|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
p4 2.8 prescott
Samo me zanima na kolko mogu clokat prescott 2.8 (1mb cash, revizija D0, 0.90 nano) za stalno koristenje. Zanima me dal ga mogu cloknut na 3.2-3.4 za svakodnevni rad i koji coller preporučate, imam gigabyte GA-I8PE775-G maticu, hvala! E da posto mi je ovo 1 intel na kolko ide bus (sabrinica posto znam da na a64 nije preporucljivo ic preko 900mhz-stock je 800...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inače misim da za 3.0 bi i mogao izdržat taj hladnjak ali za nešto više uzmi bolji hladnjak.Što se tiče RAM-a treba bi navest specifikacije pa da vidim šta se može, moj king ide do DDR480 bez problema! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ma ram nije problem lagano spustim množitelj s 1:1 na 5:3... samo me zanima clock bez dizanja voltaze kolko inace ide i na kolko mogu dignut voltažu... thx sto se rama tice imam 2*256 kingmax 433 i 1 keks od 512 infernio(mislim nisam siguran) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Može toliko bez problema, možeš i više ali ti nitko ne može reći koliko sigurno može ići bez dizanja napona...probaj pa ćeš vidjeti ali na toj frekvi će raditi 99.9% sigurno bez dizanja napona.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e da imam stock coler ali mislim nabavit zalman 7700 alcu. Pa tek onda overclokat na 3.2+ ali me samo zanima imate li kakav univerzalni program za mjerenje temperature cpu-a jer na 2 compu imam asusovu plocu i koristim asus probe ali ona radi samo na asus pločama pa me zanima za ovu gigabyte koji program korisite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne preporučam 7700 AlCu, za Prescotte se nije iskazao...Rađe Scythe Katanu 1000 ili AC Freezer 7 Pro Za mjerenje temperature koristi SpeedFan ili MBM5, samo ih moraš konfigurirati. Ako ti se to ne da konfigurirati, možeš koristiti Everest ![]() BTW tek sam sada vidio tvoje pitanje o max. FSB-u, kod Intela nema nekog optimalnog takta sabirnice iznad kojeg nije preporučljivo ići, princip je uvijek isti, gonjaš dokle god ide i pukneš neki omjer za ram ako ne može pratiti takt ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#9 |
Premium
|
ma evo samo digo na 3.0 i sve radi super samo mi se kuler čuje ko da uzljece boing747 ![]() ![]() Inace u ovom compu imam a64 3200+ s.754 i radi na 2.4 i corsairVS na 440mhz i AC frezzer pro64 i temp mi ne prelazi 50 ali nemogu vise dizat cpu jer imam via chipset (asus k8v se delux) pa mi se rusi maticna -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
a da rastavis box cooler i na bazu stavis 8 cm zalmana ? http://forum.pcekspert.com/showthrea...092#post538092 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
plati pa se rugaj :-) imo 300kn je 300kn (katana), ako su temperature ok, proc nezna ko ga hladi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
istina. inace katana je 180 kn. samo je steta kaj nije dostupna u linksu trenutno. al valjda je ima jos na nekim mjestima za kupit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|