|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Wireless spajanje kompova
Pozdrav, U jednom stanu imam ADSL a na drugom ne mogu jer nije još dostupan, a više mi je potreban u ovom drugom. Zanima me mogu li ih ikako spojiti bežično tako da ADSL prebacim i na ovaj drugi komp, riječ je o laptopu. Daljina između njih je 4 km zračne linije. Znam da mi trebaju 2 kartice i 2 wireless antene i spreman sam izdvojiti poprilično za njih jer mi očajno treba taj ADSL, samo ne znam što i gdje kupiti. Unaprijed zahvaljujem na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Znatiželjan sam. Zbog čega si takvu temu postao u podforum Članci (Diskusije naših testova, recenzija, itd.) ???
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovisi o terenu i visinkoj razlici izmedju te 2 lokacije. Ukoliko imas cist pogled (LOS) s jedne lokacije prema drugoj i obratno, odnosno da nema nekih znacajnijih prepreka tipa drvece, zgrade...itd i da su na nekoj priblizno "istoj" visini moguce je umreziti ta 2 stana. E sad oprema koja ti treba za to nije bas bagatela ali za nekih cca 1500-2000kn bi se dalo sloziti kojesta. Npr: Na jednoj lokaciji: - Grid 24dBi (~500kn) - pigtail duzine po potrebi (~150-200kn) - Wireless kartica (~150-250kn) ili - Access Point (~ 300-600kn) ... isto to bi otprilike bilo i na drugoj lokaciji samo se treba odluciti sto ti vise odgovara wireless kartica ili AP. Prije bih rekao ovo drugo jer bi antene trebale stajati na krovu a kako je duzina pigtaila poprilicno bitna i AP bi bio negdje ispod krova tj. sto blize anteni, dalje se spaja UTP-om na racunalo u stanu. To je ovako brzinski da znas o cemu je rijec i u sta se upustas ako stvarno mislis pravit neko malo bolje rijesenje "forwardiranja" DSL-a na drugu lokaciju, a ujedno i bezicnu povezanost 2 lokacije. Lijep pozdrav! ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
4 km je već fina udaljenost, ako nema nekih prepreka i nije toliki problem ali ako imaš između drveće, zgrade, kuće itd teško da ćeš uspjeti. Good luck |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ako imaš malo vremena za jedno popodne možeš napraviti dvije Yagi antene. Materijal bi te došao cca 40 kn. Ako ih usmjeriš jednu prema drugoj i nema prepreka imaju domet do 10 km. Ušteda od 960 kn. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|