|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Napajanje pucketa ... WTF?
pozdrav ekipa! ...: hello2 : ... dakle, imam problem s napajanjem kompa (unknown name 300W) ... odnosno sumnjam na naponsku kutiju ... (odande dopire to pucketanje .. točnije na samom ulazu/izlazu kabela za napajanje i kutije) .. počelo je odjednom ..... zašto .. ne znam točno .. vjerujem zbog puno izvlačenja/ubadanja tih dijelova (prenošenja kompa zbog LAN Party-ja) ... kada se pojavio taj problem .. skužio sam da nemam pojma o napajanjima .. ... je l' im'o tko sličnih iskustava? .. sad .. razmišljao sam da ga zamjenim sa jedinim starijim napajanjem unknown name 200W staro nekih 5 godina .. koje je radilo svega par mjeseci ... .. pošto nemam pojma o ovom dijelu računala zanima me ... da li mogu staviti slabije napajanje (200W) iako mi je možda potrebno 300W ... može li doći do kakvih štetnih posljedica? ... postoji li kakav programčić kojim bi izmjerio koliko jako napajanje mi treba da bi t'er'o ovu bijedu od hardware-a: ASRock K7VT2 AMD Athlon XP 1700+ (1.47 GHz) 512 MB RAM nVIDIA GeForce4 MX 440 (64 MB) Maxtor 40 GB 10x DVD-ROM (unknown name) Hvala! ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Na Linksovoj stranici www.links.hr imas wattage kalkulator. Pa vidi. Sto se pucketanja tice-ekipi su i Tagani (visoka klasa) cvrcali i radili bez greske, ali ja bih na tvom mjestu svejedno kupio novo napajanje. Ziher je ziher. Za tako staru konfu, ako nisi pi parama, mozes uzeti Codegen 300W (ne 400, ne 480, nego 300W) u vemilu. Firma je "losija", ali su moja i iskustva jos nekih pokazala da se radi o solidnom napajanju. Athi je codegen 300W tjerao i naklokani Athlon64. Ako hoces vise (i tise), uzmi Fortron 350W s 12cm ventom. Skuplji je oko 3 puta od codegena, al ce ti biti dobar i ako nadogradis konfu, a jako je kvalitetan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako ti pucketa na samom ulazu kabla u napajanje, znači da nemaš dobar kontakt pa zbog iskrenja kojeg ti ne vidiš pucketa. Brže to popravljaj dok nije došlo do tragedije... Promijeni kabal, napajanje ili oboje najbolje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ako ti pucketa kod ulaza naponskog kabla (onog iz zida) onda samo promjeni naponski kabel jer ferca tj kako su dečki rekli gubi kontakt. inače ako se to i dalje nastavi pojavljivat radije uzmi novo provjereno napajanje tipa 350W Fortron koji u Ve-Milu košta cca 230kn
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
... bojao sam se da ćete to kazat, al' ak' se mora mjenjat onda ... ima da mjenjamo ![]() ... već sam probao zamjeniti naponski "vanjski" kabel ... (kabeli sa starog 166 MMX-a ![]() ... probah i izračunati koliki mi napon treba za moj hardver .. ispada oko 200W ... to me obradovalo jer imam staro 200W napajanje (5 god. staro) ... al' kad sam probao utaknuti na matičnu .. skužio da ti "unutarnji" kabeli napajanja nepašu sa ulazom na trenutnu matičnu ploču ... tako da je jedini izlaz novo napajanje ... ... ajd fala vam svima! : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|