Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2006., 12:46   #1
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
O Cisco akademiji?

Prijavio bih se u Cisco akademiju u Osijeku pa me zanima kako je to tamo uopče,znam da se uči o mrežama,vidio sam program na njihovoj stranici,da li je nastava na engleskom ili hrvatskom,je li teško,da li se može nači posao s time itd...?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2006., 13:07   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
hmn sto se tice posla sigurno ce ti to biti jedan VELIKI plus neznam kako stoji to da samo sa time ides traziti posao.
Inace taj cisco je imho akademija nad akademijama sto se tice mreza i inih stvari

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2006., 13:10   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nastava na engleskom. O mrežama naučiš dosta, ali praksa je nezamjenjiva. Teško nije ako pratiš program i redovito radiš vježbe. Provjeri kakvi su uvjeti u toj akademiji, koliko ljudi u grupi, koliko i kakve opreme, bitno ti je zbog vježbi. Možeš si skinut simulator, ali nije to to.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2006., 11:45   #4
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
nastava na engleskom? I don't think so, predavanja su na hr, ali svi materijali su na engleskom (net, cd, skoro svi manuali)

Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 14.05.2006. u 13:33.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2006., 12:36   #5
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor MasterX
nastava na engleskom? I don't think so, predavanj su na hr, ali svi materijali su na engleskom (net, cd, skoro svi manuali)
tako je, frend mi je upisao cisco. predavanja su na hrv a ispiti i materijali na engl. skupooooo do jaja.. al ako imaš love..
technix je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2006., 14:04   #6
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor technix
tako je, frend mi je upisao cisco. predavanja su na hrv a ispiti i materijali na engl. skupooooo do jaja.. al ako imaš love..
Moj bed, da nastava je na hr, materijali na engleskom. Skupo? ne bi rekao, ja imam status studenta i tečaj me došao 6k kuna. Za usporedbu jedan MCSA u Astoriji (Rijeka) dođe 24k kuna i to je ja mislim bez PDV-a.
EDIT:
@MasterX: Ispravljaš sitnije lapsuse, koji i nisu bitni. To što je nastava na hrvatskom meni osobno ne znači (niti ijednom drugom polazniku) NIŠTA. Pohvatat sve u toku 20-30 minuta efektivnog predavanja je nemoguće. Samo da nebi bilo ostatak vremena (cirka 2 i pol sata) je posvećeno rješavanju ispita i VJEŽBAMA. Dakle teoriju moraš doma nabubat i shvatit, dakle treba poznavati engleski jezik na razini završene srednje, inače NISI u stanju pratiti nastavu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 14.05.2006. u 15:05.
Staro 14.05.2006., 14:30   #7
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
hm.. ne znam točno pošto košta, koliko se sjećam frend je govorio o nekoj cifri xx000 kuna.. pogledaj negdje na netu jel imaju cjenik..
technix je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2006., 14:51   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Evo ti cjenik sa Cisco akademije locirane na Tehničkom Fakultetu u Rijeci (trenutno sam polaznik te akademije):
a) sa statusom studenta: keš 6000 kuna
na 4 rate 7000 kuna
b)bez statusa studenta: keš 8500 kuna
na 4 rate 9600 kuna
Te priče od frenda po principu rekla/kazala i gluhog telefona možeš .....
Evo i link sa cjenikom:
http://www.riteh.hr/cisco/
Mislim da je vidljivo iz ovog da niti jedna opcija ne dostiže tih navodnih xx000 kuna. Ostavljam mogućnost da istu stvar u OS netko naplaćuje duplo skuplje, ali čisto sumnjam.
Staro 15.05.2006., 01:51   #9
Xedni
a.k.a. Krompirator™

Xedni's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ja idem na to čim završim srednju...

Engleski nikad u životu nisam učio ali ga znam bar nekoliko puta bolje nego svi u razredu... ( mogu samostalno prevoditi sve engleske filmove, razumijem sve što je na englesokom napisano i nalazi se na internetu... ) eventualno gramtiku i pisanje neznam...

no u biti nemam papir da znam engleski ( iako ga znam (10 godina računala))
aki zato imam papir da znam njemački...

e sad me zanima, jel obavezno znanje jednog jezika na papiru ili engleskog jezika na papiru ili uopće nije potreban papir, već ti dadu manuale pa se snalazi... ako je ovo zadnje, super za mene
Xedni je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2006., 02:46   #10
mann
Premium

mann's Avatar

CISCO akademiju za CCNA nebi nikome preporucio. OK mozda ljudima koji nemaju ama bas nis pojma o pojmu. No pitanje je dali ce i kolko zapamtiti nakon sto zavrse sa tecajom. Cak i ako poloze to su stvari koje se zaboravljaju jako brzo ako se ne koriste. Istina logiku kad naucis neces je izgubiti no sintaksa ono... Predavaci uglavnom citaju sa slideova, rade se onda neke vjezbice i sve u svemu bezzzzzz veze. Ne vrijedi 7k kuna da se mene pita. Knjigu u ruke i za mjesec-dva si na polaganju certifikata...

Sta dobijes sa CCNA? Basic routing skils. Da bi bio kolko tolko "manga" CCNP ti ne gine.

Sve je IMO.

P.s. Apsolutno svi materijali su na EN sto smatram prednoscu...
mann je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2006., 03:24   #11
Mad_Duke
Guest

Ja to ne bi nikome preporučio jer ja idem na to sad od 9. mjeseca i što vas je manje, više posla za mene kad završim. Ići cu na ovaj osnovni. znam pola prvog stupnja, tj. ccna, ali nisam na ti s routerima posto to nikad nisam imao potrebe radit neke komplicirane zadaće. Znam subnetirat i tako, to cu zavrsit i onda mislim CCNP.

Engleski me boli, jer rasturam, a tak i onak znam više stručnih pojmova na engleskom nego na HR, zato kad sam morao prevoditi sam muku trpio jer ono, znaš kaj je to, a kako prevesti, nemam blage
  Reply With Quote
Staro 15.05.2006., 08:21   #12
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
hahaha, po toj (homeuse) analogiji je Oracle Master training stvarno bezveze
Staro 16.07.2006., 11:09   #13
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
I da li se to onda isplati završiti,da li taj papir što dobijem na kraju vrijedi što ili?
U Osijeku je isto oko 9k kn.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2006., 00:03   #14
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
Autor Veki-os
I da li se to onda isplati završiti,da li taj papir što dobijem na kraju vrijedi što ili?
U Osijeku je isto oko 9k kn.
Mislis da ces nac posao samo tako, ono mahnut papirom i to je to? Ne, ne bas. Vani mozda da, ali network administrator ima posla u HR firmi jako malo, jednostavno nemamo mi tolko velike mrezne infrastrukture. Par firmi ok al to je par. Uglavnom je sve centralizirao u jednome gradu ili outsorceano ako im je neisplativo imati network experta za stalno. Cesce je ono da si recimo administartor + network + nesto trece...

Da me nebi neko krivo shvatio, kada se trazi covijek u IT -u i kada kazes ja imam CCNA to je ogroman plus naspram onoga koji dume nema sto je subnet i slicno.
mann je online   Reply With Quote
Staro 18.07.2006., 00:11   #15
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Po meni najveći problem je što se CCNA ne upisuje u radnu knjižicu, to kod nas jako puno znači.
Staro 18.07.2006., 00:22   #16
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor hYcOde
CISCO akademiju za CCNA nebi nikome preporucio. OK mozda ljudima koji nemaju ama bas nis pojma o pojmu. No pitanje je dali ce i kolko zapamtiti nakon sto zavrse sa tecajom. Cak i ako poloze to su stvari koje se zaboravljaju jako brzo ako se ne koriste. Istina logiku kad naucis neces je izgubiti no sintaksa ono... Predavaci uglavnom citaju sa slideova, rade se onda neke vjezbice i sve u svemu bezzzzzz veze. Ne vrijedi 7k kuna da se mene pita. Knjigu u ruke i za mjesec-dva si na polaganju certifikata...

Sta dobijes sa CCNA? Basic routing skils. Da bi bio kolko tolko "manga" CCNP ti ne gine.

Sve je IMO.

P.s. Apsolutno svi materijali su na EN sto smatram prednoscu...
zato svake 3 godine moras ponovo obnavljat ispit...jer ti traje "dozvola" tolko...meni je krenulo loool...moram jos izac na industrisjki: lol2 :

uglavnom ccna ak mos jeftino proc...ko ja 1600 za sve se svakako isplati...ovak i onak ti se isplati, jerbo jednostavno naucis nesto sto nikako doma nes saznat...dobro sad ak imas ove blesave adsl "modeme" i sva ta sranja...ok al recimo u njemackoj je otvaranje portova na routeru nesto standardno...tko to zna ovdje?

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2006., 01:27   #17
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Želi netko link za:
CCNA - 4 semestra CISCO (~94MB)
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2006., 21:12   #18
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Jedan moj bivsi kolega je zavrsio CISCO, kazem bivsi jer je iste sekunde promjenio posao tj dobio onaj koji je htjeo
koliko se sjecam rekao je da nije pizdarijica i da nije bas najlaksa stvar na svijetu za zavrsit. uglavnom posao je dobio odmah. a i brijem da je naucio poprilicno. koliko sam ja shvatio s tim papirom se dolazi do posla bez vecih problema, bar u ZG
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2006., 23:07   #19
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
mmm .. gde se more upisati na taj cisco ?

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2006., 23:37   #20
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor IceFisherman
mmm .. gde se more upisati na taj cisco ?
http://www.carnet.hr/edupoint/camt/h...1b03c50c2bb3fb
Staro 20.07.2006., 18:14   #21
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor mc_fish
zato svake 3 godine moras ponovo obnavljat ispit...jer ti traje "dozvola" tolko...meni je krenulo loool...moram jos izac na industrisjki: lol2 :

uglavnom ccna ak mos jeftino proc...ko ja 1600 za sve se svakako isplati...ovak i onak ti se isplati, jerbo jednostavno naucis nesto sto nikako doma nes saznat...dobro sad ak imas ove blesave adsl "modeme" i sva ta sranja...ok al recimo u njemackoj je otvaranje portova na routeru nesto standardno...tko to zna ovdje?
Question!

Nakon isteka 3 godine koliko kosta obnavljanje "dozvole" za CCNA te da li se polaze samo ispit ili se mora ici ponovno na predavanja( tehnologije napreduju pa kao dopuna starom znanju)?

Moze li se u hrv. polagati i CCNP?
Staro 20.07.2006., 18:48   #22
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ccna i ccnp u hr, ccie mislim da je najbliže belgija.

uglavnom oke tečaj, prošao - nisam išao na certifikat jer sam stalno odgađao i na kraju istekao voucher... sve u svemu ako netko nema elementarna znanja - ccna -> go!
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno