sam Scythe Mine na njoj bez problema. Samo malo jace stisni i uletit ce taj zadnji drzac. Negdje sam i sljikicu stavio...i da dobar je hladnjak za tvoj proc.

Edit: Evo slika u ovom threadu ali se nevidi taj dio http://forum.pcekspert.com/showthrea...ht=scythe+mine

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2007., 16:59   #3
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Ako si u pravu uljepsao si mi dan

Ono vidio sam da neide bas glatko pa stvarno nisam htio forsat da ne kebnem maticnu ganc novu

Probam pa javim.

Ti si vidim stavljao veci propeler na njega?

E da skoro zaboravih, dobio sam u kutiji i parce termalne paste bijele zapakirane u komadicu najlona , ce bit ok da tu pastu stavim na cooler? Ili da kupujem AC 5 ili tako nesto?
Staro 19.07.2007., 17:09   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da, stavio sam 12cm Sharkoon na njega i da, AC silver5 je isla gore, za svaku sigurnost, na sredinu kap velicine rize i stisnuo cooler gore.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2007., 17:50   #5
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Evo ga sjeo je!

Sad idemo lagano overclock. Nemam silver pastu jer mi je zenska zaboravila dati tubicu iako sam narucio a onako u zurbi kad sam uzimao komponente nisam gledao bas za tim. Stavio sam onu bijelu pastu sto sam dobio sa Mineom.

Evo prvi dojam odmah mi je oborio u Windozama temperaturu za 4-5 stupnjeva ako podatci ne lazu.

Dok je sa stock coolerom na idle u windozama bio na 25-26 stupnjeva sad je na 20-21. A cini mi se da se i temperatura na pasivcu oko chipseta smanjila malo jer mislim da s obzirom na konstrukciju stock coolera ono kad hladi baca valjda malo toplog zraka dole sa strane ravno na pasivca dok kod ovog to nije slucaj.

Wish me luck
Staro 19.07.2007., 18:04   #6
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
to je preniska temp za taj proc sa zračnim hlađenjem. Najbolja vodena jedva uspiju postić takvu temperaturu.
Staro 06.09.2007., 02:32   #7
vedranjosipa
BMW ///MPower
Moj komp

vedranjosipa's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
imao sam isti problem sa abit plocom

Zadnje izmijenjeno od: vedranjosipa. 08.09.2007. u 03:21.
vedranjosipa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno