Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2007., 19:18   #1
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
MS Outlook Multiple e-mail acc menagment

Radi se o MS Office Outlook 2003.
Iam nekoiliko e-mail accounta, poslozio sam ih sve u outlook, sad bi htio sloziti sljedece:

prvi defaultni personal folder mail1 da dolaze mailovi samo s mail1 accounta

drugi personal folder mail2 dolaze mailovi samo s mail2 accounta.

Nadalje, kad saljem e-mail preko mail1 accounta, da se ti mailovi spremaju u Sent items folder, personal foldera maila 1.

Dok kad saljem e-mail preko mail2 accounta spremaju u Sent item folder, personal foldera maila 2.

Znam za rulove, al to ne funkcionira tak kak bi ja htio, jer kad u rulu napises da mailove s jednog accounta trpa u jedan folder, onda on tamo trpa i pristigle i poslane e-mailove, sto naravno ja ne zelim.

Naso sam opciju da prilikom slanja e-maila, kad odaberes acc s kojim zelis poslat, Saveash poruku u folder koji odaberes, e ali kad ja recimo odaberem folder Sent item personal foldera maila2, koji nie defaultni dobim sljedecu poruku:
The Folder You have Selected, is not a subfolder of default store.

te mi neda promijeniti folder u koji zelim da mi se sprema poslane poruke.

Naso sam temu, samo za ThunderBird, vidio sam da je to tam slozeno bas onak kak ja zelim:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...hlight=outlook
pa me zanima jel se to da i na koji nacin sloziti u Outlooku 2003, a ak neda, jel mozda to radi u 2007? ili mi preostaje Thunderbird?
Mozda neki treci program za e-mailove?
Staro 06.08.2007., 08:56   #2
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uzmimo da mi je prvi i defaultni account "slafko@pcekspert.com", a drugi "cataphract@pcekspert.com". Imam dvije PST datoteke koje sam nazvao SLAFKO i CATAPHRACT. Prvu namjeravam koristiti za defaultni account, a drugu za "cataphract". Želja mi je da mailovi koji pristignu na "cataphract" account dolaze u CATAPHRACT\Inbox, te da mailovi koje pošaljem s tog accounta budu u CATAPHRACT\Sent Items folderu.

Za sve ovo mi trebaju dva rula:

rule 1)
"Check messages when they arrive" -> "through cataphract@pcekspert.com account" -> "move it to the Inbox folder", gdje sam odabrao Inbox u CATAPHRACT personal folderu.

rule 2)
"Check messages after sending" -> "through cataphract@pcekspert.com account" -> "move it to the Sent Items folder", gdje sam odabrao Sent Items u CATAPHRACT personal folderu.

Na poslu imam dva accounta, Outlook 2007 i sve mi radi kako treba već par mjeseci. Radilo je prije i u OLK2003. Nikakvih errora niti problema nisam imao.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2007., 22:38   #3
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Gods Damit, kak jednostavno, e a znas da sam probo sloziti Rule; Start from Blank Rule, al h***o, zbog prevelike rezolucije, odnosno malih slova promaklo mi je ovo Check messages when they arrive i Check messages after sending.
Unbofuckingbelieave, izgubil sam u subotu 3-4 sata zahebavajuci se s time...

Enivej thnx na odgovoru, sad sve funkcionira

Staro 09.08.2007., 11:24   #4
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
I drugi put.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas