|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jeftino (relativno), a dobro
Razmisljam o prelasku na C2D proc, pa sam malo gledao o opcijama. Ono sto mi izgleda (relativno) jeftino, u odnosu sto nudi, tj. sto bi ja na kraju uzeo: C2D E4300 - 1111 kn Gigabyte 965P-DS3 - 832 kn 2x 1GB Kingmax 667MHz - 2x 431 kn ----------------------------------- = 2805 kn E, sad.. meni ovo izgleda kao solidna konfa sa dosta dobrim OC mogucnostima. Savjet - mijenjati ista, ili bi to bilo - to? Parsto kuna bi mogao dodati, ali ako nema neke bitne razlike - ne vidim bas neki razlog.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako imaš još mjesta što se tiče love, razmisli o ploči 965P-DS3P. U odnosu na DS3 ima ICH8R southbridge pa time i dodatna dva SATA porta (ukupno osam), a Intelov RAID kontroler je nešto bolji od JMicronovog. Osim toga, ima i firewire, nešto manje bitnu CrossFire podršku te noviju mrežnu. Zapravo, to je DS4, ali bez heatpipe coolera i pasivaca na MOSFET-ima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ostatak je postojece (vidi sig). Sto znaci da je Intelov RAID kontroler nesto bolji od JMicronovog? Dali sa JM RAID kontrolerom ima problema, postoji li razlika u performansama? Razlika je 200kn - ali 6 SATA portova mi je stvarno dosta, a FW mi nije potreban. Ako ima jos kojih razlika (stabilnija ploca ili sl.), onda bi jos mogao razmisliti o tome. Tnx za info u svakom slucaju ![]()
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Meni je JMicronov RAID par puta pukao, ili jedan disk ispadne iz polja i više ga ne mogu vratiti unutra bez gubitka podataka ili uopće ne mogu bootati Windowse. Mislim da je i po performansama Intelov nešto bolji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Podržava samo revizija 3.3... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Trebalo bi uzet u obzir i AMD. Jedan X2 3600+(65nm verzija ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
apsolutno, da sad uzmimam komp uzeo bi neki jeftinjak X2 3600 ili 3800 i neku jaču grafičku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uštediš na procu i uzmeš bolju grafu - dobiješ bolje performansama u igrama ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Zato što mu ništa ne fali a dođe 500 kuna jeftinije. Ja ti preporučam da odeš na drugu stranu pa uzmeš Gigabyte 945P-S3 za 598 kuna. Kao ds3 ima bolje kondenzatore, jeah baš, ko da će ovi puknut nakon dva tjedna. I još pričekaš par tjedana da izađu novi intelovi procevi. Ali to sam samo ja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|