Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2003., 11:03   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Vent za kućište

Dakle-ponukan ženinim terorom,da kad više mislim sve to složit i zatvorit,da kak to izgleda,živo ruglo nasred stola itd...izgleda da je vrag odnio šalu,moram kako je rečeno sve lijepo pošarafit,zatvorit,maknut sa stola

U tu svrhu trebam savjet koji su ventovi najbolji perfomanse/buka.

I da li ima za kupiti ventova sa regulacijom vrtnje ili bum to morao sam napraviti???

Dakle, ajd me malo prosvjetlite...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 11:16   #2
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Vent za kućište

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Dakle-ponukan ženinim terorom,da kad više mislim sve to složit i zatvorit,da kak to izgleda,živo ruglo nasred stola itd...izgleda da je vrag odnio šalu,moram kako je rečeno sve lijepo pošarafit,zatvorit,maknut sa stola
Ovo prolazi kao razlog za rastavu, .... a i uvjetna bi se lako dala sredit...
Dragutin je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 22.04.2003., 11:52   #3
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
TT Smartfan dodje nekih 80kn ali isplati se. Moze mjenjat brzinu kako hoces a dobro hladi.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 11:54   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: Vent za kućište

Citiraj:

Supčen sa sličnim prijetnjama, probao sam se pozabaviti sličnim aktivnostima i komp je ostao zatvoren maximalno 3 dana.

Ostavi tako, obečaj da ćeš srediti. Nakon nekog vremena baba će skužiti da se bori sa vjetrenjačama i ostaviti te na miru.

Ovo je metoda ročnih vojnika. Kažeš "Na zapovijed" i kasnije ništa ne napraviš. Ne smiješ reći "NEĆU" ili "NE MOGU". Za prvo dobiješ pritvor a za drugo ideš liječniku. U tvojem slučaju rastava ili komp kroz prozor.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 12:35   #5
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by v3ky
TT Smartfan dodje nekih 80kn ali isplati se. Moze mjenjat brzinu kako hoces a dobro hladi.
Jeli to onaj koji ima "temp regulaciju" ili ima manuelno da ga možeš ti namještati???

Ah dečki-kaj se tiče žene,meni se nekak čini da je mrvičak bijesna zato kaj je briga o hardwareu malo-po malo prešla na nju

Ono-nakupi se prašine,ja to lijepo rastavim,pomećem po stolu,pa si nađem posla i gibnem
Onda mora ona.
Pa je tako ONA na kraju brikala mostiće na starom Duronu,rastavljala grafičku i mazala AS2 na mem chipove i proc+ju je lijepo očistila.Htio sam joj uvaliti i napajanje ali je mudro izbjegla
Na svu sreću-naučila se i ona kopat po hardwareu,nesmijem si ni zamislit kak bi prošel sa nekom kojoj komp ide na živce
Staro 22.04.2003., 15:45   #6
choby
Premium

Citiraj:
Jeli to onaj koji ima "temp regulaciju" ili ima manuelno da ga možeš ti namještati???

Ah dečki-kaj se tiče žene,meni se nekak čini da je mrvičak bijesna zato kaj je briga o hardwareu malo-po malo prešla na nju

Ono-nakupi se prašine,ja to lijepo rastavim,pomećem po stolu,pa si nađem posla i gibnem
Onda mora ona.
Pa je tako ONA na kraju brikala mostiće na starom Duronu,rastavljala grafičku i mazala AS2 na mem chipove i proc+ju je lijepo očistila.Htio sam joj uvaliti i napajanje ali je mudro izbjegla
Na svu sreću-naučila se i ona kopat po hardwareu,nesmijem si ni zamislit kak bi prošel sa nekom kojoj komp ide na živce
nemreš bolivit...čul sam za prebacivanje na ženu poslova kao iznošenje smeća, ići po dijete u vrtić i to, ali kopanje po hardware-u...to je dostignuće vrijedno :clap: :clap: :clap:
choby je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 17:01   #7
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
svaka cast! pozdravi zenicu
Staro 22.04.2003., 18:15   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:

Onda mora ona.
... i koliko se mogu sjetiti, kupila je hard za Božić. Ženu ti treba klonirati. Još samo malo školovanja i bila bi muško po ponašanju. PERFECT!
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 18:23   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Jebeti, ja sam svoju jedva uspio natjerati da zapamti razliku između HDD i CD-roma Svaka čast.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2003., 21:32   #10
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
sam da ne izgleda ko' Bill Gates u mladim danima
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2003., 22:03   #11
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Ja sam sa svojim kumom maznul koktel, pa 2 butelje, a mici sad pere čaše i mir je u kući. Jutri ide ona na posal (emancipacija) a ja na fax i mir je u kući.

P.S. Momentalono šest venilatora i tri harda buče u dnevnoj sobi.
Pa kaj onda?

Staro 23.04.2003., 00:15   #12
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Aopenovi ventovi za kućište su mrak, ful tihi. Samo ih je teško nabavit. Sad pokušavam preko HGSpota nabavit par komada od Proaxisa (nažalost, imaju samo veleprodaju ), ako zeznu stvar, morat ću preko firme i virmana.
TT nisu loši, ali su bučniji od AOpena.
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2003., 00:32   #13
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
tt smart fan 2 nije ni na najslabijem ulrta tih...cuje ga se nazalost..neko lagano grebanje...tako da ako si prevelika "picajzla" (nista lose nisam mislio) ipak trazi dalje..

a bolje si napravi fanbus...ono na prekidace i mirna bosna...malo ces prckati ali ima ljudi koji to vole...sve mozes nabaviti u chipoteci a ak trebas sheme imas svugdje na netu i nisu prekomplicirane (meni je frend napravio za rodjendan..vise ga je zeznulo to kaj nije spretan s lemilicom nego ista drugo...)
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2003., 01:21   #14
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Imam smartfan 2 na volcano 7 @ 4000rpm i uopce nije glasan. Kaj ste rekli gospon? Ja sav NIS NE CUJEM.

Ne stvarno nije tako strasno, mozda ostalih 7 prigusuje zvuk.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2003., 08:40   #15
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Enermax 120mm iz Melcompa ...

Super tih, ručna regulacija brzine, cijena 150 Kn

Stvarca je mrak i radi posao pošteno

Što se tiće životnih suputnica .... Hvala Bogu moja nema pojma o pojmu . Krepal mi IBM HDD, drugi dan donesem ja 120 GB Seagate. Dragi kaj ti je to :confused: . Ma dušo to sam kupil rabljeni za 200 Kn . Ah onda dobro . Da ne spominjem kak je netko kod mystia piknul novo vodeno, zamijenil staro, sve dugačije posložil ... i ... nikom ništa, opet nekaj drkaš po kompu. Aha. Dobro onda .

Da ne spominjem mijenjanje grafulja isl :clap:
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2003., 13:33   #16
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking

Citiraj:
Originally posted by Paske
Enermax 120mm iz Melcompa ...

Super tih, ručna regulacija brzine, cijena 150 Kn

Stvarca je mrak i radi posao pošteno

Što se tiće životnih suputnica .... Hvala Bogu moja nema pojma o pojmu . Krepal mi IBM HDD, drugi dan donesem ja 120 GB Seagate. Dragi kaj ti je to :confused: . Ma dušo to sam kupil rabljeni za 200 Kn . Ah onda dobro . Da ne spominjem kak je netko kod mystia piknul novo vodeno, zamijenil staro, sve dugačije posložil ... i ... nikom ništa, opet nekaj drkaš po kompu. Aha. Dobro onda .

Da ne spominjem mijenjanje grafulja isl :clap:
uf,uf.uf deckiiiiii.najte se opustati!koke se sam prave da nis ne kuze!(bar moja!),al vjerujte da prate ko zmajevi!!!kaj vi mislite da nemaju one racunicu u glavi: ma ko ga je.. za par sto cuna mjesecno i to kaj furt sarafi i skace oko kompjutera!dok on meni plasa racune,kredu i hrani mene i djecu ja mu sutim!bolje je i ta metalna muka nego da si najde kakvu flicku pak da mi ga odvlece proc!decki,vjerujte starom liscu(15 god m(b)racnog staza!),da one vide da ste jaaaako pretjerali ,da bi dobili veto il vec na kakav drugi nacin bi vam ukazale da je tooo much!
ovak,bolje mulac u ruci nek je..c na grani!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2003., 14:45   #17
Jelc
Super Moderators

Hmmm nekak mi najbolje izgledaju oni Enermax-i iz Melcompa...

Nisam s njima htio imat posla jer su prije bili skroz zajebani kaj se tiče plačanja i dostave...
A kad sad-nema problema gospodine,sutra je to u Zagrebu

Imaju ventove od 8,9,12cm svi sa potenciometrom.

A ak ruže ko" vrag...PAŠKEEEEEEeeeeeeee.......
Staro 24.04.2003., 08:55   #18
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:

A ak ruže ko" vrag...PAŠKEEEEEEeeeeeeee.......
Gospodine, čemu nagli pokreti, čemu teški glagoli, prvi mračni haustor ,

Ma nemaš bada, kurve rade kak hočeš, a na 2400 o/min max - teško da će smetati čak i tebi
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2003., 11:35   #19
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by Paske
Gospodine, čemu nagli pokreti, čemu teški glagoli, prvi mračni haustor ,

Ma nemaš bada, kurve rade kak hočeš, a na 2400 o/min max - teško da će smetati čak i tebi
Ha-ha
Radi se o tome da nisam pristalica stavljanja hrpe ventova u kućište....evo ovo će mi biti prvi "dodatni",a ne bi ni njega uzimao ali mislim stavit na dno ispred usisnog otvora hard-pa da ubijem 2 muhe jednim udarcem

Idem danas po to.....

Staro 24.04.2003., 17:05   #20
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Citiraj:
Hmmm nekak mi najbolje izgledaju oni Enermax-i iz Melcompa...

Nisam s njima htio imat posla jer su prije bili skroz zajebani kaj se tiče plačanja i dostave...
A kad sad-nema problema gospodine,sutra je to u Zagrebu

Imaju ventove od 8,9,12cm svi sa potenciometrom.
Kako se oni nemiću iz grada žabokrečine kako im tepa njihov zemljak ministar dosta je sjeb.. (Sorry) zahebano poslovanje s njima, ali ako preživiš dugo toplo ljeto čekaj Info. Lani u imali štand. fantazija, enermax, koji hočeš, račun, garancia, popust za gotovinu, tombula svaka dobiva ... dobio spindle Sky sa 25 CDRa. Imali su venta prozirnih, malih veliki , traži pa raskupusaš bundle, a onda dajte mi zapakirani za van, sve može. Svaka čast...

Staro 24.04.2003., 21:54   #21
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by Dragutin
Kako se oni nemiću iz grada žabokrečine kako im tepa njihov zemljak ministar dosta je sjeb.. (Sorry) zahebano poslovanje s njima, ali ako preživiš dugo toplo ljeto čekaj Info. Lani u imali štand. fantazija, enermax, koji hočeš, račun, garancia, popust za gotovinu, tombula svaka dobiva ... dobio spindle Sky sa 25 CDRa. Imali su venta prozirnih, malih veliki , traži pa raskupusaš bundle, a onda dajte mi zapakirani za van, sve može. Svaka čast...

Ah...malo su se popravili.Nazvao ja njih jučer,hoću to i to,u Zagreb,nema frke-dopelaće u Birostroj oko 14h.
Danas tip zove DVAPUT s mobitela,izvinjava se,tu je u Zagrebu,ima robu ali nemože prije 17h.
Nazvao ja u 17.30,roba došla,otišao,platio,odnio
Dakle-u srijedu oko 12h sam ih zvao,danas imam robu.
Svaka čast...
Mog frenda su TJEDNIMA zajebavali u Ve-Mil-u za nešto...te će doći,te nije,te je,čovjek dođe pa nije
Baš sam zadovoljan s ovakvom kupovinom.
Nisam s njima htio imat posla dvije godine...prije su fakat zajebavali i za plaćanje,dostavu,te ovo,te ono..

Sad ih mogu samo pohvaliti
Staro 24.04.2003., 22:54   #22
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Ha-ha
Radi se o tome da nisam pristalica stavljanja hrpe ventova u kućište....evo ovo će mi biti prvi "dodatni",a ne bi ni njega uzimao ali mislim stavit na dno ispred usisnog otvora hard-pa da ubijem 2 muhe jednim udarcem

Idem danas po to.....

E, a kaj misliš HDD staviti okomito ili što? Nisam te skonto. Tj. pitam da li bi to bilo OK za njega?
Staro 24.04.2003., 23:34   #23
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by tor
E, a kaj misliš HDD staviti okomito ili što? Nisam te skonto. Tj. pitam da li bi to bilo OK za njega?
Ma ne okomito...na dnu kućišta je usisna rupa za zrak,tu ću stavit vent da upuhuje zrak u kućište-a hard na dno kućišta tak da kad vent ubacuje friški zrak,puše i preko njega...

Valjda bude ok
Staro 24.04.2003., 23:46   #24
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Ma ne okomito...na dnu kućišta je usisna rupa za zrak,tu ću stavit vent da upuhuje zrak u kućište-a hard na dno kućišta tak da kad vent ubacuje friški zrak,puše i preko njega...

Valjda bude ok
Ma naravno. Ja sam ubacio jedan vent mali (s NB) ispod HDD, puše mu po jajima i spostio mu je temp za pola skoro.
Staro 16.06.2003., 19:42   #25
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Jelc kak ti radi taj enermax vent?

koji si uzeo?

i jos jedno pitanjce...gdje mu je termalna regulacija...na samom ventu ili kao kod tt-a ide na zici pa ju piknes di hoces?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 23:26   #26
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
Jelc kak ti radi taj enermax vent?

koji si uzeo?

i jos jedno pitanjce...gdje mu je termalna regulacija...na samom ventu ili kao kod tt-a ide na zici pa ju piknes di hoces?
Regulacija je na žici/oko 30-ak cm/,ima nekakav kao "križni" šarafić za regulaciju.

1000-3000 RPM

Dela ok
8cm...hmmm,možda sam trebao uzeti većeg?
Uglavnom toliko sam ljien da ga još nisam stavil u kućište nego mi je baš lijepo legao na grafulju

Grafulja mi iza na memoriji ima alu hladnjak tak da je baš lijepo sjelo...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno