Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2007., 10:27   #1
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
Pitanje: količina rama

pozdrav

Nedavno sam napokon složio pristojnu konfu i maknuo se od svod dobrog starog semprona.
Skupio sam Asrock Dual_sata 2, a64 3200+, plus dosta periferije (diskovi i tak) koja nije važna za ovu raspravu. Dakle, moja je konfa zbog nedostatka para naslijedila iz stare konfe 2 keksa RAM-a, jedan od 512 i jedan od 256 MB.
Problem je što sa ovim 512MB keksom imam nekih problema, ***e me i ponekad za***ava (ponekad odbija bootati, ponekad restarta pri bootu dok ga ne iščupam... ma zajbava me). Važno je napomenuti da, ako boota, onda radi 100%, bez nestabilnosti, tako da ga za sada trpim.

Moj je cilj preći na c2d i to namjeravam do ljeta ili na ljeto, čim se akumulira nešto kuna.

I sad je moj problem sljedeći: Što da radim s RAM-om? RAM-a mi opako fali, mislio sam kupiti 2x1GB¸ali to zbog cijena DDR memorije pada u vodu.
Mislio sam kupiti jedan keks od gigabajta, da me drži par mjeseci, ali opet mi je nekako žao davat 500 kuna za nešto što će mi trajati 2 mjeseca.

Ne znam što da radim, pa me zanima vaše mišljenje: znam da ovo nije trajno rješenje, a treba mi, a opet nekak sam škrt kupovat za privremeno rješenje, ali opet treba mi RAM,...

hvala unaprijed na prijedlozima i mišljenjima
shoki
Staro 19.04.2007., 10:55   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za konfu koju imaš, 1Gb je sasvim dovoljno. Pitanje je s kojim keksom imaš problema. Ostavi samo jedan i onda odvrti memtest. Ako je taj ok, odvrti i za drugi keks. Kad otkriješ koji je za***ava, baci ga i nadokupi ostatak do 1Gb. Na Tržnici je možeš povoljno kupiti.
Drugo rješenje ja da počekaš do ljeta, prodaš trenutnu konfu i kupiš C2D, ali za nju ti treba DDR2 mema.
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2007., 11:22   #3
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
ma znam ja s kojim keksom imam problema (512), nije uopće pitanje.
Moj je plan trenutno ubost keks od 1GB tu na tržnici i onda čekati ljeto...
Onda prodati trenutno i preći na c2d
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno