|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Pozdrav svim znalcima, Ovako. Imam slijedecu situaciju: imam komp na kojem su spojeni printeri i to jedan na paralelni (lpt1) port, jedan na serijski (com1) port i jos jedan printer na serijski (com2) port. Znaci, ukupno 3 printera. Ono sto mi treba jest rjesenje kako printati na sva tri printera odjednom? Objasnit cu: recimo da je lpt1 printer primaran. Znaci, sve sto posaljem da se printa na njega, automatski se salje i na dva serijska printera (jednom naredbom). Znam da zvuci komplicirano i kao nemoguca misija, ali vidio sam da je moguce printati odjednom na paralelni i serijski printer. Mene zanima kako uz to dodati jos jedan serijski printer? Ako netko zna, neka napise par natuknica. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Opcija print pooling bi trebala to omogućiti, ali meni iz nekog razloga ne radi, ne kužim zašto. Printer koji je na USB-u uredno isprinta, ali ovaj na LPT-u se samo upali i ništa više. EDIT: razlika > razloga Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.07.2007. u 21:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Zaboravio sam napomenti mozda najvazniju stvar. Sve to treba raditi u DOS-u. Ajme! Sto sad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
unutar programa koji koristis ako nema opcije, mozes jedino da jedan kabel razdijelis na 3 izlaza i da je samo jednosmjerna komunikacija. PC -> printer. iako nisam siguran da li bi radilo, ali valja pokusati ako ti je must-have. ja sam radio svakakve gluposti sa kabelima tako da je moguce ovo izvesti, samo pitanje da li bi radilo kako treba. http://pinouts.ru/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|