|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Vlasnik E-maila
Ne znam jesam li odabrao pravi podforum,neka moderator procijeni i premjesti. Pitanje je kako pronaći tko šalje e-mail sa adrese tipa XXXXX@yahoo.co.uk pošto mi sa te adrese stižu neka konkretna i neželjena pisma čiji je pošiljaoc u mom gradu(zaključeno naravno po sadržaju e-maila) , a ne upletajući policiju ili sl..Znam da svaki komp spojen na internet ima svoju IP adresu,mogu li je ja kao primaoc e-maila nekako doznati i što mogu dalje uz pomoć nje doznati? Zahvaljujem
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Maximalno sto mozes je saznati s koje e-mail adrese je poslano. Tocno s koje, mada sve se moze lazirati! Nakon toga otici na site tog ISP -a i poslati Abuse mail. Drugo nista... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Znam točnu e-mail adresu, a radi se zapravo o dječjoj za*********.Poslana vjerojatno iz susjedstva sa kompa spojenog dial-up vezom,pa sam mislio da je možda moguće preko IP adrese moguće doznati tel broj sa koje je poruka poslana.Postoji li kakav programčić koji bi mi to mogao otkriti?
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
uzmimo za primjer t-com...logiraš se na svoje korisničke stranice->sigurnosna zaštita (u glavnom izborniku)->napredne postavke filtriranja e-mail poruka staviš taj mail na crnu listu i riješio si stvar |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|