|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mozes se bootat u te windowse il? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ak nema MS Account i nema kljuca gore i ak nije radio backup > pisi kuci propalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Poanta Bitlockera je ako nema ključa nema podataka. Neka se proba prisjetiti jer se je ikad logirao s nekim mailom u windows. I neka provjeri sve mailove koje ima jel ima kakvih poruka od microsofta. Tada je to možda taj mail korišten za ms account. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Je li išta mjenjano u BIOSu? Taj Bitlocker spremi ključ u TPM i podiže se bez pitanja inače, tako da ako je izbacio ekran za unos ključa moguće da je nešto mjenjano u BIOSu, recimo da je ugašen secure boot ili nešto takvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Eeee sad sam ja ugasio secure boot, ali ni bez njega se neće upaliti .... Jbga htio sam pomoć čovjeku, ali na žalost izgleda da to nebu moguće ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Kad se petlja po BIOSu oko boot postavki tada TPM detektira boot tampering i briše sve ključeve. Nema više povratka. Treba Recovery Key ili piši kući propalo je. Pošto se Bitlocker vjerojatno sam uključio tada se u nekom trenutku netko morao ulogirati u neki app sa MS accountom. Dovoljno je npr. ulogirati se u MS Store da se tamo odabere ona lijepa velika po defaultu odabrana opcija "Use this account to also sign into Windows" umjesto one nezamjetne opcije "Use for this app only". Tada se lokalni windows račun pretvara u MS račun. Na nekim uređajima na kojima je tako podešeno u BIOSu (većinom laptopi) time se automatski pali Bitlocker a Recovery key bi trebao biti spremljen u taj MS account. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni bi se aktivirao bitlocker kod dual boota (Win/Linux) kada bi Linux radio update kernela pa bi Grub promijenio EFI boot order. Kada bi vratio boot order na staro onda bi se Windoze normalno bootale bez recovery ključa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|