|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
neće da boota windowse
evo ovako....ja sam jučer nešto oradila nakompjuteru sve normalno radilo....i najedanput mi sve uspori i ja ga krenem resetirat...i sad se krene bootat i neće......jednostano stoji samo onako booting from cd/dvd i ništa windowsi se ne dižu...i onda ja ubacim win xp pro sp2 disk i idem na repair ali upali mi se kao dos i kaže kao recovery program koji omogućava popravak sistema itf i piše type exit i restart, ja napišem i restartam i onda pustim da boota sa HD i piše. A disk error occured press ctrl+allt+del to restart.. sad nemogu ništa..evo ovo pišem sa starog komppjuterea btw, ja sam na internetu našla da su to riješili upisivanjem fixboot ili fixmbr u recovery console,i kad ja to pokušam pita me jesam li sigurna da želim napraviti odnosno napisati novi bootsector to partition c, ja nisam ništa napravila jer ne želim [beep] komp još više.... pa mi sad vi recite šta da radim?
![]() |
#2 |
Premium
|
samo da još napomenem da kad stavim da boota sa wincd i potvrdim set up win xp i potvrdimlicencu, da tu nema repaira mogu samo staviti novu particiju ka piše npr. 12345 kb (od 12345 free) kao da nema te moje particije di su mi podaci, sad ne znam zašto neće da ju prepoznaje i učitava sa diska...ko da je isparila...pomozite mi, please
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Trk u trgovinu računalnom opremom po novi disk! Jer je taj otišao bogu na račun! Koji je to bio disk, koliko star, koja je konfiguracija?
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
BIOS normalno vidi disk? Jel se možeš dokopati nekog boot CD-a tipa Ultimate boot CD, Hiren`s boot CD ili Norton? Pa iz njega vidjeti u kakvom je stanju disk itd... I da, provjeri kablove. Možda se koji isčupao, onaj naponski ili onaj široki za podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
fixmbr ti neće naštetit podacima već samo popravlja dio diska zadužen za bootanje iako ne vjerujem da će ti to pomoći. Najbolje bi bilo napraviti ovo što je Tor rekao ili spojiti kod nekog disk pa onda vidjeti gdje, šta i kako.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
može kratko objašnjenje šta je to, kako radi pa da znam pitat, jel to možda norton ghost?
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš, bootaj samo instalacijski CD, uđi u recovery console, tu upiši fixmbr i dalje slijedi upute na ekranu. Ne kužim te sad, kakve veze Ghost ima? :confused:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ultimate Boot CD: http://www.ultimatebootcd.com/download.html Hirens Boot CD: Homepage: http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html Skini, sprži na cd, bootaj. Zadnje izmijenjeno od: Mikeyy. 29.01.2007. u 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
Probaj s Ontrack Easy Recovery Pro 6.10 ( nalazi ti se na Hirens Boot Cdu) al moraš imat drugi disk za spremit podatke na njega.Ako ti je izbrisana particija najlakše ti je u njemu odabrat recovery from a formated volume i čekatda proćešlja cili disk .Taj disk paliti što manje i ni slučajno ne reinstalirat Windoze na njemu. Posli ga možeš testirat s nekim od tvorničkih alata ( imaš ih sve na istom Cdu)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|