|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
LG DVD RW problem
od pred par dana mi spomenuta pržilica neće radit sa RW medijima (ne prepoznaje RW medije). Nemogu obrisat RW medij jer nema te opcije iz Xp-a.... a kad pokušam obrisat RW medij iz NERO-a baci grešku da to nije RW medij. Kad mu stavim prazan RW medij on uredno isprži.... Pržilica je stara cca 6mj. i do sad je sve radilo o.k....jeli stvar u haerdware-u ili je možda kakva sistemska (softverska) greška? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
frend je imao sličan problem, stavio je novi firmware i ako ej dobro sjećam, to mu je riješilo problem. njemu se dvd medij pržio sat vremena.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Kod mene je prženje i sve o.k. samo je problem s RW medijima bez obzira je li u pitanju DVD ili CD medij. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Kroz moje ruke ih je prošlo desetak ( 4163b model koliko se sječam) i bez problema. Pokušaj si leću očistiti, kao što kolega kaže firmware stavit, reinstaliraj NERU, ASPII stavit ( iako sumnjam da će to pomoć) a ako ništa ne pomogne, naveo si da je LG star oko 6 mjeseci, odnesi ga pod garanciju. Kaži gdje je problem oni će iztestirat i ako neće radit dobit ćeš novu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ovaj problem nije neuobičajen. Po mom mišljenju... 1. Leću je bolje ne dirati nakon samo 6 mjeseci korištenja, prža nema veze s tim. 2. ASPI layer nije potrebno instalirati na WinXP, jer Win ima svoj vlastiti SPTI, a i Nero koristi vlastiti ASPI. 3. Mislim da je problem u tome što se Nero (i ne samo on) voli zblesirati s vremena na vrijeme glede RW medija - probaj obrisati RW medij u nekom drugom programu (npr. CloneCD). 4. Reinstalacija Nere bi mogla pomoći. 5. Ako sam u pravu pod 3, ova tema seli u softverske probleme. Javi jesi uspio riješiti problem. ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
|
tnx, probat ću pa javim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
... isprobano, clone CD je uredno izbrisao RW medij. Izgleda da ipak NERO zblesiral. Jedino mi nije jasno zašto mi ni pod XP-om ne ponudi opciju brisanja medija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Zaista ne znam zašto, znam samo da se to zna dogoditi i s drugim softverom. Točnije, situacija je obično takva da ne možeš obrisati onim softverom kojim si snimio... Bitno da nije neki velik problem za riješiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|