|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() Pozdrav i nadam se da nisam fulao rubriku. Radi se o slijedećem: Nabavih besplatno neke gumene kotačiće ili štojetoveć (4 komada) i pripadnu opremu: 4 veća vijka kao oni za hard, 14 manjih vijaka koji savršeno pristaju u te cilindre i 8 onih "kutnih stvari" sa po dvije rupe na svakoj - 1 veća i jedna manja. loša slika: ![]() E sad bih ja trebao nekako to naredit da malo smanjim vibracije hdd-a. Budući da postoji mnogo različitih kombinacija postavljanja ove čudne opreme zamolio bih nekoga tko se susreo već s tim da malo pomogne prije nego se počnem upuštati u različite avanture i počnem mahnito psovat ![]() imam neku ideju, ali da se ne pravim previše pametan odlučih pitati ovdje prvo. Unaprijed hvala, Ivan
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
zabiješ lim na hard recimo ovak _lHHHHl_ l_ i _i oznacava limove a H je hard ![]() stavis gumu na lim, zabiješ odozdola šaraf, staviš drugi lim na drugu stranu gume, tak da je okrenut prema dolje, skucas jos jedan sraf...i onda konstrukciju učvrstiš za kučište ko i svaki drugi 5,25 uređaj.. znaci dobiješ (ascii art ![]() _ DDDl GG l DDDl GG l DDDl_GG l eto, nisam nikad to radio jer mi ne izgleda koda bi previše pomoglo, ja radje lastiku stavim ![]() ali ovak ko što sam opisao mi se čini pravilno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
gdje si našao tu sliku? mislim da sam ukucao sve moguće kombinacije u google i ništa ![]() @silent: uf, pokušo sam skužit ovu zadnju ilustraciju ali sam preumoran, svejedno hvala! : goood : edit: ima li tko kakvog iskustva s tim? imam wdc w1200jb i taj je glasan. Stvara neke jako čudne visoke frekve od kojih me nekad znaju i uši boliti : giljotin
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
to sam ja i pokusao opisati gore samo obrnuto sam postavio limove (sto je btw svejedno).. a ako je disk glasan tako ko sto si opisao ovo ce uciniti gotovo nista...mozda da probas sa scytheov-om onom zatvorenom ladicom za disk (neda mi se sad traziti ime-na pamet mi pada scythe quiet drive or smtn) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
To čudo od Scythea nimaš ude kod nas za kupit a vani te dođe cirka 250kn rađe eksperimentiraj nič sa spužvon a moreš i sa stiroporon |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ma da, razmišljao sam kasnije kako bi bilo bolje da sam nešto sklopim... za 250 kn kupim tiši disk ![]() ovako, ako se i odlučim zadržati disk imam jedan stari cd čitač pa bi mogao u njegovo kučište nešt iskombinirat sa spužvom, pasivcem od K7 Athlona (Slot A : roller : ) i 120mm ventom. samo, nekako sam skeptičan u vezi toga, jer ovaj wd zuuuuji ko blesav, ne znam što bi ga pouzdano moglo utišat. any1?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
prvo smanjit aam ako ga taj wd podrzava, zatim ga stavit u elasticnu traku(najbolje guma od gaca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]()
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Ono se zove Scythe QUIET DRIVE SQD-1000 imaš v SLo evo ti link da pogledaš,kako izgledahttps://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...id=1530&cat=68 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
skines Hitachi Feature tool i nabacis ga na bootabilnu disketu, cd, ili usb. bootas ta prog, u njemu imaju opcije za HDD izmedju kojih i AAM. Smanjis AAM na min i restartas masinu bez diskete. i to je to. Seek diska bi morao bit mani, dok se idle ne moze smanjit pomocu AAM-a. Onda gace i spuzva i to je to. Naravno pobrines se da je disk hladjen, dzaba ti svo stisavanje ako ce krepat od pregrijavanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() btw nema razlike između idle-a i seeka što se tiče buke ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ivane, skini si systool pa to napravi iz Windowsa. Nema precizno podešavanje kao Hitachijev tool, ali napravi ono što treba.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
ma ništa, kupit ću novi neki i gotovo. ovo me već godinu dana izluđuje. zule mi preporuča wdc 250 gb, a ja sam neodlučan jer ne bih htio da opet zuji kao ovo govno sad, tj. nemam baš povjerenja u wd. : hitthewa ništa, čekić u ruke i deri ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ti imas problema sa lezajevima na disku i nikakvi utility-i za utisavanje diska ne mogu tu napravit nista ![]() ![]() http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/silencing_hdd/
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() dakle potpuno utišavanje podrazumijeva POTPUNU izolaciju diska od okoline, bez ikakvih "gapova". ja sam mislio nekako iskombinirat da stavim taj pasivac od athlona i spičim neki 80mm i to sve nekako izvest u cd-rom caseu... everest mi pokazuje temp diska od 37 - max 44, a uzmimo u obzir i činjenicu da na hardu nema strujanja zraka, nego imam jedan jedini silent blade na ispuhu na stražnjoj strani (uskoro stiže i 120mm bočni). Moguće čak da ako ga onako upakiram da neće dosegnuti onih kobnih 55 C. kako god okrenem morat ću upregnuti moždane vijuge : bonker : Hvala svima na pomoći ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
S novijim diskom (kao sto je tvoj) se nebi igrao kao SU i ja sa starim WD-ima. I mojima su otisli lageri, u spuzvi su (sig!) i spuzva dobro ubije zvuk lagera. Brze se vrte i vise se griju. MIslim da je sve preko 45c lose za HDD, a sto nize-to bolje. Mnogima su (omrazeni) maxtori crkavali zbog prevelikog grijanja, tj. nisu ih hladili kako spada. Netko je tu postao kutiju od debelog, tvrdog filca, na dno je isao vent, pa je bilo 2cm prostora, pa HDD, ispred HDD-a je bila rupa da zrak ide iznad, iznad opet 2cm prostora i zrak se gore ispuhivao... Ovako nekako: H-hard, X-kutija, V-ventilator. Crtice oznacavaju zrak (bemti forum koji mice razmake ![]() XXXXXXXXXXXXXX - - - -- - - - --XX HHHHHHHHH - -XX HHHHHHHHH -- XX XX - - -- - - --XX XXXVVVVVXXXXXX |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() btw. sad gledam prednju stranu kučišta i ispod dvd pržilice fino stanu 2 80mm venta, a iza toga bi bio hard. ili 1 vent evo otprilike kako to mislim izvest, ali sa jednim ventom (buka) u paintu je napravljeno ![]() ![]() Oni zarezi s prednje i stražnje strane bi bile rupe kroz koje bi nekako zrak cirkulirao. Mislim da je najbolje da pičnem bušilicom dvadesetak okruglih rupa, bilo bi lakše i bolje. Spužva sa prednje i stražnje strane bi bila malo rjeđa dok bi ova okolo bila gusta. eto, sad mi se možete smijat : lol2 :
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#23 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
E, tocno to vuco! ![]() @ivan-dj: S ovim diskovima nemam problema, uoci da su to diskovi godista 1995. do 1998. Stari i hladni. Po opipu procjenjujem-do 40c ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|