|
![]() |
#1 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Kupnja u Ve-mil-u
Pošto sam uvijek kupovao polovne komponente imam pitanje što se tiče kupovine novog kompa. Složio sam tipu konfiguraciju s Ve-milove stranice. E sad, pretpostavljao sam da kad on kod njih sve kupi da će mu oni to i složiti besplatno.(ono, kupljen je kompletan komp). Eh kako sam se prevario. Svaka komponenta u svojoj kutiji. Pitanje: Jel' to takav običaj i ako se dodatno plaća sklapanje koliko se plati? Da ne bi netko sebi stavio 100-tku viška u džep...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
jel te nisu pitali dali da ti oni slože, čini mi se da je besplatno ako sve kupiš kod njih, bezobzira na sve ja sam zadovljan ve-milom edit: čekaj malo jes ti to naručio s njihove stranice, ak je tako, pa zašto bi ti sklapali ko da oni znaju jel su sve komponente za tebe i jel želiš da ti oni slože i jel misliš nešto drugo uzet u drugoj prodavaonici |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Mislim da je u tom slucaju treba reci da zeliss kupit konfiguraciju od tih i tih komponenti. Ako samo trazis komponente, ne kuzim kak bi ti slozili konfiguraciju.
__________________ |
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
u utorak kupovao kod njih u zg , imaju najgori sistem prodaje i preuzimanja , 40 minuta potrosio za graifcku samo . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Da pojasnim ,ovaj post nije otvoren da pljujem po Vemilu nego čisto informativno... Tip je neupućen u računalni svijet. Dan prije je otišao u Vemil i ponudili su mu jednu od onih gotovih konfiguracija (LCD monitor i integrirana grafika). Sreća pa je navratio do mene da pita jel' to šta valja. Isprintao sam mu na papir konfiguraciju i rekao da izričito traži to što je na papiru. Danas je otišao u Vemil, trgovci su ga pokušali uvjeriti da će ga ova nova konfiguracija izaći skuplje bla, bla...na sreću tip ih nije poslušao i dobio je što sam mu ja i napisao. E sad, očito je da sve komponente idu njemu, potrošio je 4100 kn na komp, jel' ne bi bilo logično da mu oni sve to i sklope? Poslao sam ga da ode ponovno pa da ih pita za slaganje komp-a, kaže da su mu rekli da se to plaća 193 kn. Dakle, jel' to oni hoće u fušu nešto zaraditi (vide da je tip neupućen pa si misle zaraditi) ili je ovo normalno?
![]() |
#7 |
Hejter
|
ako kupuje sve komponente kod njih , onda slaganje mora biti besplatno , nisam cuo da se igdje naplacuje , vec je praksa da oni to sloze i testiraju pa sve obrisu ako nisi platio OS , i naravno uruce kuciste i praksa je kutija od maticne i sve upute i bundle cd-i od ostalih komponenti koje to imaju . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registrirani Ovisnik
Datum registracije: Apr 2006
|
U ve-milu ti vrijedi ova fora: Oni ti mogu sastaviti konfiguraciju besplatno, ali se onda sve komponente tretiraju jednako - kao cjelina. Znaci da onda sve komponente u konfiguraciji imaju 1 god garancije (makar neke pojedinacno imaju i po 3 godine garancije). Ako hoces da komponente zadrze svoje pojedinacne garancije onda moras posebno platiti i sastavljanje koje kosta 150kn + PDV (znaci 183kn) Gamad lopovska ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
Citiraj:
Svašta....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Hejter
|
pa sta nisi mogao sa covjekom do ducana ? ![]() ja sa svima koji me zamole odem i pomognem jer ne volim kad ti polupismeni trgovci varaju ljude koji ta racunala skupo placaju . malo offa , ali zadnja provala u jednom ducanu u zg dok sam kupovao grafu - x1600pro bez beda radi ko xt , to je stvar samo biosa , ja kazem ali ddr2 i ddr 3 je u brzini velika razlika a tip ce - ma to je samo memorija , bitno je da bios bude za xt sa 256mb . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Najradije bi čekao ponedjeljak pa da popričam sa trgovcima al' obitelj ima klinca koji već tri dana ništa nejede jer će dobiti prvi kompjuter pa ću im ja srediti. Bar će imati dužu garanciju... Hvala na pomoći.
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
upravo tako vemil je takovo govno kada se radi o sklapanju racunala da je to strasno . ak platis 200kn onda imas garanciju na sve koliko treba i mozes otvoriti kuciste a ako neplatis a oni ti sloze konfu onda imas garanciju godinu dana na sve ...
