|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pc-switch-router
kupio sam switch na koji su mi spojena 3 kompa i onda sa switca ide na router. Sa dva kompa mi šljaka net a sa ovog trećeg ne. Sad me zanima da li je možda stvar u kabelu, tj. kako mora biti krimpan kabel koji ide sa kompa na switch? p.s. kada je pc bio spojen direktno na router sve je radilo pa pretpostavljam da je stvar ukrimpanju kabela. E da, i sada mi na switchu uvijek svijetli lampica na ulazu na kojem je spojen taj problematični komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Mora biti straight kabel... Ali kako si se prije spajao? Preko PPPoE konekcije? mozda imas neke staticke IP adrese na mreznoj podesene... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
moram provjeriti da li je uključena statička IP. Ali mući me i što mi non stop svijetli lampica na switchu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
IP adrese se dodjeljuju automatski.Probao sam skrimpati kabel kao straight i opet nije htjelo, fakat ne kužim. Ovaj komp je udaljen nekih 20-25 m pa baš i ne mogu zamijeniti kabel da probam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
A jel ti uopce sljaka mreza sa ovog 3. kompa sto mu ne radi net? Ako sljaka onda nije do kabela...
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ne šljaka mreža ako spojim preko switcha, ako spojim direktno na router onda sve radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
A kakav je switch? U biti kod novih switcheva vise nije ni bitno jel kabel Cross-over ili Patch, sve im odgovara pa tako i kod routera. E sad nije mi jasno da kad spojis na router mreza (net) radi, a preko switcha ne. Mozda da ipak probas iskljucit DHCP i stavis staticke IP adrese?
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Switch je nov, kpio sam ga prije par dana. Evo sad sam uzeo laptop i spojio ga na kabel od tog trećeg kompa i sve šljaka, i net i mreža, dakle mora da je neki software-ski problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svakako isključi DHCP i ručno postavi adrese. Router na 192.168.1.1 i svaki sljedeći komp na prvi sljedeći broj (192.168.1.2, 192.168.1.3,...). Svaki komp mora biti u istoj radnoj grupi, imati isti subnet (255.255.255.0) i default gateway im mora biti 192.168.1.1 (adresa routera). Možda bude trebalo unijeti i DNS adrese tvog ISP-a. Imaš gore u stickyju sve napisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam osjećaj da je na tom 3. računalu nekad bio neki crv koji nije očišćen do kraja ili možda je ali je ostalo preusmjerenje prometa preko njega. Dl. ovaj program (WinsockXPFix) i startaj ga na tom 3. kompu. Nakon šta program odradi svoje, napravi restart i podesi parametre mreže ponovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Write in ©
|
Citiraj:
To može označavati koaliziju što je vrlo rijetko kod switchanih paketa no ne i nemoguće! Može biti da ti je NIC određen na full-duplex a port na tom switchu na half-duplex. Sumnjam da je problem u IP adresama pošto ti radi kada direktno spojiš na router, a switch uređaj radi na Data sloju tj. ne obazire se na IP adresiranje. Pomoglo bi kada bi napisao o kojem se to switchu radi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Switch je tp-link 8 portni. Uglavnom nakon što sam isprobao mrežu sa laptopom i skužio da sve šljaka isključio sam DHCP na tom kompu i mreža je proradila, poslije sam opet upalio dhcp i mreža je opet radila. Što se je dogodilo nemam pojma, uglavnom sad sve radi. Sad imam drugi problem. Na "server" preko kojeg će svi kompovi ići na internet sam instalirao zone alarm. Recimo da bih htio zabraniti stranice koje se bave prodajom ili oglašavanjem, naravno takvih je stranica bezbroj, zanima me kako bih mogao skužiti koji port koriste takve stranice i jednostano njega blokirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Da pročitao sam to, ali nekako se da blokirati i cijela grupa stranica kao u firmama, jer neizvedivo bi bilo svaku stranicu posebno blokirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Write in ©
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ne znam, vjerojatno po meta tagovima, ne vidim kako bi se dalo drugčije isfiltrirati. Inaće to blokranje ne bi imalo smisla jer bi IT uspio zabraniti valjda niti 1 % stranica na netu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|