|
![]() |
#1 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Win Xp pro sp2 aktivacija
Danas sam registrirao gore navedenu verziju Windowsa i u opcem uzbudjenju ![]() 1. Sto bi tocno znacilo OEM verzija, zdravo seljacki prijevod molim? 2. Dali sam morao sacuvati sifru koju mi je dao operater? 3. Ako si napravim sigurnosnu kopiju ovog originalnog cd-a i u slucaju potrebe za reinstalom wina, dali je kopija vazeca? 4. Sto ciniti u slucaju ostecenja/gubitka originalnog cd-a? Hvala unaprijed!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
1. ... 2. trebao si sacuvat cd key 3. kopija je vazeca ali trebas imati cd key 4. pitat kolegu da ti posudi njegov cd, otici na internet, traziti program koji menja windows cd key, skini ga, pokreni, promeni kolegin cd key u svoj koji si dobio i to je to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Šta je OEM? OEM (Original Equipment Manufacturer) je firma koje sklapa i prodaje računare. Uz svaki računar korisniku bi trebalo da se isporuči originalni softver sa licencom. Za firme koje sklapaju i prodaju računare najbrži i najjednostavniji način nabavljanja OEM originalnih Microsoftovih proizvoda je preko Microsoft OEM distributera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
To je onaj broj od hmmmm cca 20-25 brojeva (bez slova) koje mi je operator izdiktirao kad sam ja njemu takodjer dao nekih 30-tak brojeva: stoopid
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Ne mora te to brinuti kad ako vec dodje do toga mozes ponovo aktivirati Win preko interneta, ne preko telefona.Onda te nista ne pita, vec si sam izgenerira novi ID.Isto kao da ti kazes novi kad zatrazis od aktivacije novi ID. Naravno ovo ti sve stoji ako imas ikakvu konekciju na net. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
Ok hvala ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Samo da nadopunim: 1. OEM - striktno gledano, OEM softver je vezan za računalo uz koji je prodan. Što će reći, kad složiš novo računalo ne bi smio prebacivati ove windowse na njega. 2. Dobio si activation key. Ne trebaš ga čuvati jer je jednokratan. Svaki puta kad reinstaliraš windowse, ili kad promjeniš veći broj komponenti u njemu, ćeš trebati aktivirati windowse. Većina ljudi to obavi preko neta, a ako zaglavi(š) onda dolazi na red tel. poziv MS-u. BTW postoji način da se - legalno - neaktivirani windowsi aktiviraju bez postupka aktivacije. 3. Smiješ raditi backup kopiju. Zapravo je poželjno orginalni medij pohraniti na sigurno i koristiti isključivo kopiju medija. 4. Za registirirane korisnike Microsoft nabavlja drugi originalni medij.
![]() |
#9 |
PizzoZder
|
To te ja pitam Mirko, svaka cast ![]() Edit: Btw, da pitam ako znas, kakva je procedura sa prelaskom na Vistu kasnije, mislim neki popust, upgrade...itd
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Vjerojatno će biti ista kao i s prelaskom na XP. Trebati će ti (i meni, hehe) tzv. retail upgrade verzija Viste. Ona služi isključivo za upgrade s starijih OS-ova, XPa svakako. Kod instalacije takve Viste biti će potrebno imati XP CD pri ruci ili već instaliran XP na disku (bolja je prva varijanta, čist disk, a instalacijski CD XPa samo ubaciš kad te traži zbog zadovoljavanja pravnih uvjeta). Problemčić je što upgrade retail verziju Windowsa nitko ne drži u trgovini, nego ju je potrebno naručiti. Kad sam ja kupovao XP, od nekoliko firmi (imaš popis MS partnera na MS.hr stranici) Span je bio najpovoljniji, a i najbrže su nabavili cd. Da stvar bude bolja, platio sam im preko internet bankarstva i emajlirao pdf potvrdu, to je bilo dovoljno. Edit1: Cijene upgrade verzije su bile usporedive cijenama OEM windowsa, no razlika je u tome što retail verziju smiješ prebacivati s računala na računalo. Edit2: Ima jedan zeleni kvadratić lijevo od posta, a ispod avatara. Bilježim se s štovanjem ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Iskreno rečeno, ne znam. Vjerojatno ne. Nazovi ih i pitaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|