|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Mislio neku šljaku preko ljeta (imam problema sa suncem) pa da se zaradi nešto para. Uglavnom jedna tvrtka što radi Jumbo plakate, obljepljuje avione, kamione, ... radi cerade, podne postere, ... traži osobu za rad u rasterskim i vektorskim programima (čak im taj netko treba i za stalno). Super, javim se na oglas i pošaljem par stvari u rasterima i vektroima i odma sutra dan mi kažu kako sam ušao u uži izbor i da se mogu pojaviti na razgovoru i ostati raditi. Eto i odem ja danas na razgovor poslije faxa i uglavnom njima treba sve samo ne osoba za rad u vektorima i rasterima, njima kada se sve zbroji treba fizikalac koji će raditi ama baš sve i to prvo će volontirat prvih tjedan dana i onda nakon toga možda nakon godinu dana dogura od 2 - 2,5k kuna ??? Ej, ljudi pa kada doma sjedim i spavam i ama baš niš ne radim zaradim tu lovu (kada diplomiram prof. plaća mi je to puta dva i imam skoro 4 neradna mjeseca). Sada samo čekam da za nešto upotrijebe ono što sam im poslao kao demonstraciju pa da im sjednjem na kičmu (tj. novčanik) sa autorskim pravima i ostalim glupostima. Za čudo čak sam bio i pristojan kada sam izlazio iz "tvrtke", nije mi se dalo raspravljat i vrijeđati neko dijete od nekih 19 - 22 godine koje je razgovaralo samnom.
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Poslodavci
Citiraj:
Jer ako to ne središ u najkraćem roku/fax&ostalo/...onda si lagano kak bi se reklo-najebao... Jer su državne službe još jedine kaj bu ti uzele školu u obzir... Nije ti više ni fax garancija... A kak stvari trenutno stoje-ulovi se ti lijepo knjige. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ti si pravi Hrvat..radje se jadati nego raditi...i onda se cudim da nas je balkan pretekao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hrvati i fakulteti
Izvod iz statistike države i HZZa, pa oni koji sada uče i starci im vise iznad glave i oni koji planiraju skoro se upisati fax da znaju šta ih uistinu čeka osim gore navedenih "poslodavaca". Građevina: 7g i 9mj RGNF: 7g 11mj Veterina: 8g 11mj PMF: 7g 2mj Stojarstvo i brodogradnja: 8g ... Eto, dio iz statistike, ali nije niti ti toliko strašno kao slijedeći podatak, a to je da od 100 studenata njih: 7 završi u roku 14 unutar 12 godina 79 NIKADA NE DIPLOMIRA !!! msvrtane, još imam vremena do 9 - 10 mjeseca pa mogu birati i kukati, a poslije moram raditi za "ozbiljno" ![]()
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Re: Hrvati i fakulteti
Citiraj:
Statistika ti je sljedeće...imaš klinca od 8 godina...muškarca od 62-je...statistika kaže da njih dvojica u prosjeku imaju 35 godina a ni jedan ni ni drugi nemogu poševit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
kod nas je problem totalno sjeban sustav vrijednosti i cinjenica da se struka, ustvari profesionalnost, uopce ne cijeni. ne kazem da ne treba raditi (dapace), ali isto tako se mora imati kicma i odjebat one koji te zele iskoristiti. cinjenica je da je Hrvatska raj za poslodavca zbog toga sto nakon tebe posao ceka jos 1000 ljudi, i da dat nekome otkaz nije problem. to kaj tih 1000 iza tebe ti mozda nisu ni do koljena po znanju, to se poslodavcu fucka - dugorocno razmisljanje nikad nije bilo jaca strana ljudima u ovoj zemlji.... uglavnom, ne znaci da treba dat guze samo da bi radio ili da ne izgubis posao. pogotovo kaj je cinjenica da ljudi sa zavrsenim fakultetom u Hrvata bas i nema puno, iako se meni cini da se mi ponasamo kao da ih imamo na bacanje.
