Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2006., 11:34   #1
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Chieftec DX-01B-D-U raspored ventova

Kupil sam ga neki dan pa me zanima koji raspored ventova da slozim a da je dobar protok zraka u kucistu, ima mjesta za 5 ventova i to 2 od 80mm-prednja strana, 1 od 120mm-otraga i 2 od 80 ili 92 na bocnoj stranici te koje ventove da uzmem a da ne prave veliku buku?
I pod 2 nema veze sa kucistem nego sa grafickom gf2mx400 i coolerom na njoj pa me zanima kaj bi se dogodilo da skinem cooler od graficke jer zuji u 3pm dal bi se graficka mogla pregrijati???
veve je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2006., 12:42   #2
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Sprijeda stavi da ti upuhuju,straga ispuh,bočno probaj kombinirat da ti onaj koji upuhuje bude u visini proca a onaj drugi ispuhuje.
Za grafičku mislim da te stare mogu funkcionirat i s pasivnim hladnjakom,ali nisam siguran.
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2006., 08:53   #3
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
ne igraj se bez venta na kuleru od grafe, kupi novi vent ako ti je ovaj pre glasan (cca 15kn ), inače bi mogao plakati za grafom kao i ja za svojom starom Rivom kada mi se prestao vrtiti vent zbog hrpe prašine
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2006., 10:51   #4
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Originally posted by žile1942
Sprijeda stavi da ti upuhuju,straga ispuh,bočno probaj kombinirat da ti onaj koji upuhuje bude u visini proca a onaj drugi ispuhuje.
Za grafičku mislim da te stare mogu funkcionirat i s pasivnim hladnjakom,ali nisam siguran.
Malo sam razmisljal i negdi na netu sam nasel da nije dobro staviti ventilatore koji su jedan iznad drugog a da imaju suprotan smjer puhanja jer dok jedan uvlaci hladan zrak drugi ga natrag vraca van i malo sa sobom povlaci topli zrak iz kucista.
E da nisam dobil odgovor koje ventilatore da stavim a da nisu bucni i da imaju normalnu cijenu :confused:
veve je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 17:38   #5
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Sastrane sve upuh, sprijeda sve upuh, otraga sve ispuh.

Barem sam tako slozio na mom chufteku.

Best-buy ventilatori su GlacialTechovi iz Ve-Mila, 80mm su 30kn, 92mm 40kn, 120mm 50kn. cca. 19dB deklarirano.
Staro 09.01.2006., 18:17   #6
mighty
Premium
Moj komp

mighty's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Trash

Best-buy ventilatori su GlacialTechovi iz Ve-Mila, 80mm su 30kn, 92mm 40kn, 120mm 50kn. cca. 19dB deklarirano.
malo ulja i deri. inače ovaj 92 mm ima odličan protok. imam i 120mm al nisam baš previše zadovoljan njegovim protokom, osamdesetku nisam isprobo
mighty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno