|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Preporuka za kupnju laptopa, oko 15000kn
Kao prvo, pozdrav forumašima. Dakle, tražim preporuku za laptop koji će koštati oko 15000kn. 2000kn više se može podnijeti. Laptop će služiti za posao i isključivo za posao. Znači, ništa što se tiče igara nije bitno. Opis posla Projektiranje, CAD, 3d modeli, renderiranje, obrada slika. Ekran: mora biti 17" obični ili widescreen. Prenosivost: nije bitna, tj. laptop se neće koristiti u ne znam kakvim uvjetima, na baušteli recimo ili sl. Pitanje: može li netko pojasniti šta znače one oznake kod ekrana: WXGA, WXSGA, WXSGA+ i sl.? Zahvaljujem. E sada, modeli koje sam gledao su sljedeći: HP nw9440 Intel® Core™ Duo Processor T2500 2.00 GHz 667 MHz 2 MB Nvidia Quadro FX1500M - koliko sam shvatio, ovaj model ima varijantu sa Core 2 Duo i Core Duo procesorima, ali ovih sa Core 2 Duo nisam našao u Hrvatskoj HP nx9420 - važno pitanje: u firmi Mikronis postoji više varijanti ovog laptopa, ali zašto je onaj sa Core 2 Duo procesorom jeftiniji recimo od nw9440 sa Core Duo procesorom? referenca: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en...321838-f1.html Meni sad ništa nije jasno. Da li je Core 2 Duo bolji od Core Duo procesora? Zašto je onda tolika razlika u cijeni između nw9440 i nx9420? Je li to zbog grafičke kartice? Je li veća prednost za ovaj posao imati nVidia Quadro FX1500M umjesto ATI x1600 ili Core 2 Duo umjesto Core Duo? Ispričavam se na podužem postu, ali sam podosta zbunjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ukratko. Oznake WXGA,... govore o rezoluciji ekrana. Sjećam se da je atha pisao o tome dosta davno. Za posao kojeg ćeš ti raditi dobro bi ti došla nVidia Quadro ili ATI FireVL grafička kartica. X1600, GF7600,.. su dobre kartice, ali za igranje, ne za profesionalni 3D. Što se tiče procesora, Core Duo (oznake T2xxx) su slabiji od Core 2 Duo (oznake T5xxx i T7xxx). Po meni, bitnije bi ti bilo imati 2 Gb rama-a i jaku grafiku nego jači procesor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vidio sam ovu zvjer uzivo u Trstu. Monitor 20"!: nuts : ACER Aspire 9804WKMi Intel Core Duo T2500 (2.00 GHz, 2 MB L2, 667 MHz FSB) HD 240 GB - RAM 1024 MB - Display 20" TFT WSXGA+ Crystal Brite DVD±R/RW Double Layer - LAN 10/100 - FireWire Modem 56K V.92 - Wi-Fi 802.11a/b/g - S-Video - Card reader 5 in 1 Scheda video: Nvidia GeForce 7600, 256 MB. Za CAD idealan! ![]() 2499€ sa porezom!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dr. Gonzo
|
Ne čini se loš ovaj ACER-ov, samo mi je malo žao što nema quadro ili FireGL grafiku. Ima li ko iskustava s ACER laptopima? Da čujem još malo odgovora na ovo pitanje: [QUOTE=ja] Je li veća prednost za ovaj posao imati nVidia Quadro FX1500M umjesto ATI x1600 ili Core 2 Duo umjesto Core Duo? [/QOUTE] |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
za tebe je bolje imati nVidia Quadro, nego Core 2 Duo....onaj laptop je ok, ali mislim da ces naci puno bolje modele sa 17" ekranom, a ako ides na 20" onda bolje uzeti desktop racunalo, jer 20" model laptopa ce upravo to i biti... Mozda da pogledas jedan od ova dva modela: DELL Latitude D820 ili HP nw8440, iako za HPa mislim da jos nije dostupan kod nas...
![]() |
#6 |
Dr. Gonzo
|
Ovi Dellovi mi se niti ne gledaju, jer su mi se zgadili s onim ugrađivanjem spyware-a nekakvih. Uglavnom, 17" mora biti jer je onaj 15.4" totalno sranje za crtatu u AutoCAD-u, pa da bar onda bude 17" widescreen. Kao što sam i naveo, prenosivost nije bitna jer laptop neće služiti za klasičan rad na terenu. Ima dalje preporuka, ili je ovaj nw9440 best buy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
editor in chief
Datum registracije: Sep 2005
|
Obzirom na posao kojim se bavis preporucio bih ti HP nw 9440 sa Intel® Core™ Duo Processor T2600 2.16 GHz 667 MHz 2 MB 80 GB (7200 rpm) SATA NVIDIA Quadro FX 1500M graphics controller sa 256 MB Ukratko, ne znam za konkurenciju, no bitno za tvoj posao, HP-ove mobilne radne stanice dolaze sa ISV certifikatima i to od: Adobe,ESRI, Alias, Landmark Graphics, Auto Desk, AVID, PTC, SolidWorks,UGS,Cadence, Maya... itd.. Ukratko, notebook je optimiziran da radi sa doticnim softwareima, i to mora raditi ! Takodjer u njemu je i HP mobile data protection 3d. Ukoliko te jos nesto zanima,ili zelis pogledati doticni model, javi mi se na Pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() >HP nw9440 >Intel® Core™ Duo Processor T2500 2.00 GHz 667 MHz 2 MB >Nvidia Quadro FX1500M >- koliko sam shvatio, ovaj model ima varijantu sa Core 2 Duo i Core Duo >procesorima, ali ovih sa Core 2 Duo nisam našao u Hrvatskoj >Meni sad ništa nije jasno. Da li je Core 2 Duo bolji od Core Duo procesora? >Zašto je onda tolika razlika u cijeni između nw9440 i nx9420? Je li to zbog >grafičke kartice? Je li veća prednost za ovaj posao imati nVidia Quadro >FX1500M umjesto ATI x1600 ili Core 2 Duo umjesto Core Duo? 9440 ima bolju rezoluciju i grafičku čime je automatski u višoj klasi, što se core2 cpu tiče bolji je doslovno dvostruko te je x1600 neusporedivo lošija grafička kartica. Mogu vam nabaviti novi sa računom 9440 za 1500€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Dečki kaj brijete mislim laptop koji neće biti prenosiv baš ne služi nečemu osim za šminku ili za uštedu prostora. Ako želiš uštedit na prostoru kupi si ovo http://store.apple.hr/IMC-Apple-Stor....1.0.1.7.1.3.1 i crtaj ko velik na 24 incha
![]() |
#12 |
PizzoZder
|
@vlincx, a ne vidis da je bez veze digao temu staru 8 mjeseci?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Dr. Gonzo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Iskrene isprike nisam vidio datum frANZi Ako baš imaš tolko za prenosit kupi stick ili prenosivi hard jer je po meni kupit laptop od 15 000 kn ipak dosta velika glupost pogotovo sad kad je Vista izletila.Po meni je bolje kupit jednu zvjer od 10000 kn za rad i onda ako ti treba prenosivost laptop za 5000
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|