|
![]() |
#1 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Warcraft 3 recenzija by Damir Đ. Rukavina
Svi koji su citali Hacker zanu o cemu pricam. Dakle, trazim recenziju Warcrafta 3 napisanu od strane Damira đ. Rukavine u caspopisu Hacker. I sam sam kuopvao Hacker ali taj broj mi je promaka (ne sjecam se vise koji je to broj bio). Ako neko ima skenirano ili ima taj broja Hackera molim ga da to skenira i stavi na rapidshare i posta link ovjde.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
To je onaj Rukavina kojega su popljuvali i radi recenzije Starcrafta ako se dobro sjećam ![]() Budem doma pokušao pretražiti, pa ako nađem budem javil ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sorry kaj ti neam za ponudit neke pametnog, al ono cisto me zanima zake ti to treba? pa igra je stara vec ima skoro 4 god, a sem toga, da nebudes igro zbog necije recenzije nema bas smisla...
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace taj rukavina je imao tako debilne izljeve u recenzijama starcrafta i warcrafta da je to nevjerovatno. dobro se sjecam da je warhameru dao ocjenu 98 ak se nevaram a starcraftu oko 80 kao warhamer je bolji.... danas u svijetu starcraft igra oko 4mil ljudi a turnira ima nebrojeno puno sa obzirom da je to najbolja strategija ikada. sto se tice warcrafta napravio je recenziju kao "mesar" "frizer" i jos neke gluposti ako ju nisi vidio iskreno ni nemoj jer je prejadno... mislim da frend ima taj broj pa bi mogao mu reci da ti posalje.
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
za ljude koji su čuli, a nemaju pojma o čemu pričaju, po stoti put ću samo napomenuti... rukavina nije popljuvao starcraft. nikada. popljuvao je broodwar koji je izašao kao nova igra, a zapravo po svim kriterijima odgovara najobičnijem patchu. i sasvim kvalitetno argumentirao što je popljuvao i zašto. eh sad, ako je netko nakon 10 godina (ili kolko već je prošlo od toga) napokon pronašao u njegovom tekstu neki argument koji ne stoji, neka to slobodno kaže. bilo bi lijepo napokon vidjeti zašto se digla tolka galama oko (po meni) zaslužene ocjene broodwara. ponovo ću napisati jerbo neki fakat ne kuže - broodwar je popljuvan - starcraft nije.
![]() |
#6 | ||||
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Damir je bio i ostaće legenda. Kakvih je on samo recenzija imao jooooooooj. To je bilo da se upisas od provala,poredjenja, potpisa isod SS-ova... pogotovo one kratke recentij (po 2 na jednoj strani) u Hackeru.
![]() |
![]() |
#8 |
Adrenaline junkie
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Budem uslikao danas kad mi stari vrati fotich. editirat cu post navecer sa fotkama ![]() Kao sto rekoh shrotni je fotich, ovo je cini mi se max .. ![]() http://www.imagesforme.com/viewer.ph...30IMG_3746.jpg http://www.imagesforme.com/viewer.ph...06IMG_3747.jpg http://www.imagesforme.com/viewer.ph...36IMG_3748.jpg http://www.imagesforme.com/viewer.ph...53IMG_3749.jpg Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 05.03.2007. u 21:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
bycod
|
Citiraj:
Nego tko su ti ljudi kojima ti to napominjes? Aha popljuvao je brood war koji je trebao biti patch. Da te pitam jesi ti igrao starcraft i brood war ? jer ako jesi onda si trebao primjetiti da je u brood waru stavljena nova prica novi uniti i nove mape. Ako ti nije tesko definiraj mi pojam expanzije. I da jos jedna jaaaaaaako vazna stvar brood war nije imao cd kij znaci nisi bio primoran da ga kupis... Tako da bilo cije pljuvanje po tome je po meni ne smijesno vec zalosno.. Po tebi je mozda zasluzena ocjena brood wara jer negledas stvari sa logicne strane. Inace Starcraft nije popljuvan vec je dobio manju ocjenu od igre koja nije ni do gleznjeva starcraftu... Argumenti zbog cega nije bio igra broja su meni iskreno bili presmjesni i u tome pogledu starcraft nije popljuvan vec mu je oduzeta titula najbolje strategije... Nego Milentije sa kojim se ti to tocno dijelom slazes ? Ti imas sada 18 godina ako je vjerovati profilu, pa da te pitam dali si procitao recenziju od starcrafta i broodwara jer eto meni je zanimljivo da se slazes oko horzinog posta ako ga nisi procitao sa svojih 9 godina... i ponovno cu napisati neki necitaju sa razumijevanjem kada kazem da je netko pisao nebuloze u nekoj recenziji iza toga i stojim jer se drugacije neke stvari nedaju objasniti .
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Adrenaline junkie
|
![]() |
#14 |
Suit up!
|
Damir Rukavina mi je svojedobno bio najdraži recenzent u Hackeru. Ima je "šarm", a tih 80% iz Starcrafta (koji je da budemo iskreni W2 s boljom grafikom, kao što je W3 SC s boljom grafikom + spellovima) je bilo ok. A igra se vjerojatno zahvaljujući toj recenziji još više igrala nego da je dobila 95%. Što se tiče warhammera - nisam igra taj nastavak, ali možda je čovjek ljubitelj tog settinga. I ako se dobro sjećam recenzije nigdje nije popljuvana, samo je na kraju dobila "samo" 80% (što je čista 4-ka), a na taj komentar da je "najbolja strategija ikada" jedan veliki LOL. Pogotovo ako se pod pojam "strategija" odnosi ekspresno i ubrzano kliketanje koje je svojstvenije kakvom FPS-u nego strategiji. Slažem se s Horzom oko toga. Nego... di je sad Damir R.?
![]() |
#15 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
mali Rukavina iz Hajduka je bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Suit up!
|
![]() |
#18 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Kao prvo to "ekpresno i ubrzano kliketanje" se populatno zove micro (ActionsPerMinute) kao sto sigurno znas. E sad, to uopste nije bez veze. Pogledaj koliko APM-a ima jedan 4k.Insomnia ili WE.IGE.Sky ili neko slican njima. Sve je u glavnom preko 250, a nerijetko i 400. U W3-u je svaka ali bas svaka jedinica bitna, te je potrebno na vrijeme je povuci iz bitke i poslati u bazu na lijecenj ili nesto slicno. Isto tako je potrebno navrijeme reagovati na povlacenje protivnika kako bi ga se sto vise ometalo u cinu povlacenja, da bi se dobilo na vremenu za ubijanje,...... sto se nikako ne moze postici sa APM-om manjim od 150-180. Za Damira hm.... neki dan sam naletio nakakvu pricu o njemu i ako se dobro sjecam on sada pise kolumne za neki casopi, samo ne znam koji.
![]() |
![]() |
#19 | |
bycod
|
Citiraj:
Aha da FEAR je duke nukem za boljom grafikom.... shvacas li poantu ? daj me nemoj nasmijavati ako si igrao warcrafte i starcrafte onda bi uvidio da su slicni jedino po nacinu izgradnje i upravljanja unitima... Kao sto su i svi fps-evi slicni po nacinu upravljanja sa misem i tipkovnicom. Sto se tice warhamera mozes ti biti ljubitelj necega ali kada posao odradjujes onda ga odradis nepristrano ili sam samo to ja... Da potegnem usporedbu ocjenjuju se 7900gs i x1900pro grafe slicnih performansi i sada neki recenzent vise voli ati i da atiju 98% a nvidi 80%. jel to ok ? Dali znas koliko je ljudi igralo aktivno starcraft ? dali znas koliko je puta starcraft uvrsten u WCG (najveci igraci turnir na svijetu) dali uopce znas koliko se velikih turnira vrtilo na starcraftu? Nemoj da ispadas da nebudem grub reci cu neuk. Daj malo guglaj prije nego izbacis svoj LOL na koji sam se ja iskreno smijao jedno 10minuta....
![]() |
![]() |
#20 |
Suit up!
|
Uspoređivanje igara i hardware-a ti nema nikakve veze. Kao prvo igre su personalne i s njima si u stalnoj interakciji, dok je hardware sterilni komad elekronike koji ima objektivna mjerljiva svojstva. Ja ne kažem da su SC ili W3 loše igre - dapače, imaju svoju (brojnu) publiku zbog takvog user-friendly pristupa igri, ali reći za njih da su najbolje strategije je čista glupost. To su strategije koliko je fifa ili pes simulacija nogometa ili koliko je Ace Combat simulacija borbenih zrakoplova ili Diablo RPG To što neka grupacija ljudi održava konvencije (primarno u SAD-u) meni ništa ne znači, također razne holivudske bljuvotine imaju svoj fan base, no to ih zato ne čini kvalitetnim. Količina ljudi koji igra neku igru ne znači nužno da je ta igra najbolja, nego da je popularna - kako zbog marketinga, tako zbog supporta (na ovome svaka čast Blizzardu da se zna). Koliko odličnih igara nije dobilo na popularnosti kao neke razvikanije, samo zbog lošije podrške izdavača/distributera, te početne kompliciranosti i neintuitivnosti.
