|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Preporuka GB Switch-a
Ima netko iskustvo s nečim ovakvim? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...26311986840050 Mora biti 24-portni s najmanje 2 GB konektora, relativno jednostavnim administriranjem, najbolje putem HTTP protokola. I trebao bi uz njega jedan AP, pa ako netko ima iskustva iz prve ruke "što najbezbolnije radi s čim" bi bih zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Linksys? http://www.comtel.hr/linksys/srw224.html AP opet neki linksys, doduše nemam iskustva iz prve ruke, ali...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Uptime 99.99%
|
Solidan switch za te novce, imam ti ja taj switch ak ces na firmu uzimat preko 800kn jeftiniji nego u ve-milu. Sto se tice AP-a nisi napisao za sta bi koristio tako da ti mogu preporuciti ovaj model : http://www.buffalo-technology.com/pr...5&categoryid=6 Instalirao sam ih preko 10tak i rade puno bolje nego ono smece od T-coma, signal im je puno stabilniji i imaju u sebi ugraden brzi procesor. javi se na pm ako te zanima jedan ili drugi proizvod.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Uskoro uzimamo Ciscov Gigabitni Switch, 24-portni, ako se ne varam 29xx serija, no s obzirom na cijenu radije preporucam kakav NetGear, LynkSys, 3Com ili koji vec. Cisco ima relativno jednostavno upravljanje za nekoga tko je radio vec sa time, ja se jos uvijek ne snalazim, ucim. ![]()
![]() |
#5 |
Uptime 99.99%
|
Ja sam isto prije preferirao Cisco ali otkad sam sa serijom 29xx serijom i gbic cooper imao problema totalno sam odustao od takvih rijesenja i poceo sam koristiti Nortel swicheve. Ali u ovom cijenovnom razredu puno je bolje rijesenje Netgear, Linksys kako si preporucio. Ovaj sam si switch uzeo za po doma radi odlicno i dobro izgleda. http://www.netgear.com/products/details/GS605.php Za skoro 500kn nisam nasao bolji switch za kucnu upotrebu.
![]() |
#6 |
Administrator
|
AP mi treba za par prijenosnika, za spajanje na loc mrežu. Ništa specijalno, ali da ne zajebaje. Na njega bi se kačili (povremeno) lapovi na LAN u firmi. Cijena za GB switch i nije toliko problem, treba mi nešto pouzdano što će da piči 24/7/365 bez da cima. Onaj gore sam izbacio nabrzaka, nisam se sjetio u kojoj firmi da pogledam a bio na Ve-mulj stranicama.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ako ti cijena Cisco uredjaja ne predstavlja problem, dbio si vjerovatno najpouzdaniji uredjaj. 3com-i su se znali dosta cesto kvariti kod nas, sa Cisco - nikada problema. Ali eto, eve ima svoju cijenu. Makar sef firme nikada nije gledao na cijenu, vec na stabilnost i pouzdanost mreze.
![]() |
#9 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
E da i cisco je zakon, ali može uzet 5 ovih netgear za 1 cisco...
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Java u browseru za management. Mene osobno jako ljuti jer ne mogu pogoditi verziju jave za otvaranje. Firefox nije podrzan, a za IE ne nalazim prigodnu verziju Jave. Sa novjima ne radi nikako. Sad - ne znam jeli tako kdo svih uredjaja, ali kod ovih se pristupa na taj nacin, ako si upicao tecaj, mozda ces i znati bolje od mene, pa da ne prtljam bezveze.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Laughing Man
|
Pa mi im pristupamu preko hyperterminala u cli sučelju. Njihovo web sučelje za switcheve i routere nisam ni vidio. Ako trebaš literaturu i emulator za učit javi pa se nađemo u Ri na kavi. Uglavnom switchevi su mac jednostavniji za podesit, tako da ti ne bi trebalo dugo za polovit cli naredbe za poštelat ga.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 07.05.2006. u 23:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Da, shef tako i radi, ali sada hoce preko sucelja. Ok, hvala za to, cuti cemo se durogm prilikom, s obzirom da se sada pripemam za neki drugi ispit iz mreza. Ima toliko literature, da mi niti 48h u jednom danu neb bilo dosta. Isprike na OT, napisao sam gore svoje mishljene u svezi teme, i to je to. ![]()
![]() |
#13 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
lol
![]() |
![]() |
#15 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
cisco se drzi CLI-a kao pijan plota opcije za podesavanje cisca kroz GUI (cak i kada slozis javu) su tako skromne da ces prije ili kasnije MORATI preko terminala drndati po njemu Bubba koji to admini integriraju cisca u zid, Mile Pica koji nije ubica? @tor uzmi Linksys switch i WRT54GL (u koji spucaj thibor.co.uk firmware) to ti je neki pristojan ulazak u svijet mreza, kasnije ako hoce$ i moze$ doplatiti za Cisco i vratiti Linksys opremu (buduci da je Cisco kupio Linksys, onda ove akcije su bar jednom godisnje) bas za small business...
![]() |
#17 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
javi kako je proslo
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator