|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
mp3 player: creative vs sony
pozdrav svima! kod playera mi nisu važni nikakvi gadgeti, ni radio, ni mikrofon. bitno mi je da je zvuk dobar, slušalice isto ali nije nužno, i da nije prevelik i pretežak. još mi je bitno da je sadržaj pregledan i da se lako barata fileovima. išla bih do 1000 kn. gledajući po netu, našla sam ove modele: Creative MuVo V200 1 GB FM Creative Zen Nano+ 1GB SONY NW-E003/B MP3 player 1GB pa vas lijepo molim za savjet. može i neki alternativni prijedlog. hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
moj prjedlog bi bio Creative MuVo V200 1 GB FM on mi nekak najbolje izgleda a i cuo sam dost pohvala o njemu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Glasam za V200. Imao sam ga! Odlican Player ( za tu svotu love). Zvuk je odlican, slusalice i nisu neko savrsenstvo ali mogu posluziti! Software je ok, lako se snalazi u njemu. Ima FM sa kojeg mozes snimat u memoriju. Jedino je mozda problem sto ima mrvicu mali ekran! Ali ako te to ne smeta slobodno uzmi, neces pozalit! A ovaj SONY NW-E003/B koliko sam cuo je dobar! samo sto moras imat software na kompu da prebacujes muziku! Zvuk je Sony-jevski (dakle dobar) slusalice su na razini! Sto se tice baterije tu mozes naici na problem: recimo slusas muziku i rikne baterija moras ju napunit doma na struju a Creative V200 samo skocis do najblizeg kioska i uzmes jednu Duracell-ku i nastavis dalje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
šlap
|
ja sam se zakleo curi ako jos jednom kupim nesto sonyevo a da zahtjeva ŠUGAVI sonic, da mi moze prodat komp i potrositi ih na sebe... Ne ozbiljno ako mp3 moze raditi bez ikakvih patcheva bez sonic-a uzmi. ako ne, ili ga moras instalirat da bi nesto drugo koristio bjezi. kada se taj instalira pa pocne prisvajat mp3ce, prebacivati ih u neki svoj format koji svira samo u njemu, pa imas duplo pjesama, pa ti neke nece prebacit ako sumnja da su skinute s neta. uglavnom FUJJJ!! Ja sam takva iskustva imao s MD-om, neznam da li je takva situacija i s mp3 playerima, ali ako je bjez!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
tnx svima. ovako, pročitala sam na netu da ti jeftiniji playeri ne podnose dobro previše memorije pa me zanima ima li istine u tome. dakle, da li mi išta mijenja na kvaliteti ako uzmem 512 mb umjeste 1 gige? i jel 512 premalo? player nije za mene nego za dečka, koji voli muziku i dosta sluša pa bih htjela da zvuk bude ok i da mu dosta stane... a ja nemam pojma o mp3 playerima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
e da, još nešto. gdje da ga kupim? vidim sad da imaju u ve-milu, jel to ok? ljudi se po netu žale i na njih i na hgspot, a drugi dućani ih čini mi se prodaju po višim cijenama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Re-Registered User
|
Na 512MB ti stane cca 120 pjesama (ako su kodirane na 128kbps) i oko 100 pjesama ako su kvalitetnije kodirane (160+ kbps ili VBR=> Variable bitrate). Dakle u 1GB ti stane oko 200-240 pjesama sto je dosta (oko 10 albuma). Sto se tice "no name" player-a. USB sucelje je sporo sto znaci da ce ti dosta vremena trebat da napunis tih 512MB/1GB, a i zvuk je dosta nekvalitetan! EDIT: Trazi na www.nabava.net tamo ce ti nac di ti je pojedini MP3 Player najjeftiniji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
[quote=Tomo;502133 Sto se tice "no name" player-a. USB sucelje je sporo sto znaci da ce ti dosta vremena trebat da napunis tih 512MB/1GB, a i zvuk je dosta nekvalitetan![/quote] ovaj, pod jeftiniji sam mislila ove gore navedene (za razliku od onih što koštaju, ne znam, 2000kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Re-Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Im sony e003 crni sa fm-om. I ovo sto pise RAF o njemu je 99% netocno osim da ti stavrno treba sonic software za prevbacivanje pjesam. NE duplira pjesme, NE prebacuje u neki drugi format ako ne zelis,NE odbija poslusnost ako "sumnja da si skinute s neta (smijesno) ,NE ubija kalasnjikovim, NE eksplodira ako slusas samo rock, NE mase repom kad ga ubodes u usb itd itd. Odlican mp3 player ,za 30 minuta punjenja na usb-u slusas neprekidno preko 20 sati. Zvuk odlican. Ako ti ponestane struje odi negdje u internet caffe ubodi ga 5-10 minuta i opet mozes slusat oko 3-5 sati mjuzu. Eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
šlap
|
Citiraj:
Takva sranja sam imao s mini discom, ne s mp3 playerom. Samo sam rekao da mi je software ostavio gorak okus u ustima i da ga vise nikada necu instalirani na komp. A od takve velike kompanije poput sonya je stvarno jadno sto nemozes koristiti soft koji zelis. Soft je prebacivao u neki svoj format jer se radi o MD-u ne mp3 plajeru, i STVARNO nije htio neke mp3-ce prebacit pa ti reci sta hoces. Ja sam eto rekao da vise nista necu kupiti sta koristi sonic. Jesi ti mozda imao mini disc s ti softom pa nisi imao problema kao ja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mene program ubija u pojam jer se zbog njega instaliraju jos neka 4 sranja dakle 5 stvari vise + 1 proces, tak da cu sada slozit neku kantu dovoljno jaku da to pokrene pa si sa nje prebacivat pjesme. Moj glas ide za sony-a jer sam i ponosni vlasnik istoimenog, ima pre******ebeno trajanje baterije, sa upgradeom firmware-a sa 1.0 na 2.0 mozes preslusavat i AAC i m4a, kaj se tice sonic stagea ako se covjek pozabavi opcijama moguce ga je probaviti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
a ***************emu, baš sam se odlučila uzet v200 a sad opet moram mozgat o sonyju. sony mi je ljepši :kokoš: al mi se ne sviđa taj sonic stage, makar dečko voli čačkat po kompu pa će vjerojatno bez problema izać s njim na kraj. zvuk je dobar, baterija dugo traje, to mi se sve sviđa. vidim da ću kriomice morat ispitat njegove frendove... ![]() u međuvremenu, pišite ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|