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
To sa godinom dana garancije nema logike. Ti mozes poderat naljepnicu, otvoriti kuciste, i odnijet pokvarenu komponentu sa racunom, sta oni znaju jesu ti sklopili komp besplatno ili ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Darth Pope
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam uzeo komp u njih prije dvije godine i nisu naplatili stastavljanje, ali je gamad pokupila bundleane igre sta su dosle sa grafickom..govorim o ve-milu u dubrovniku. ![]() Osim toga jedinu primjedbu imam na njih u slucaju kad mi je krepala 6800gt, morao sam cekat jedno mjesec dana dok nisu dovukli novu graficku direktno od proizvođaca...koja je opet nakon mejesc dana krepala isto kako i ona prije nje. :P ![]()
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
I meni su iz grafe pokupili Splinter Cell, ali dva sata kasnije kad sam se vratio spreman za unholy retribution, na naglo su ga pronašli. Što da vam kažem, tako vam i treba kad kupujete u VeMilu. Ja sam u srijedu kupovao napajanje Fortron 350W kod njih i pitam ih da li u slučaju da mi ne odgovara mogu li ga vratiti. Tip odgovara da baš i nemaju tu praksu, ali da bi možda mogli napraviti neku zamjenu za robu u istom ili većem iznosu. U Linksu vratim robu unutar 8 dana bez ali i ako. Također, u Linksu je ugradnja i slaganje konfi od komponenti kupljenih tamo besplatna, garancija dvije godine za SVE komponente (čak i one koje imaju samo godinu dana garancije zasebno), a ako neka komponenta ima dulje od dvije godine, to ne narušava njenu garanciju. U VeMilu vidim da je kako to i nije slučaj. Pa ekipo, nastavite kupovati u VeMilu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
znam meni kad su slagali komp u ve-milu... nisu mi dali one maske od kućišta na čije su mjesto došli dvd/rw i floopy... isto tako nisu mi dali one maske odozada na čije mjesto idu pci komponente... i šta da ja sad radim ak budem htio prodat kućište?? e da... da ne zaboravim... nisam dobio ni kabal od napajanja... uglavnom ako ste malo mlađi dođite s nekim starijim ko se ne boji opalit po njima...ja dok sam sam išo čekam po 15 minuta da mi se neko i obrati... a kad sam došo sa starim odma usluga na nekom drugom nivou... a bilo je i nekih sranja s dobavljivosti komponenata... stari malo "popričo" s njima... sad kad dolazim nikakih problema... izgleda da su zapamtili starog... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Hejter
|
ja sam imao ovaj tjedan okrsaj i tamo me vise ne buju vidjeli htio sam grafu mijenjati nakon 6 dana za jacu i 450kn doplatiti , ali ne - ako je bila u kompu , onda je oni ne mogu prodati ko novu , ja kazem Nije bila , a kaze tip Kako onda znate da Vam je preslaba ? ja rekao cito sam review na netu i vidio da je slaba , a kaze on kak ste imali sliku na kompu ak niste stavili graficku , ja rekao Oprostite , ali sto tebe boli k koliko ja imam doma grafickih ? uglavnom , napravio sam dobru scenu , malo olaksao dusu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Hejter
|
ma nije mi slaba , nego kad sam je kupovao sam imao samo 750kn jer sam uzeo neki mobitel , pa sam mislio x1600pro ali mi kutija nije stala na skuter ispod sica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Kupio fotić kod njih za 3000kn, prodali mi pokvareni i onda su odbili vratiti novce uz opasku "tu blizu vam ima jako dobar servis" (iako je fotić prije par sati kod njih kupljen)..ali uz malo balkanskog "j* ja vama svima m* lopovi" i mog poprilično nervoznog scenskog nastupa, dobio sam novce natrag i našao za 2800kn puno bolji fotić.
![]() |
#25 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo riječi od čovjeka koji je u dotičnoj firmi radio u servisu!!!!Stvari stoje ovako: U puno pogleda je dotična firma jedna od najgorih u RH (tješimo se da ima i gorih), ali imaju dosta dobar promet, jer su u puno stvari jeftiniji i puno puta imaju baš nešto što trenutno nemožemo nigdje nabaviti! Tvrtka bi bila odlična da na vrhu ne sjedi informatički nepismeno osoblje (ili polupismeno).....Dovoljno govori da je za posao servisa zadužena treba koja je ekonomist (nemam ništa protiv ekonomista, ali moje je mišljene da nemože ekonomist organizirati posao u informatičkom servisu)!! itd. Što se tiče sastavljanja računala.....servis s time nema ništa (barem nije imao kada sam ja bio tamo), nego računala sastavlja osoba koja čim nešto neradi na sastavljenom računalu, dotično šalje u servis (npr. dioda od diska ne svijetli)....itd. A kada netko od zaposlenih pokuša objasniti nadređenima da nemogu kupcima vraćati polu ispravnu robu iz servisa, onda prođe kao moja malenkost!!!! Napominjem da je sve gore navedeno samo moje mišljenje i nemora odražavati stvarno stanje stvari!! :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
p.s. Ispričavam se zbog podužeg teksta i ako je pomalo OT, ali morao sam napisati!! Nebih mogao spavati nočas!!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
kick? _______________________________________________________ uglavnom. moja iskustva u ve mulju su odlicna. kupovao sam proc koji je u ono doba samo kod njih bio, prodali su mi ga po dosta nizoj cjeni zato jer je bio na testiranju u bugu. (zao mi ga je) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Potrgao sam se na tvoj komentar, baterija... ![]() Uglavnom, meni baš zvuči logično da jedan ekonomist sa smjera menadžment nije u stanju organizirati poslovni proces u informatičkom servisu, za razliku od informatičkih stručnjaka sa godinama studiranja menadžmenta...LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam imao dosta posla sa vemilom i u zg i u sb. U SB su takvi šusteri da boli glava,pogotovo onaj visoki sa naocalama,kao sef. Prvu konfu sam narucio preko weba,dobio ponudu i sve gluposti napravio sto se tice placanja. Komp je stigao sastavljen sa njihovom naljepnicom,bez da su pitali dal zelim komponente ili komp.Naravno da od kutija tj bundlea nije bilo ni B.Majstori koji su sastavljali komp nisu skuzili da ploca podrzava DC pa nisu memoriju tako ni postavili.garancije 1 g Drugu konfu koju sam narucio preko weba(mj dana poslje)cekao sam vise od 2 tjedna i nakon pun k**c poziva frajer mi kaze "a to je jos jedna konfa". Prije 4 mj narucim jos jednu konfu(djelovi) oko 5.5 kila bez monitora i trazim da mi dostave u stan.dostava mi dodje nakon 2 dana.Prva stvar koju sam uocio da su uvaljali tray proc(3000+) sa koristenim coolerom(nema paste),koji je bio jadno spakovan.Kutija je bila od 3200+ koji su kemijskom poskrabali da se ne vidi.Odmah sam zvao i *ebo majku svima pogotovo onima koji su to slagali.Tip nazvao i odmah rekao da se moze zamjeniti.Njihovom greskom dali su mi 3200+ a ne 3000+ ![]() Prije 2 mj odem u vemil i dogovorim komponente za 6.5 kila.Pola stvari nije bilo i tip mi kaze da ce me nazvati za 2 dana da mi kaze sta ce biti od toga.Tjedan dana nista.Nazovem ponovo i javi mi se treba sa kojom sam sve dogovorio za 10ak min,cak je povukla jednu rezerviranu maticnu,koja je trebala ici u jednu poslovnicu.Svaka cast. U SB sam narucio sonyevu memory pro stick za fotic,kazu doci ce petak.Posaljem frenda po nju,a on mene zove da mu nude nesto trece.Pricam sa tipom a on men trabunja kako je san disk jako dobar pa cak i bolji od sonya a jeftiniji. Isto tako u SB tip dodje i trazi grafu.Al tip je pomijesao proizvodjace pa je trazio 6600xt,na to prodavac gleda u njega kao tele u sarena vrata i kaze "samo malo idem pogledati u cijenik koliko kosta".Kakav panj!!! Slazem se da su malo sporiji prilikom preuzimanja ali opet kupujem kod njih zato sto su dosta povoljni i relativno sirok asortiman. Malo sam se zanio : sweating .Sorry: nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Hejter
|
uglavnom ubuduce radije dam 100kn vise u Hgspotu u Dubravi ili odem do Linksa ak imam benge , bar imam posla sa ljudima , nedavno u Linksu kupujem neke kartice i kad mi je trgovac rekao - ako slucajno nece pasati , samo na servis donijeti i zamijeniti . to je odnos . dakle , na mom blacklistu trgovina nakon Autronica evo i Ve-mila . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|