|
![]() |
#1 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() Primjetio sam da je jako puno ljudi ovdje imalo problema s elektronikom Maxtorovih diskova, konkretnije sa serijom "DiamondMax Plus 9". Prilikom pokušaja spašavanja podataka uvijek su se povlačila pitanja da li su kompatibilne elektronike diskova s 2 MB-a cache i 8 MB-a cache, te da li je kompatibilna elektronika sa SATA diskova? Za SATA diskove ne mogu ništa tvrditi ali prema ovom thread-u ovdje elektronika funkcionira kada se zamijene elektronike SATA i PATA diska. http://forum.pcekspert.com/showpost....23&postcount=5 E sad, ja sam test napravio zamijenivši elektroniku sa svog Maxtora s 8 MB-a cachea, s elektronikom Maxtora koji ima 2 MB-a cachea i sve je radilo savršeno. Naravno oba diska su iz serije "DiamondMax Plus 9". Dakle kada se na Maxtora oznake 6Y080PO stavila elektronika s Maxtora oznake 6Y080LO sve je radilo bez ikakve greške. Prilikom podizanja Windowsa indetificiran je novi disk pod originalnom oznakom, dakle 6Y080PO. Obrnuto nisam probao jer je moja elektronika izgorila ali ne vidim nikakav razlog da ne radi. Dakle iz svega ovoga se da zaključiti da su sve elektronike iz Maxtorove "DiamondMax Plus 9" serije kompatibilne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
meni je bas elektronika na jednom hardu izgorila daj mi reci jer to komplicirano za rijesit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
Kompatibilne su, piše u prvom postu.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vidim da si testirao bas tu seriju koju ja imam jer bi mi mogo posudit(za vulo) elektroniku il prodat ak imas koju viska??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
A i ne bi ti sigurno išao posuđivati elektroniku za lovu. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
steta kaj nemas, nigdje nemrem nac takav hard a da radi gore imam 140 giga svacega kaj sam skido godinu i nesto izgleda da cu morat skocit do hrelica u ned pa pogledat ak ima kaj Zadnje izmijenjeno od: digafa. 13.09.2006. u 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Djembe playa
|
Javi se ovom čovjeku za elektroniku, ako je trenutno nema vrlo vjerovatno je može nabaviti. => marin.sosic@zg.htnet.hr
![]() |
#9 |
Premium
|
hvala jucer sam na newsima vidio da bas on rijesava neke hardove i sam cekam da mi vrati mail |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
imam ja koja ti treba |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
pozz... Ovako... naiso sam sad na ovu temu i sad sam very confused....: bonker : Imam Maxtor Iz serije DiamondMax Plus 9, radi se o 160GB ATA 133 disku... al nisam vise ziher jel 2 ili 8 MB Cache ... uglavnom... Crko je prije par mjeseci... i nosio sam ga na analizu radi backupa podataka i tad su mi rekli da je otiso Servo Tracking sustav... tak nest... Pa me sad zanima dal se i to podrazumijeva pod gore navedenu "elektroniku" i dali je to moguce zamijeniti @home... aj pomagajte plz... thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ne nepodrazumeva, a Servo Tracking sustav ne postoji |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Hmmmm... E sad, postoji velika mogucnost da sam ja nesto krivo skuzio... uglavnom problem je u tome da se glava ne pozicionira kako treba.. tj. skace okolo bezveze... pa me samo zanima jel postoji mogucnost da se taj problem rijesi zamjenom elektronike i koliko je sve to skupa komplicirano za napravit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
kod tog diska uglavnim je neispravna glava kad se tako ponasa. a vrlo je komplikovano |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Pa pretpostavio sam da nece biti jednostavno... Ja sad nemam sta izgubit... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ima 4tvoro znamenkasta oznaka tima KMBA ili NHCD i slicno da li se slazu te dve oznake? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Hmmm... mislis na oba diska? Nemam jos disk s kojeg bi skinuo elektroniku... ne isplati mi se kupovat ga dok nevidim dali je to izvedivo ili ne... A oznake diska cu napisat cim dodjem doma... sad sam na faxu pa ga nemam kod sebe... Al po tebi bi na oba diska (i ispravnom i neispravnom) te 4-znamenkaste oznake trebale biti iste da bi elektronike bile kompatibilne? Ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
da mi mehanike bile iste ako hoces da menjas glave, a elektronike imaju 5oznachne oznake koje ne moraju biti iste ali ih sve jedno napisi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|