|
![]() |
#1 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() Odluka je pala na mjenjanje napajanja posto Codegen 400W mi uljeva strah u kosti i tjera me na misao da ce sve u konfi pocrkat ![]() ![]() Ovako.....Nemam tacne specifikacije napajanja, ali vjerujem da pc ekspert znalci znaju otprilike o cemu se radi...Prilozit cu ona napajanja za koje bih mogao izdvojiti novcana sretstva, ima jos nekih skupljih koja su izvan moga dometa...naime radi se o sljedecim za koja bi mogao izdvojiti novac NAPOJNA JEDINICA CHIEFTEC ATX 2.0, PFC, AFC, 12cm fan 550W NAPOJNA JEDINICA CHIEFTEC CFT-500A 500W ATX2.0 NAPOJNA JEDINICA CHIEFTEC GPS-550AB 550W ATX2 NAPOJNA JEDINICA SCHARKOON 370W ATX22 SilentStorm NAPOJNA JEDINICA SCHARKOON 450W SHA450-8P ATX2 NAPOJNA JEDINICA SCHARKOON 500W ATX2.0 SilentStorm 120 NAPOJNA JEDINICA SCHARKOON 600W ATX2.0 SilentStorm 120 NAPOJNA JEDINICA TAGAN 480W 2Force NAPOJNA JEDINICA TAGAN 530W Easycon NAPOJNA JEDINICA TAGAN 420W NAPOJNA JEDINICA FORTRON 400W HQ PFC ATX 2.0 NAPOJNA JEDINICA FORTRON 550W HQ PFC NAPOJNA JEDINICA FORTRON 650W, EPS, HQ, PFC Procitao sam one sticky teme o napajanjima i razumijem da nije sve u W koja pisu proizvodjaci na napajanjima, neko se treba pripazit o amperazi na 12v railovima i o watazi koja ona stvarno mogu isporuciti pod opterecenjem. Znalci zamolio bih vas ako moze neka top lista 3 napajanja koja upadaju u uzi izbor od navedenih. Hvala, Pozdrav, Armand Zadnje izmijenjeno od: Armand. 14.01.2007. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Seasonic 380W, tjerati će i stare i nove kante! Bilo bi super kad bi nam napisao koji stroj imaš. Od navedenih Tagan je najbolji, ali i jako nepouzdan u zadnje vrijeme. Od ovih išao bih na Fortron 400W, 85% sam siguran da će ti biti više nego dovoljan, tih je i relativno jeftin. Kusur u đep!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
isto kazem fortron,odlicno napajnje.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napiši prvo kakvu konfu treba to napajanje napajat pa ćemo moć lakše preporučit napajanje I bilo bi dobro kada bi uvrstio Seasonic u izbor ![]()
![]() |
#7 |
192.168.0.1
|
338,50 x 3,76 = 1273 kn -->
Ova cifra mi je stvarno izvan dometa za napajanje ![]() ![]() Drustvo hvala na pomoci, vec 2 dana pokusavam odgovorit na post no phooorum je u cokoladnoj bananici.
Ovako...kanta je sljedeca, p4 3.0 Presky 2x512 ddr 400 aiw x800xt 1xdvd, 1xsata2 80gb hitachi (roshtilj boy) sonund blaster pci i flopy Radi se o tome da imam neki novac pa htjeo bi uzeti neko napajanje, ali neko koje bi kolko tolko moglo posluziti i u nekoj sljedecoj konfi @Wolw - Druge jedini seasonic u ovom shopu u BiH u kojem bi ganjao napojnu je ovaj NAPOJNA JEDINICA SEASONICS 600W S12-600HT ATX2.0 - 338.50 KM 1km= 3,76kn ----> 338,50 x 3,76 = 1273 kn Ova cifra mi je stvarno izvan dometa za napajanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
gle, za tu konfiguraciju bi i najjeftinije od nabrojanih bilo dovoljno jako, eventualno ako ces overclockat ili nadogradivat onda uzmi nesto jace, ali sva ova oko 500w su dovoljna za bilo kakvo racunalo realno, pitanje koliko tiho zelis i neke druge manje bitne stvari tipa sleevanih kablova, modularnost itd. a ovaj seasonic je otprilike 3 puta jeftiniji od 600w brata, tako da ako ga nedje ima za kupit, odlicna kupnja! ako ne, peh.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 16.01.2007. u 23:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
192.168.0.1
|
Vidim SCHARKOON i Chiftec malo ko od vas uzima pri odabiru, zasto je to tako? Kakav je uopste ovaj Scharkoon sto se tice napajanaj na ljestvici od 1-10 ![]() Uglavnom sam skonto da svi tipujete na fortrona, pa cu vidit da se rastegnem do sto jaceg, pa nek se nadje za neku sljedecu konfu. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nitko ga ne preporučuje jer ne zna kako radi jer ih nemaju a ta napajanja nisu ništa lošija od Fortrona naprotiv Inače sve od preko 500W ti je nepotrebno s time da nebi išao na BlueStorm seriju od Fortrona jer su dosta slabi (u real life) Kao što sam rekao uzmi 450W Sharkoona i to ti je dosta a ako baš hoćeš 500W uzmi opet Sharkoon 500W ili npr Chieftec CFT 500W
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|