|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Spajanje 2 compa na istu mrezu..
Korisnik sam elconovog combo routera ADSL2253EU t-com prije nekoliko dana kupio sam 2 racunalo tako da sada imam 2.Mene sada zanima da li se ja mogu spojiti na oba dva comp.preko ovog routera na internet i sta sve moram napraviti ili kupiti da bi se spojio na oba dva.Oba imaju mreznu karticu na sebi a prvi je spojen preko lana,na jednom je os vista a na drugom xp.Unaprijed hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo ovako ,pogledaj stiky-je na ovom podforumu imaš detaljno objašnjeno kako to napraviti ja sam imao jedan problem; umrežio sam dva računala, pingao sam ih i komunicirali su, ali nisam mogao dijeliti datoteke jer je javljao grešku acess denied(a vidim da je bilo još ljudi sa takvim problemom), pa evo riješenje je tu: "Control Panel Administrative Tools Local Security Policy + Local Policies + Security Options Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM account, and shares. (Enabled) - It Should Be Disabled." tako da znaš ako budeš imao problema |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Možeš spojiti jedan komp preko lana a drugi preko usba. Ako spajaš tako onda stavi na ti komp sa xp-om ide preko usba jer ti vjerojatno driver neće raditi na visti. To ti je najjeftiniji način. Drugi je da kupiš switch(neki sa 4 porta ti je sasvim dovoljan) i na njega spojiš dva lana od kompova i lan port od elcona. p.s. kada to spojiš najbolje ti je staviti elcon u router mode tako da ti oba kompa mogu istovremeno na net. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Ljudi puno vam hvala! |
![]() |
![]() |
|
|