Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.06.2006., 11:15   #1
Inter_fan
Registered User

Datum registracije: May 2006
Savjet za konfiguraciju?

Ovako,imam 3pitanja.
Prvo: uzeo sam dual channel memoriju od 1 gb,sadrži 2x512mb stikove ali nije spojena u dual channel.Ubiosima piše single channel a i vidim da su ugurani u utore različite boje (jedan od razloga zašto sam uzeo prozirno kućište).Da li mi se isplati otvarati ga i promijeniti raspored,koliki je dobitak na performansama te da li pritom moram nešto u biosu mijenjati?
Drugo: imam procesor athlon 3200+ box i u biosima mi piše da stalno radi na 100%,temperatura proc je maximalno 23 stupnja.Da li je poželjno mijenjati intezitet rada na recimo 85% zbog vece dugotrajnosti i hoće li to nauditi procu?
Treće: procesor od grafičke mi radi na negdje 48 stupnjeva,nije li to malo previše? Grafulja je POV 7600GS
Hvala
Inter_fan je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 11:26   #2
Mr. M
Premium
Moj komp

drugo: intenzitet rada cega? ventilatora ili? ako je ventilator u pitanju, onda nece smetati procu, jer je ionako niska temp...
trece: mislim da to nisu velike temp za graficku, a ako imas dobro provjetreno kuciste, netrebas se brinuti...

Mr. M je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.06.2006., 11:33   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Inter_fan
Ovako,imam 3pitanja.
Prvo: uzeo sam dual channel memoriju od 1 gb,sadrži 2x512mb stikove ali nije spojena u dual channel.Ubiosima piše single channel a i vidim da su ugurani u utore različite boje (jedan od razloga zašto sam uzeo prozirno kućište).Da li mi se isplati otvarati ga i promijeniti raspored,koliki je dobitak na performansama te da li pritom moram nešto u biosu mijenjati?
Isplati se, najvjerojatnije nemoras nista mjenjat, amo prebaci u slotove iste boje, btw koja je ploca?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 11:38   #4
Inter_fan
Registered User

Da,mislio sam na 85% stavit cooler.
Ploča je DFI nf4 infinity ultra. Napravit ću premještanje jer mi je to baš trn u oku, čim su mi ga dostavili opazio sam grešku
Inter_fan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno