|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
problemi s Vistom
Zapravo i nisam sto posto siguran je li softverski ili hardverski problem, ali Vista je glavni optuzenik. Dakle ovako, kupim novi komp (ovaj iz siga), instaliram odmah vistu, i manje-vise sve radi ok (neki problemi s driverima za tv karticu, vecinom sve rijeseno) Jednog lijepog dana windowsi dodu iza onog prvog ekrana gdje se loadaju, i resetiraju se. Pa opet. Pa opet. nista ne mogu napravit jer ne mogu doc do windowsa. Pa ih reinstaliram (morao radit clean instalaciju jer se bootalo sa cda), i odna su odjednom totalno nestabilni - ci mpokusam otvorit neki program odmah plavi ekran (isti je kao u xp-u ![]() Pa ih opet reinstaliram i sve radi divno i krasno. Nirvana. Do jucer. Dodem doma, upalim komp, prode ekran gdje se loadaju, pojavi se kursor, i tu sve stane. Disk i dalje nesto radi, cak se pojavi i savrseni screensaver ako nista ne diram, ali slike nema. I sta da sad radim? Ako ih opet reinstaliram kako cu znat da se nece ponovit nesto ovakvo i po treci put? Imam i cd xp-a, ali ga ne mogu instalirat iz windoza jer kazu da imam noviju verziju ![]() Bootanje s njega ne radi, pise samo "boot error 4" Da bootam sa dvdja od viste pa sve lijepo formatiram i onda stavim xp? ili moze biti nesto hardverski? (sve je novo, da ponovim) Inace, provrtio sam onaj memory test koji ima u boot ekranu viste, sve je ok po njemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Vjerovatno Vista nije dobro instalirana.Ili je mozda ostecena datoteka na DVD-u. ( i to se isto moze desiti) . Moj savjet: Posudi od nekog Xp i instaliraj ga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako hoćeš dual boot, prvo moraš instalirati stariji OS, a onda noviji. Inače, moj generalni savjet je: zaboravi na vistu bar do SP1.
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
lol i meni se danas cijeli dan isto dogadja, boot, radi 5 sek i plavi ekran, nekad nesto pise a nekad nista, pet puta sam je nanovo instalirao, instalacija bi dosla skoro do kraja a onda restart, i kaze "error neocekivani restart, please install again" ![]() ![]() ipak mislim da sam je ja s*ebao jer sam OC-ao i par sam puta radio clear Cmos i gasio komp sklopkom na napajanju, al XP je na to bio otporan ![]() kada sam napokon skontao da nema smisla jer je u sobi +35C, bilo je kasno, blue screen, itd mislim da ti nema pomoci nego pokusavat ponovo instalirat dok ne proradi, meni je to usjelo tek poslije "Format: C", tako da....
![]() |
#6 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
lol i meni se danas cijeli dan isto dogadja, boot, radi 5 sek i plavi ekran, nekad bi nesto pisalo a nekad nis, prvo sam se uplasio da sam spalio proc ili plocu al ne, u safe modu Orthos je radio bez problema, pet puta sam je nanovo instalirao, instalacija bi dosla skoro do kraja a onda restart, i kaze "error neocekivani restart, please install again" ![]() ![]() ipak mislim da sam je ja s*ebao jer sam OC-ao te par sam puta radio clear Cmos i gasio komp sklopkom na napajanju, al XP je na to bio otporan, ne? ![]() kada sam napokon skontao da nema smisla jer je u sobi +35C, bilo je kasno, blue screen, itd mislim da ti nema pomoci nego pokusavat ponovo instalirat dok ne proradi, meni je to usjelo tek poslije "Format: C", tako da.... EDIT: WTF??!!, evo vidi se sto mi je Vista napravila, ![]()
![]() |
#7 | |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|