|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
AMD i Kingmax memorija
Zamolio bih za pomoc vezano za izbor memorije. Naime, namjeravam nabaviti sljedece: CPU Athlon64 3200+, AM2 DDR2 1GB PC5300 (667 MHz) MB Gigabyte M55plus-S3G, sAM2, GeForce 6100 chipset, VGA, SATA, FW, GLAN E sada, pitanje je koju memoriju izabrati? Kako ne mislim ubrzo nadogradivati racunalo s jos 1 GB, razmisljao sam o kupnji 2x512 MB pa da iskoristim dual channel mogucnosti. Sa druge strane, od kojeg proizvodaca memoriju izabrati? Mislio sam uzeti Kingmax, ali ljudi naokolo galame kako Kingmax nikako ne radi kako treba s AMD-om. S druge strane pogledao sam popis preporucenih memorija za ovu Gigabyteovu plocu, i oni za 667 MHZ ne navode niti jednu Kingmaxovu memoriju (imaju za 533 i 800 MHz, ali ne i za 667 MHz). Treba li vjerovati tim preporukama proizvodaca, ili ce i Kingmax dobro raditi? S druge strane, Gigabyte preporuca recimo Kingston, ali meni se ne da davati nekoliko stotina kuna vise ako bas ne trebam. Neki su mi preporucili GoodRAM kao dobru i pouzdano memorije, no nje uopce nema na Gigabyteovoj listi. Osim toga, neki na ovom forumu preporucuju nikako ne uzimati GoodRAMovu memoriju jer su s njom imali problema. Da li se umjesto Kingmaxa isplati uzeti nesto skuplju A-data (koje takoder nema na listi Gigabytea), ili nesto jeftiniju Aeneon? Ajde pomagajte savjetima! Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
znam da kasnim ali eto pitanje je samo jesi li vec uzeo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
pa ja imao 4x512 mb 667 MHz kingmaxa uparenog sa 3800, a sad imam kingmax 2x1024 mb 800 MHz sa 4200 x2 i sve radi super, na sličnu gigabytovu ploču je brat stavio 2x512 mb 667 kingmax i radi bez problema a ne tako davno imao sam na 939 socketu 3200 + sa 2x512 ddr 400 također kingmax i nije bilo problema.To je moje osobno iskustvo u proteklih godinu dana.Sretno s kupnjom! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|