|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
ADSL Connect Problem?
Nedavno sam uzeo MAXAdsl sa Siemens-ovim Gigaset SE555 WLAN routerom i D-Link-ovim USB WLAN adapterom. Imam dva racunala od kojih je jedan spojen klasicno preko ethernet kartice a drugi koristi WLAN adapter. Stavio sam oba racunala da koriste Gigaset-ov router kao Internet Gateway i da im automatski dodjeljuje IP adresu. Problem je sljedeči: kad se iz Network Connections diskonektam (diskonektam se preko Internet Gateway) nakon nekog vremena probam se ponovno konektati (ovo se ne dogada cesto) na uredaju signalizira da je online ali meni ne reagira na oba racunala. Jedino rjesenje koje mi radi je da rebootam uređaj ili ga izgasim pa upalim. Zanima me jeli to do Windowsa ili samog routera? Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
nemas se ti sta diskonektati, napravi da ti je router always online i neces vise imati potrebu manualno se connectati. onu konekciju koju si koristio dosad za spajanje obrisi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
A ako bas hoces ici na disconnesct, logiraj se na router, pa se tamo disconnectaj, nemoj odspajat ICG.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Problem je rijesen. Iskljucio sam QoS (Quality of Service) u Advanced Settings\Internet\QoS i od tada radi bez problema. Btw. koristim manual da imam bolju kontrolu kad i sta mi se spaja da mi se nebi neki programi spajali na net ili pokrecali updateovi. Sto se tice ICG bio mi je problem i preko njega i sucelja routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Tako je, QoS radi sranja sa "connect manually" i "connect on demand". Sorry kaj prije nisam vidio post ![]() Moja preporuka? Stavi si fixne IP adrese (moraš maknut DHCP) mrežnim karticama, staviti MAC filtar za svoje mrežne. Staviti "Connect on demand", idle time prije nego ti se net ugasi na 5min. Regulaciju da li možeš na net ili ne napraviš tako da enable/disejblaš WLAN (ili LAN karticu) koju koristiš za spajanje na router... Ja tako radim i dela fenomenalno. Kada oću na net, kliknem na shortcut od wi-fi mrežne, enable-am ju, surfam, kada sam gotov, disejblam i nakon 5 min (ili manje, ja sam radi nekih razloga morao ostaviti 5min ->burazov Ogame :/ ) se net sam zgasi... Ako su ti obje kartice disejblane a net ti dela više od 5 min, znači da imaš kradljivca net prometa (zato MAC filtar)... Jednostavno a ne moraš ulaziti u router da bi stalno manualno connectao ili disconnectao na net...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|