|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
O Cisco akademiji?
Prijavio bih se u Cisco akademiju u Osijeku pa me zanima kako je to tamo uopče,znam da se uči o mrežama,vidio sam program na njihovoj stranici,da li je nastava na engleskom ili hrvatskom,je li teško,da li se može nači posao s time itd...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn sto se tice posla sigurno ce ti to biti jedan VELIKI plus neznam kako stoji to da samo sa time ides traziti posao. Inace taj cisco je imho akademija nad akademijama sto se tice mreza i inih stvari ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Nastava na engleskom. O mrežama naučiš dosta, ali praksa je nezamjenjiva. Teško nije ako pratiš program i redovito radiš vježbe. Provjeri kakvi su uvjeti u toj akademiji, koliko ljudi u grupi, koliko i kakve opreme, bitno ti je zbog vježbi. Možeš si skinut simulator, ali nije to to.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nastava na engleskom? I don't think so, predavanja su na hr, ali svi materijali su na engleskom (net, cd, skoro svi manuali)
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic. Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 14.05.2006. u 13:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
EDIT: @MasterX: Ispravljaš sitnije lapsuse, koji i nisu bitni. To što je nastava na hrvatskom meni osobno ne znači (niti ijednom drugom polazniku) NIŠTA. Pohvatat sve u toku 20-30 minuta efektivnog predavanja je nemoguće. Samo da nebi bilo ostatak vremena (cirka 2 i pol sata) je posvećeno rješavanju ispita i VJEŽBAMA. Dakle teoriju moraš doma nabubat i shvatit, dakle treba poznavati engleski jezik na razini završene srednje, inače NISI u stanju pratiti nastavu
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 14.05.2006. u 15:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
hm.. ne znam točno pošto košta, koliko se sjećam frend je govorio o nekoj cifri xx000 kuna.. pogledaj negdje na netu jel imaju cjenik.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
|
Evo ti cjenik sa Cisco akademije locirane na Tehničkom Fakultetu u Rijeci (trenutno sam polaznik te akademije): a) sa statusom studenta: keš 6000 kuna na 4 rate 7000 kuna b)bez statusa studenta: keš 8500 kuna na 4 rate 9600 kuna Te priče od frenda po principu rekla/kazala i gluhog telefona možeš ..... Evo i link sa cjenikom: http://www.riteh.hr/cisco/ Mislim da je vidljivo iz ovog da niti jedna opcija ne dostiže tih navodnih xx000 kuna. Ostavljam mogućnost da istu stvar u OS netko naplaćuje duplo skuplje, ali čisto sumnjam.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
a.k.a. Krompirator™
Datum registracije: Nov 2005
|
ja idem na to čim završim srednju... Engleski nikad u životu nisam učio ali ga znam bar nekoliko puta bolje nego svi u razredu... ( mogu samostalno prevoditi sve engleske filmove, razumijem sve što je na englesokom napisano i nalazi se na internetu... ) eventualno gramtiku i pisanje neznam... no u biti nemam papir da znam engleski ( iako ga znam (10 godina računala)) aki zato imam papir da znam njemački... e sad me zanima, jel obavezno znanje jednog jezika na papiru ili engleskog jezika na papiru ili uopće nije potreban papir, već ti dadu manuale pa se snalazi... ako je ovo zadnje, super za mene |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
CISCO akademiju za CCNA nebi nikome preporucio. OK mozda ljudima koji nemaju ama bas nis pojma o pojmu. No pitanje je dali ce i kolko zapamtiti nakon sto zavrse sa tecajom. Cak i ako poloze to su stvari koje se zaboravljaju jako brzo ako se ne koriste. Istina logiku kad naucis neces je izgubiti no sintaksa ono... Predavaci uglavnom citaju sa slideova, rade se onda neke vjezbice i sve u svemu bezzzzzz veze. Ne vrijedi 7k kuna da se mene pita. Knjigu u ruke i za mjesec-dva si na polaganju certifikata... Sta dobijes sa CCNA? Basic routing skils. Da bi bio kolko tolko "manga" CCNP ti ne gine. Sve je IMO. P.s. Apsolutno svi materijali su na EN sto smatram prednoscu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Ja to ne bi nikome preporučio jer ja idem na to sad od 9. mjeseca i što vas je manje, više posla za mene kad završim. Ići cu na ovaj osnovni. znam pola prvog stupnja, tj. ccna, ali nisam na ti s routerima posto to nikad nisam imao potrebe radit neke komplicirane zadaće. Znam subnetirat i tako, to cu zavrsit i onda mislim CCNP. Engleski me boli, jer rasturam, a tak i onak znam više stručnih pojmova na engleskom nego na HR, zato kad sam morao prevoditi sam muku trpio jer ono, znaš kaj je to, a kako prevesti, nemam blage ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
hahaha, po toj (homeuse) analogiji je Oracle Master training stvarno bezveze ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Da me nebi neko krivo shvatio, kada se trazi covijek u IT -u i kada kazes ja imam CCNA to je ogroman plus naspram onoga koji dume nema sto je subnet i slicno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Laughing Man
|
Po meni najveći problem je što se CCNA ne upisuje u radnu knjižicu, to kod nas jako puno znači.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
uglavnom ccna ak mos jeftino proc...ko ja 1600 za sve ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Želi netko link za: CCNA - 4 semestra CISCO (~94MB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Jedan moj bivsi kolega je zavrsio CISCO, kazem bivsi jer je iste sekunde promjenio posao tj dobio onaj koji je htjeo koliko se sjecam rekao je da nije pizdarijica i da nije bas najlaksa stvar na svijetu za zavrsit. uglavnom posao je dobio odmah. a i brijem da je naucio poprilicno. koliko sam ja shvatio s tim papirom se dolazi do posla bez vecih problema, bar u ZG |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Nakon isteka 3 godine koliko kosta obnavljanje "dozvole" za CCNA te da li se polaze samo ispit ili se mora ici ponovno na predavanja( tehnologije napreduju pa kao dopuna starom znanju)? Moze li se u hrv. polagati i CCNP?
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ccna i ccnp u hr, ccie mislim da je najbliže belgija. uglavnom oke tečaj, prošao - nisam išao na certifikat jer sam stalno odgađao i na kraju istekao voucher... sve u svemu ako netko nema elementarna znanja - ccna -> go! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|