|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Samsung SH-W183A
Prvo pozdrav cijeloj ekipi! Molim podijelite Vaša mišljenja oko pržilice iz naslova i općenito o Samsung SATA pržilicama. To je nasljednik modela SH-W163A. Nisam našao neki review na engleskom, a ima nešto članaka na slavenskim jezicima bez posebnog osvrta, samo sa tehničkim podacima. Npr. uočio sam kraće vrijeme pristupa mediju, neke điđa-miđa tehnologije za smanjenje vibracija i kvalietniji zapis..... (http://www.bgslevi.cz/clanek.php?kod=BBK0051) Sina |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Nitko ne odgovara dva dana, sram nas bilo! ![]() Dakle, moje ograničeno iskustvo s tim modelom svelo se na par čitanja, snimanja i skeniranja kvalitete s nekoliko komada istog (sređivanje nekoliko hardverski jednakih računala), i sve je obavio (tj. obavili) vrlo korektno, osim što samo skeniranje kvalitete nije baš previše pouzdano. Glede tehnologija za smanjenje vibracija, svi proizvođači imaju nešto slično, i nema (pre)velikih razlika među tim tehnologijama. Moj opći dojam za ovaj (i ostale novije Samsung snimače) je da vrlo korektno obavljaju posao, ne nude ništa spektakularno (osrednji po brzini, malo iznad prosjeka po kvaliteti), ali su dosta pouzdani. Glede reviewa, evo ti ovdje jedan preview (kratki review) na engleskom. A ovdje ti je review prethodnog modela, SH-W163A.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Samsung je rebrandirana Toshiba, što znači kvalitetano,pouzdano i tiho. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ne i da. Toshiba je u vrijeme prvih CD snimača bila vrlo kvalitetna, kasnije, u vrijeme DVD snimača je malo izgubila kompas (ne kvalitetom samih uređaja, već kvalitetom snimanja). Toshiba i Samsung su zapravo udružili svoje odjele za optičke pogone u TSST (Toshiba-Samsung Storage Technology), a pogoni se na većini tržišta prodaju pod Samsung brandom. Imao sam i sam jednu Toshibu (SD-R5272), koja se mogla cross-flashati u adekvatni Samsungov model. No, kod novijih DVD snimača, nekako mi se čini da je Toshibin udio u ovim proizvodima manji nego prije - čak je i čipset koji se koristi tajvanski MediaTek. Svejedno, snimači su kvalitetni, pouzdani, i ne preglasni (kome je to bitno).
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Sve šta sam dosad imao od optikanera bilo je Toshiba.I nikad nikakvih problema.Čak me i trgovac godine u Ve-milu Krasomir čudno gledao i prevrtao očima "neće LG, hoće Toshibu,svašta".Rijeć je bila o DVDRW. I sad ode sve u Samsung...a ime Samsung zaobilazim u širokom luku...ne leži mi. A ista priča predpostavljam ponavlja se i sa HDD.Još devedesetih Toshiba je radila super tihe hardove, a sad je nema nigdje.Ali zato imamo koga...Samsunga. Kako stvari stoje morat ču poraditi na uvjeravanju samog sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Čuj, ne mora značiti da sve ode u Samsung. Ne bi me iznenadilo da Samsung daje marketing i brand, a Toshiba R&D. Jedino mi malo smeta činjenica da se koristi MediaTek čipset (za neupućene, koriste ga svi LiteOn-i i njihovi rebrandovi, neki AOpeni itd). Nije on loš, zna biti po mogućnostima ispred japanskih čipseta (NEC, Hitachi-Renesas, Matsushita-Panasonic...), ali... nekako mi ne leži. Doduše, ako se već ide na MT čipset, bolje Toshiba-Samsung nego LiteOn, jer im više vjerujem glede kvalitete optike i općenito pouzdanosti (ova rečenica je čisto subjektivna).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|