![]() |
![]() |
#7 |
..
|
pa sori ozrene ali da ti nemres naci nikako posao a zena i djeca gladni kopao bi i ti rovove... ja sad nebih prihvatio kopanje rovova...ali da moram naravno da bih...cak i sa 2 zavrsena faksa a to kak se kod nas radi znam najbolje..i to upravo sada...okret..da znam... u informatici ti je kod nas najveci problem sto ljudi s diplomom traze 7-8k kuna...oni bez 3-5k kn...klinci jos manje....i ko ce ti uzeti nekog s diplomom...velike i ugledne firme..ostali uzmu klince ili SS i mjenjaju svakih godinu dana... evo ti hgspot...u servisu se posao dobiva preko veze...i to ljudi koji ne znaju nista o servisiranju pc-a nego tamo uce od -100%znanja...znam primjer!! nije rekla-kazala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Vani dobiješ koliko-toliko dobre uvjete,omoguće ti da odmah možeš/u razumnom vremenu/ unajmiti i opremiti stan,piknut auto na lizing itd... U dobrom dijelu EU nas tretiraju kao "yugose" i u skladu sa tim se i postavljaju... E-kad se vani zaposliš,"skućiš"...onda ti ostaje samo šutit i kenjat...i delal buš kako ti u RH ni na kraj pameti nije bilo... I nitko se baš jako ne buni...a tu bi se svi preseravali da ovo da ono... A kaj se tiče "sustava vrijednosti" toga kod nas već odavno nema... Kako ja gledam na to-situacija je ista kao i npr.90"-te...kad je svaki mulac sa nešto novaca unajmio KVALIFICIRANE I ISKUSNE građevinare,dakle školovane ljude sa iskustvom i imao dovoljno pameti da si nađe posla i namlatio pare... Nemojte mi se sad lovit baš na to-ali sistem je isti... Mislim...prije ćeš naći posao ak znaš samo koristiti računalo,voziti auto,TAM-ić i viličar nego sa faxom... Ma mislim...o tom bi se dalo pričati sto godina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
|
ovo se naglo pretvara u thread o nagradnoj igri.. svi kukaju a nitko nista ne radi. ljudi, ak vam je vani tolko bolje - odite van, prestanite kukat. ak vam je doma dobro - prestanite kukat. mislim da je svima koji su u hrvatskoj proveli vise od dva tjedna jasno kakva je to zemlja. jedino je pateticno da ce se uvijek nac hrpa ljudi koja ce kukat i pljuvat po hrvatskoj, al se nece naci nitko tko ce nesto napraviti u vezi s tim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
sto se tice kopanja rovova sa zavrseniom fakultetom itd sto si napisao tvoj stav mislim da ima 400000 nezaposlenih u hrvatskoj kojemu je sve ispod casti e pa ja sam od 15 godine kopao kanale radio fizikalu za kompjuter kupiti, a prefektno sam govorio engleski i znao sam konfig. mrezu sto 99.8% moj vrsnjaka nije znalo a onaj 0.2% se danas krece po ovom forumu ![]() da neduljim vise u hrvatskoj da bi postao u pomorstvu netko i nesto znaci da bi imao mjesecno placu +3000$ moras imati 8 godina skolovanja u pomorstvu plus sastrane polagati par stotina sati u specijalnim centrima sa simulatorima, predavacima gdje ce te jebati da ti daju oko 20 certifkata a svaki ces platiti oko 1000-5000kn. dok jedan peder indijac, ili sa malte, koji nema pojma engleski, koji nema pojma nista o kompjuterima, koji nezna naci na karti madarsku jer nije uz more. njega izaberu kao pametnog mornara i posalju ga na tecaj od 3 mjeseca i daju mu da bude porucnik. naravno jer je on s malte a ja sam Hrvat. mi smo prokleti narod ne samo doma nego i vani a sami smo sebi krivi.