![]() |
#21 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Blizz radi jednostavne i zabavne igre - zato su dobre. Lako ih je naučiti. Naravno u Bnet svijetu ( kao i u svemu gdje se može vježbati ) postoje bolji i lošiji igrači. Igraj više i budi bolji - Or go home crying :P Meni nije jasno zašto bi netko htio recenziju od prije 6 godina ![]() Osim zbog povijesnih vrijednosti. Sad to kaj se Rukavini nije dopao jedan od ponajboljih RTS-a u novijoj povijesti, hebi ga - tu nema pomoći. Ali se sjećam lomače na kojoj je gorio nakon tog teksta, dobro da nismo svi išli kolektivno zapaliti ( vužgati ) Hacker uredništvo ![]() @ Mar - Nemoj mi tu Oleg Maštruko fore bacati o "pravom" RTS naslovu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
bycod
|
Citiraj:
Pa gle sve do pojave holograma i holodecka (hy ST fanov) to je najblize sto moze doci do simulacije znaci po meni je ispravno reci da je PES danas najbolja simulacija nogometa. Ili opet se mozda varam. WCG = WORLD CYBER GAMES. Sto se tice ovoga neka igra popularna pa popularna je jer je dobra kako daikatana nije bila popularna jer je bila smece... I sada opet pricas koliko odlicnih igri gle to je tvoje SUBJEKTIVNO misljenje jer da su one bile tako dobre kao sto ti kazes onda bi sigurno bile popularne... Nije ni blizzard preko noci postao popularan dapace STARCRAFT je igra koja je digla blizz na mjesto na kojem je sada. i da diablo je RPG hack&slash znaci to nije "pravi" rpg jer nije na poteze. Evo ja npr mogu reci final fantasy serijal je meni smece ali igra je DOBRA zasto pa mozda zato sto ju igra preko 20 000 000 ljudi. Isto tako mogu reci za wow da je smece a opet 4 000 000 ljudi ju aktivno igra samo u europi pa cu reci meni je bolji GW ali to neosporava da je wow bolji jer da nije manje bi ga ljudi igralo... A i sam znam koliko ima "kvalitetnijih" mmorpgova. @ paske ja sam nosio sibice do urednistva ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Ako kužiš na što mislim... ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
|
al opet sada ti stavljas filmove i igre u jedan kos igre su interaktivne remember ![]()
![]() |
#25 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Kao prvo profil sam tacno popunio. Kao drugo. Hmm, mozda nisam dobro quoteovao. Mislio sam na ovu recenicu: "eh sad, ako je netko nakon 10 godina (ili kolko već je prošlo od toga) napokon pronašao u njegovom tekstu neki argument koji ne stoji, neka to slobodno kaže." BTW Meni se licno vise svidja Warcarft od Stacrafta.
![]() |
![]() |
#26 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
da se malo ubacim. slazem se da broj ljudi koji igraju neku igru ne potvrdjuje da je igra dobra (najbolja). ali defitivno su sc i wc3 najbolje strategije (RTS). jedino su te igre uspjele kvalitetno napravit shkare/papir/kamen odnos, a ne samo idemo se ko ce vishe tenkova(ili sl) napravit. Te jedino te dvije igre imaju veliku krivulju ucenja, a isto vremeno su dobro rijeshili sistem da bude user friendly pocetnicima. Nivo micro i makro managmenta je imo neusporediv s niti jednom drugom RTS igrom.
![]() |
#27 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Nedavno sam u BUG-u pročitao jednu zanimljivu teoriju. Blizzard je pokrao bića iz Tolkienova svijeta, koncept C&C i tako na tuđoj mašti zaradio brdo love. Možete se složiti ili ne. Po meni je to vrlo blizu istine ![]() Starcraft? Warcraft? C-c-c-c-c.... C&C: Red alert 4 life! Die Blizzard scum!!! Long live Westwood! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Može biti Pablo Piccaso čudo 20. stolječa sa slikama koje oduzimaju dah - ali ja sam priprost momak, meni je manga interesantnija od Picassa. Meni je Dali sa svojim uvrnutim smislom za umijetnost genijalan - dok je akademskom svijetu nakaradna pojava, jer eto nije na dovoljnoj visini da se oni mogu diviti, a puk čuditi u ćemu je trik ... Može Taksist biti remek djelo filmske umijestnosti - ali niti nakon 2 puta pogledanih nije mi bio više od prosiječan. Može biti da je Japanski humor vrhunac - ali meni je jednostavno gnjusan i čudan. Monty Phyton i ekipa mi više pašu - iako su šund, vrhunski humor ! Ako kužiš kaj mislim ... S druge strane - WC serijal i SC su mi vrhunci RTS-a. C&C je u prva 2 nastavka bio genijalan, ali kasnije mlak. WoW je apsolutno genijalan MMO - upravo zbog jednostavnosti ! 7,5 mil igrača i ja sam bio jedan od njih ! Super su stvari koje traži više ukusa i ponešto kulture - međutim one traže vrijeme i mjesto. Teško baš da će netko pjevušiti po cesti Carminu Burano ![]() ![]() Ako me kužiš .... P.S. Smisao posta ? Ne volim kad me netko gleda ko stoku samo zato jerbo volim komercijalne stvari. Ako netko voli simulaciju podmornice gdje 2 dana vidi samo vodu - samo ti daj. Ali nemoj mene pljuvati ako mi nije zabavno i gledam te ko rijetkog kukca ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Pobrkao si pojmove.
![]() |
![]() |
#30 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Za primjer mozemo uzeti Zackarda koji rijetko kad ima APM manji od 330-350 i nekog nooba koji na kraju partije ima 500 APM-a. Normalno da bi u tom duelu pobjedio Zackard jer on tih 330+ APM iskoristi maksimalno, dok ovaj noob nabije svojih 500 na selektovanje jedinica prebacivanja sa jedne na drugu kontrolu jedinica...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|