|
![]() |
#1 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
pomoć oko S3 trio64 2MB
Trebala mi lova pa sam prodao svoju grafu i navabio sam si S3 trio64 2MB. PCI grafa..Uključio sam ju..Upalio komp i xp sam snjimi drivere..Restrtam..Problem je u tome kaj nemogu mjenjati rezu..Pa sam probao snjimiti drivere sneta..Ali javi ovo This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12) If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system. You need to restart your computer before the changes you made to this device will take affect. U čemu griješim, dali se drugačije njimaju driveri za PCI grafe? U device manageru mi je uskličnik pokraj grafe..ko upozorenje neko.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
A koju rezu hočeš staviti?Nisam 100% siguran ali ta grafa 99.9% ne može na 1024x768(pretpostavljam da tu rezu hočeš?) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Premjesti je u drugi PCI slot. Može ona do 1280 x 1024 koliko se sjećam, ali samo u 16 boja. Ja sam na 1024 x 768 normalno vrtio 16-bit...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Probaj s ovim http://www.infos-du-net.com/actualit...esh-tools.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor znanosti!
|
kada kliknem na link odvede me na http://www.recupsoft.com/files/nvrt_21a.exe neznam di da skinem..psad sam i promijenio i stavio u drugi PCI slot ne pomaže..hoču 16bita ![]() Skinuo sam program..ali neće ući..možda zato jer je za nvidiu a ovo je S3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Probaj nešto od ovoga, ali XP bi trebao imati drivere za tu karticu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Doktor znanosti!
|
probao sam i to jučer..neće..ima piše da su nimljni driveri kad prikopčam..ono found new hardver blabla..Ovo će me ubiti stvarno nemam pojma kaj da naprvim Kaj ovo znači? Device status: This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12) If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system. Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ide grafa do 1024x768 u 16bit-a. Mislim da bi trebalo bit dovoljno da je windozi prepoznaju. Meni je tak radila, bez posebne instalacije drivera, jedino kaj sam imao problema jer mi je komp brejko nonstop s njom. Grava je S3 Trio 64V+
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Garant mora ići na 1024x768@16Bit jer za to treba oko 1.5MB GRAMa prema tome 2MB grafa ga ima... XPi imaju driver i može se mjenjati reza, ako treba prvo očisti stare drivere onda instaliraj XVGA adapter drivere iz generic rubrike i probaj s njima... Makar je problem što ta grafa nema prepoznavanje monitora baš dobro rješeno pa zna biti problema s time zato pazi da ti nije monitor prepoznat kao VGA pa da ti zato neda...
![]() |
#17 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm...još jedna moguća solucija da npr. u BIOS-u kartici postaviš neki drugi IRQ, recimo 5-icu (prvo provjeri u device manageru koji uređaj koristi koji IRQ, da ne postaviš dva na isti IRQ) i DMA, možda DMA dijeli sa nekim drugim uređajem. u slučaju da nemaš dosta IRQ probaj ugasiti recimo COM Port 1 ako ga ne koristiš itd. da si oslobodiš linije. Mislim da u tom grmu leži zec...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
ako imaš što upiknuto u pci tipa modem ,mrežna ,zvučna ,tv tuner ili slično probaj izvaditi da vidiš jel onda dobro radi grafička |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Osim toga, imaš u BIOS-u opcije za podešavanje IRQ adresa, pod nekim settingsima se nalazi, prokopaj malo naći ćeš, ovako niti ne znam o kojem se BIOS-u radi. Možeš čak i preko Windowsa namjestiti u Device Manageru namjestiti resurse svake kartice.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Da se i ja ukljucim u ovu raspravu. Trenutno koristim istu karticu samo sa 4MB memorije jer je ona moja riknula. ![]() Graficka goni na 1024x768 u 24bita i sa refresh rateom na 85Hz. Kada udjes u BIOS pronadji opciju "Primary graphic port" ili nesto slicno pa stavi na PCI. Ako to ne upali onda povadi sve PCI kartice i probaj da samo graficka bude ustekana. Probaj flashovati MATICNU PLOCU. Da maticnu plocu, nisam pogrijesio u pisanju. Ja sam imao problema kada sam trebao vratiti originalni BIOS na Leadtekicu. Kada stavim samo jednu karticu imam sliku na monitoru, ali kada obadvije stavim da istovremeno rade ni sa jedne nemam sliku na monitoru. Otisao sam kod frenda u igraonicu, kod njega je upalilo iz prve, i flashovo sam originalni BIOS na Leadtekicu sto je dovoljan dokaz da BIOS na maticnoj nije dobro radio. BTW Probaj i kod nekog frenda tu graficku, mozda je malo odlijepila.
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.albatron.com.tw/English/p...ication&no=205 Evo na toj su stranici s lijeve strane Driveri, Manuali, BIOS-i itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Doktor znanosti!
|
Stavljeni friški Xp..I dalje je isto kao prije, ovo je za poluditi.. |
![]() |
![]() |
|
|