![]() |
![]() |
#13 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
i sad sve ove napisane postove pročitajte još jednom i to nas dovede do zaključka : JADNO I TEŠKO JE...."sistem" i mentalitet ju u ku..u!! nakraju ti je isto....imaš faks....SSS...VSS....dr.ing. itd....isto nam je...radit čemo sve samo da možemo prehranit sebe i familiju... i uvjek će bit neko ko još nezna ni dupe sam obrisat a na imat će viši položaj od tebe... a niš...jedino nam preostaje da se svi zajedno udružimo i orobimo 100-injak banaka,kladionica,dučana,pekara(buftle) dignemo grdnu lovu i na HAVAJE do kraja života.... ![]() kakva familija....pa i moraš nekaj žrtvovat u životu..... ![]() ili kupimo par gajbi pive....cugamo i kukamo idalje.... ![]() ![]() JE CRNO ALI BAREM SE IMA ZA PIVU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Propali Amigaš
|
Jebiga, ko nam je kriv što smo vratili komunjare na vlast. Ja sam siguran da je HDZ ostao da bi Đodanovo obećanje o minimalnoj plaći od 5000$ i mirovini od 3000$ bilo ostvareno. Ipak devize više ne idu u Beograd, a znate i sami kako puno je išlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
1) priključiti se tisućama ostalih na burzi i nikada ne zaraditi kune 2) izaći iz države i steći neke pare trećeg nema. malo pogledajte ! bez obzira jesi li završio faks, ili ne, s ovakvim mentalitetom nikamo ne možeš stići. jest da ja sad starijima prodajem pamet, ali tako je. svatko tko želi u "Predivnoj našoj" naći posao MORA: a) dati guze b) pristati na mizernu početničku plaću (2-2,5k ... uzmite u ubzir da ljudi SA završenim faksom u nekim strukama imaju s 20 godina iskustva plaću ispod 2,5k). i to je to. jest da boli, ali tako je. naravno, tu se ne ubrajaju ljudi s jakim vezama i sl. mislim... ja sam u početku radio za ništa i imam karijeru sličnu gosparovoj, ali sa 20 godina (1g staža) imam kulturnu plaću i siguran posao. žalosno što sam morao odgoditi faks da bih ugrabio tu priliku, ali i to stignem. u svakom slučaju, super mi ide, a to nisam postigao kukanjem i bahaćenjem. suck it up !
![]() |
![]() |
#17 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Re: Re: Poslodavci
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: Re: Poslodavci
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ako imaš živce debljine sajle za vuču žičare po Sljemenu, na iskonu su bili tražili ljude za Help desk i LAN-ove pa sada ako još traže ... vidi tamo ![]()
![]() |
#24 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
I feel devilish today ...
|
Da dodam moje misljenje na pitanje vrijednosti faxa: Problem je u organizaciji hrvatskog drustva. Ljudi sa faxevima vrlo cesto zavrse na pozicijama koje ih ne iskoristavaju u potpunosti. Naravno zamo zavrse zbog krivih ocekivanja ili zbog vec davno zastarjele strukture raspodjele poslova (pogotovo u velikim firmama). Posljedica je to sto ljudi bez faksova gledaju kako "neki tip" tamo radi isto sto i oni i za to dobiva 2kkn vise na kraju mjeseca. I u pravu su. A s druge strane tip sa faksom, nakon par godina nekoristenja, to malo primjenjivog znanja kojeg je dobio na faksu, naravno zaboravi. I sve zato sto se netko prije 10 god. sjetio i rekao da na tu i tu poziciju trebas takvu i takvu strucnu spremu. A sto se tice same informatike i fakseva - za 95% informatickih poslova ti netreba fax. Ljudi inzistiraju na dodatnom obrazovanju jer statistika pokazuje da su ljudi sa dodatnom skolom zreliji i odgovorniji. Ja cu prije dati posao nekome tko je prosao npr. visu tehnicku smjer informatika, nego nekom srednjoskolcu koji je to "doma naucio". To je vise stvar vrednovanja preporuka nego aktualnog znanja. Ja bih jos i bio u stanju uociti ako bas imam imam pravu osobu za posao, ali neki tip koji bas i nije doma sa informatikom nece ni pogledati nekog bez formalnih preporuka. A sto se tice ozbiljnosti, evo primjera: Na FER-ovoj news grupi je jedna cura rekla da je bila na razgovoru za posao u (mislim) Simensu. Imala je zavrsenu srednju skolu i dosta prakticnog znanja (programiranje). Na razgovoru su joj rekli da zadovoljava sve uvjete sto se tice znanja i da ima posao ako ode i zavrsi 2 godine BILO KOJEG faksa. Pa sad vi izvucite zakljucke iz toga...
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
..
|
pa ajmo ovako... ljudi sa zavrsenim faksom tehnickog smjera nemaju bas problema sto se tice otpustanja...naime htjeli ne htjeli nema bas FER-ovaca na burzi..i ne govorim o informatickoj struci nego o radio i sl...tako da gpsodin dipl.ing. od 50g nemora razmisljati o tome kako ce naci posao ako ga i otpuste..tesko da ce se to desiti ali nije nemoguce...a neko sa 50g i zavrsenom poloprivrednom ili kojom vec skolom ce nac posao nikad... drugo gosp. dipl.ing. od 30g ne ide trckarati po terenu i sl dok ss radnik trci po terenu... dipl.ing fer-a ima 7000kn pocetnicku placu...ss ima ako 4000kn...i to u istim firmama.... sad nemozete me uvjeriti da ericcson,siemens i neek druge velike firme daju ljudima s diplomom tolike pare bezveze....istina sada je ericcson poceo oprastati stipendije posto im ne treba novi kadar.... sad cu vam citirati frenda... "DIPLOMA FER-a NIJE KAZALO ZNANJA NEGO KAZALO VOLJE ZA RADOM" niko ne uzima FER-ovca zbog znanja nego zbog toga sto zna da ta osoba zna i moze NAUCITI ono sto se pred njega stavi.. a ako vi mene uvjerite da to u ovom zaqrac drustvu nije potrebno ... sjetimo se koliko ljudi radi tako da pije kavu... ne zelim reci da neko sa SS nije jednako dobar u tome ili da nemoze to nauciti jednako dobro kao i ferovac..a koliko god neki pluvali po ferovcima 99% ferovaca ima avionsku kartu u dzepu kad prima diplomu od mojih par frendova koji su diplomirali ... posao su imali osiguran par mjeseci prije diplome...i to ne u gigantima nego u srednjim i malim firmama.. i koliko god bio veliki jal ljudi prema dipl.ingu FER-a oni ce udobno zivjeti a jalni ce i dalje na kavama srati kako im je lose..onaj ko radi zaradi...onaj ko se zali mlad zalit ce se i star u birtiji konobarici dok treste narodnjaci u pozadini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
offtopic: fura se compaq ormar (server, backup, custom UPS...) u jednu ogromnu zagrebačku tvrtku koja se bavi pekarstvom. (ne želim reklamirati, niti vrijeđati). i fura se tak taj server kroz postrojenje u kojem se peče kruh, i neke 2 zaposlenice komentiraju: osoba 1) a kaj je to?, osoba2) viš, to ti je mozak! izgleda kao da je iz vica, ali živa istina. i nema to veze, ali postoje ljudi koji smatraju da im računalo nikada neće trebati, te da je internet nešto što se našarafi na televizor koji im je dio kompjutera. užas ! i kako ćeš ti onda njima objasniti vrijednost svoga znanja?
![]() |
![]() |
#29 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Yup 100 % ![]() ![]() Nemojte me krivo shvatiti, kaj se formalne naobrazbe tiće nisam daleko od te gospođe, po praksi ... to je već nekaj drugo. Mene više mući kad moji godišnjaci, ili još gore mlađe generacije znaju o compovima samo kao o mašini ala PS 2 ![]() Poznam ne mali broj mladih ljudi koji su informatički nepismeni - do mijere ne znanja paljenja računala. Danas, ( ali i prije 5 godina ) je to ne dopustivo. Naći posao nakon fakulteta i ne znati osnovne radnje korištenja oruđa rada --- ne zamislivo i tužno. Jednoj mojoj frendici starci ne žele kupiti comp - jebo je dobar samo za igrice i kaj će joj to :confused: -- DEBILI Moj tast je 55 godina gospodin koji se sys admin u Ericsson Nikola Tesla. Kad je Ericsson kupio Nikolu umijesto debele otpreminine je uze prekvalifikaciju. Iako ne zna sve nove điđe miđe kao većina nas, radi posao za koji bi ja ubio i to jako dobro. Sve je to pitanje volje i prakse, ali daj ti to obijasni fosilima. Ima za njih šanse ( tast ), ali nema volje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
I feel devilish today ...
|
Citiraj:
Zavrsilo je na tome da nam se on zali kako mi, ljudi koji se "kuzimo" u tehniku, nismo cjenjeni u HR.... ![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|