|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ata -> sata
ovako, kupio sam novi WD Caviar 250gb sata, a maticna mi ne podrzava sata. imam tu ata->sata PCI konverter i planiram to sutra namontirati. e sad, prije nego sto si natrpam 15 problema sutra, molim vas da mi kazete na sto trebam pazit, sto trebam u BIOS-u namjestit i jel trebam nesto na disku jumpere postavit posto se ne kuzim u to. Windowsi ostaju na ovom disku koji trenutno imam. Isto vas molim da mi kazete jel moram nesto namjestati u onom Disk Managment-u i što... Unaprijed hvala i gajba ![]() EDIT: temperatura na ovom maxtor 160gb je 47 stupnjeva i 44 u idle.... how dangerous is that? kuciste je otvoreno,mozda bi temp pala kad bih ga zatvorio (propuh) ili? HDD Health kaze nearest TAC 12.7.2012. Sta je to uopce TAC? tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
SATA hardovi nemaju jumpere tako da ne moraš razbijati glavu oko toga. Za ostalo ti ne mogu pomoći jer sam hardove stavljao na ploče koje su imale SATA konektore na sebi. Jedino što sam morao stavljati su SATA driveri i njih sam stavljao tokom instalacije vindoza. Ponekad je bilo problema jer se SATA driveri učitavaju s diskete(?!), a na nju ih moraš prebaciti s cd-a koji dobiješ sa pločom. Rijetke su ploče koje su već imale gotovu disketu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa nisam dobio nikakve drivere sa sata hardom kad sam ga kupio,nisam ni znao da za njega trebaju driveri!! a oce mi trebat driveri iako ne namjeravam windowse instaliravat na taj sata? ili ih windowsi vec imaju na sebi? A sto je sa hdd temperaturom i hdd healthom, netko zna? tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Drivere za SATA hdd ni nećeš dobiti sa hardom. SATA driveri su ti najvjerojatnije na cd-u koji si dobio s PCI konverterom. Driveri će ti trebat bez obzira bile na tom hardu vindoze ili ne. Stavi Everest pa vidi šta on kaže. Temp. Maxtora mi se čini malo povišena, ali ne i kritična. Meni oko 35-37 na Samiju i Barici, a WD 20-30 stupnjeva više. Vjerojatno senzor na WD-u laže jer je hladan kao i ostali i još po njima direktno puše 80mm vent.
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
phelan, ako imas ovo to ti nece raditi. Taj konverter sluzi iskljucivo spajanju PATA diskova na SATA kontroler na ploci. ![]() Tebi, dakle, treba SATA kontroler, posto ga nemas na ploci jedino rjesenje ti je nabaviti zasebni SATA kontroler u obliku PCI kartice: ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
|
Imas pravo totalno sam previdio "PCI" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala svima, pogotovo SuperUnknown-u!!! To mi je trebalo,kao "step-by-step" vođenje... gajba se vec hladi u podrumu ![]() EDIT: a sto je ovo T.A.C. u Hdd Healthu? Vrijeme do kojeg trebam uplatiti za pogreb diska ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
|
Nema na cemu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da ne otvaram novu temu... Zna li itko gdje bih mogao nabaviti konverter s kojim bi spojio PATA disk na SATA kontroler? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
|
Mr. NiceGuy, vidio sam jedan ovakav Abitov Serillel adapter na njuzgrupi hr.ponuda.hardver jucer ili prekjucer, pa prosnjofaj malo ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|