|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ABIT ploče...?
Evo imam jedno pitanjce, što znači onaj mali displayčić na Abit pločama, tj što to on prikazuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
..na mojoj abitici nema nikakvog displaya
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Display prikazuje POST kodove koji služe za utvrđivanje problema. Ukoliko se pojave, zaviriš u knjižicu s uputama i pogledaš što znači pojedini kod te tako možeš znati otprilike u čemu je problem. Nešto slično kao i beep kodovi, ali vizualno osmišljeno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ahaaaa, ajd hvala, vidiš to nisam znao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Post codove ti nemaju sve abitove ploče. U pravilu samo oni jači modeli, a koliko se ja sječam to je sve počelo sa AN7. Post codovi inače služe prilikom proizvodnje ploče da se testira da vide el sve radi na njoj i mislim da s njima rade svi proizvođači samo na drugačiji način i njihova odluka je ostaviti ih ili ne. neki MSI ( na primjer ) koristi one 4 lampice koje se umeću u PCI koje služe kao pojednostavljeni post codovi ( dakle ako jedna lampica prestane gorit u knjižici pogledaš što je od komponenti neispravno to jest što je spriječilo butanje storja - npr. cpu..). Neke ploče imaju ledice na samoj ploči. Dok Abit i Epox imaju klasične post codove ( sve od 8rda3i i AN7 ). ![]() Epoxov post code ![]() Abitov |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma ja imam AI7 i AN9 (iz potpisa) i obje imaju taj "displayčić", a za KW7 koju isto imam nisam siguran dal ga ima... pa me zato zanimalo šta to znači tj predstavlja |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Da ti komp neće postat, brzo bi naučio kako i čemu služi daj display ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
DFI ima LED-ice po ploči, koliko se sjećam...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
|
|
Oglas
|